29 nov. 2012

Palestinsk vägran belönas - igen

Det rapporteras stort (DNExpressen). om beslutet att uppgradera Palestinas status i FN.

Det intressanta är att det sägs så mycket om Mahmoud Abbas och hans Fatah. I SvD påstås det att han är pacifist, trots att Fatah har en militär gren som stred i Gaza.

Jan Björklund påstår att Mahmoud Abbas gjort fredsansträngningar, utan att specificera vad han har gjort. Det är nog lika bra det.

Abbas är en fredshjälte. Trots att han vägrar förhandla om fred. Ekot citerar palestiniernas förklaring som om den vore helt naturlig:
Men det (fredsförhandlingar) är ingen idé, menar palestinierna - så länge Israel fortsätter att bygga bosättningar på den mark där den palestinska staten skulle ligga.
Det finns ingen ursäkt att vägra förhandlingar. En tvåstatslösning måste till, och det enda som kan få det att hända är att palestinierna kommer till förhandlingsbordet. Det enda som kan få dem att komma dit är att väst ökar pressen på dem.

Det som händer nu är något som har hänt många gånger förr. Palestinierna vägrar att förhandla och världen ökar pressen - på Israel. Ett absurt skådespeleri.

Lite bra analyser:

Commentary: Israel right to downplay UN vote
Elder of Ziyon: Today is the day of the Abbas stunt
Palestinian Media Watch: PA: UN vote turns terrorists into freedom fighters and disputed land into occupied land

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta är groteskt. Det är som att det finns en parallellvärld där allt det goda är ont. Japp, och här finner vi FN såklart, en dårskapens församling. Jag kan rekommendera att läsa John Bolton's bok, "Surrender Is Not An Option".

John Bolton var USA's FN ambassadör under George W. Bush. Det han berättar om FN ömsom skrattar man åt, ömsom gråter man invärtes åt. En av de roliga sekvenserna är när Mr. Boltons tålamod tog slut med eftersläntrare in på möten och han beslöt att de som var för sena in på möten, deras röster kommer inte att räknas.

Efter detta beslut kom alla i tid. Eftersläntrarna skärpte sig så länge som Bolton höll i klubban. När han lämnade över till nästa land så föll allt tillbaks till det gamla förstås.

/Benke