10 nov. 2012

Dansk alkoholpolitik ett föredöme

Jag är just nu på besök i Köpenhamn. Det är en kontinental stad som är väldigt lätt att trivas i. I går när jag var ute slogs jag av något fantastiskt som jag var tvungen att dokumentera:I Köpenhamn är det alltså helt OK att dricka öl på gatorna. Om man har öl kvar när man lämnar krogen får man ölen upphälld i en plastmugg och kan ta med sig den ut.

Det borde inte vara en stor sak, men i Sverige är det strängeligen förbjudet. Polisen går runt och häller ut öl till höger och vänster och krogägare måste vara oerhört vaksamma.

Här kan man också köpa alkohol fritt i butik. I Sverige står svenskarna på kö för att med mössan i hand få köpa alkohol av statens monopolbolag.

Danmark har mycket att lära oss när det kommer till alkoholpolitik.


 

9 kommentarer:

Anonym sa...

Köpte grapefrukt idag. Har aldrig gjort det tidigare. När jag såg att ICA hade Israeliska frukter så stödköpte jag direkt. JAFFA är det jag och min familj köper närhelst vi kommer över det.

Jag vet att det är off topic, men när man kan berätta att man köpt Israeliska varor så måste man ju sprida glädjen...

Nu när amerikanarna, och jag måste säga att jag älskar USA, återigen valt fram en socialist som är näst intill en antisemit så är det bara en tidsfråga innan Israel attackerar Iran och dess kärnvapenuppbyggnad.

Frågan är om Obama vill och vågar. Heja Israel. Israel bombade 1981 Osirak. De bombade Syrien för något år sedan. Den oerfarne och okunnige presidenten som regerar i USA kan bli vårt förfall.

Heja Israel!!!!


Erik sa...

Härligt, Anonym!

Lasse O sa...

Erik, vanligtvis håller jag med om allt du säger men när du hyllar anonymen som påstår att Obama är socialist och antisemit så blir jag betänksam.
Du brukar vara mer nyanserad än så här.

Anonym sa...

Till Lasse O,

Obama är en socialist vilket är väl dokumenterat vid det här laget. Vad gäller antisemit så tycker jag att du skall se över Obamas track record. Det är inte särdeles imponerande. Bl.a så håller Los Angeles Times inne med en inspelning där Obama hyllar en palestinsk terrorist.

Presidenten tycker att Israel skall dra sig tillbaks till gamla gränser vid vilka Israel inte kan överleva.

Presidenten förolämpade Netanyahu genom att strunta i ett möte som Israels premiärminister ville ha med presidenten. Sådant gör man inte på den nivån. Presidenten kunde alltså inte ens förmå sig att ha ett samtal med Israels premiärminister.

Presidenten har gått till angrepp på Israel då man utökat sina bosättningar, där dessa bosättningar varit juridiskt korrekta.

Nuvarande president tycks vara ignorant vad gäller Israel. T.o.m fientlig i sitt agerande. Då man betänker presidentens historia med pastor Wright så börjar ett mönster uppenbara sig.

Nuvarande president är inte en vän av Israel. Detta i sig innebär inte att han är antisemit, och precis som jag skriver "... näst intill en antisemit..." vilket är ganska på pricken.

Om detta är svårt att förstå för somliga så må det vara så. Faktum kvarstår; presidenten är en socialist och näst intill en antisemit. Detta faktum är... ett faktum. Om man vill ifrågasätta det så måste man komma fram med egna bevis vilka visar på motsatsen av vad jag har sagt.

Lycka till med det.

/Benke

Anonym sa...

F.ö. kan jag tillägga att jag köpt mer Jaffa-frukter idag. En glad dag då man kan stödja Israel. :)

/Benke

Lasse O sa...

Benke, skall jag nu bevisa att USA:s president inte är socialist och "näst intill" antisemit?

Märklig argumentationsteknik.

Erik sa...

Lasse: Min avsikt med min kommentar vad att uttrycka mitt stöd för kommentatorns stödköp.

Jag tycker inte Obama är socialist och antisemit, men däremot socialdemokrat och negativ mot Israel.

Lasse O sa...

Erik, förstod nästan det och själv köper jag gärna israeliska produkter eftersom de kommer från den enda parlamentariska demokratin i området.

Angående Obamas socialism och antisemitism är det nog mest ett önsketänkande av den svenska vänstern. Man vill så gärna tro att svenska politiska värderingar är viktiga i världspolitiken och man tolkar därför allt till det bästa: (Han är nog egentligen socialdemokrat och ser Sverige som ett föredöme. Titta bara på sjukvårdsreformen!)

Personligen tror jag att Obama är en fullblodspolitiker och som kan sälja vänner och släktingar om det gynnar honom och hans partikamrater. Politiker på den nivån har inte råd att hålla sig med ädla principer.

Anonym sa...

Lasse O, du behöver förstås inte bevisa någonting. Det är du som undrar över mitt tyckande att Obama är en socialist och, "näst intill", en antisemit. När jag gav dig många exempel på presidentens felsteg i denna fråga och efterfrågar svar så är inte det "argumentationsteknik". Det är sunt förnuft. Ditt svar om "Märklig argumentationsteknik" tyder på svårigheter att besvara frågan.

När man sedan ser Erik skriva att Obama nog är (s) så är det ju det jag menar. (s) = socialism. Eller?

Lasses kommentar 18 november 2012 17:01 tar priset: Lasse verkar inte förstå att det inte är svenska vänstern som gör O till socialist. Han gör det själv.

/Benke