23 nov. 2012

Vilka är SVTs värderingar?

Från Resumé: Gina Dirawi kritiseras av Expo
Enligt TT Spektra kommer inte SVT att vidta några åtgärder mot Gina Dirawi som nästa år kommer att vara programledare för Melodifestivalen tillsammans med artisten Danny Saucedo. 
– Hon har en privat blogg, så länge det hon skriver där inte strider mot våra principer och demokratiska värderingar har vi inga åsikter om det, säger Petter Braggée, programchef för SVT i Malmö till TT Spektra.
Än en gång tar SVT Gina Dirawi i försvar. Det känns bara mer och mer som att den typen av antisemitism som Gina Dirawi snuddar vid är helt OK enligt SVT.

5 kommentarer:

Lasse O sa...

Hon är en ung kvinna med invandrarbakgrund och har vänstersympatier. Då kommer man undan med allt utom möjligen yxmord inför opartiska vittnen.

Hans Odeberg sa...

Som tokliberal tycker jag SVTs inställning är oroande. De säger ju rakt ut att de som inte har demokratiska värderingar inte är välkomna på SVT. Vilket skulle innebära en omedelbar utrensning av alla revolutionära kommunister.

Vilket jag tycker vore olyckligt. Man skall kunna vara lite galen och ändå behålla jobbet. Jag tycker till exempel att det borde vara OK att anställa mig på SVT.

Anonym sa...

Gina Dirawi är en muslimsk ikon för SVT. Den rubbar man inte trots hennes antisemitism. Bara att ge upp.

arthur sa...

Med tanke på SVTs alla vänsterskägg så är hon nog där till följd av antisemitismen snarare än den till trots. Det som programchefen kallar Demokratiska Värderingar är nog ingenting som vi skulle känna igen som hemmahörande i västvärden. Vänsterskägg brukar föredra en demokratisk folkrepublik med röda fanor, stöveltramp och Kalashnikov - i alla fall så länge de slipper att bo där själva.

Det kommer inte vara möjligt att övertyga SVT att lämna den antisemitiska vägen. Däremot kanske man kan övertyga den politiska nivån att demokratikravet i avtalet mot staten inte är eller någonsin har varit uppfyllt och att man därför skall leta efter en annan aktör.

Rupert Murdoch kanske är intresserad.

Anonym sa...

Jag tittar aldrig på statstelevisionen, och då menar jag aldrig. Våra barn får inte se på struntet. Jag har dock en svag aning om vad det handlar om. Var det inte samma visa förra året? Gör statstelevisionen återigen samma blunder, är det samma person?

Står det inte klart för var och en vad svensk statstelevision står för? SVT är fördummande alltifrån nyheterna till Schlagern. Vänstervridet så det förslår.

/Benke