6 aug. 2012

Inget förtroende för Lugnet - men nytt jobb

Det är nu en nyhet på många nyhetssajter att Tillväxtsverkets generaldirektör "får gå". I Aftonbladet kommenterar Annie Lööf:
– I grund och botten handlar det om förtroende, säger Annie Lööf.
– När jag nu kan konstatera att det förtroendet är förbrukat väljer jag att entlediga Christina Lugnet
DN skriver: Lugnet får sparken Exprssen: Därför sparkas Lugnet Svd: Lugnet får sparken

Är det då arbetsförmedlingen nästa för Christina Lugnet? Från Aftonbladet
Men generaldirektören behöver inte leta nytt jobb i första taget. Eftersom hon har tre år kvar på sitt förordnande kommer hon istället att placeras på en post inom Näringsdepartementet. Hon får därmed inte något avgångsvederlag.
Trots att nu regeringen och Annie Lööf inte har något förtroende för Christina Lugnet får hon ändå nytt jobb. Av någon anledning är anställningstryggheten för generaldirektörer allomfattande.

Slöseri med skattebetalarnas pengar, men Lugnets lön är en spottstyver om man tänker på hela Tillväxtverkets verksamhet. Tillväxtsverket är en av mängder med svenska myndigheter som kunde försvinna utan att någon medborgare skulle sakna dem.

Som Fredrik Segerfeldt sa - det stötande är inte att Tillväxtsverket festar på Grand. Det stötande är att deras myndighet överhuvudtaget existerar.

SvD Ledarbloggen skriver: Lugnet får gå, men inte särskilt långt

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hade en vanlig arbetstagare misskött sig så flagrant som hade man sparkats och inte fått ett annat jobb, speciellt när chefen har ingen fortsatt förtroende för henne. Men vi ser hur korruptionen sprider sig uppifrån och ner och förstör sverige och "svensk ärlighet".

Catarina sa...

Du brukar ju kommentera svensk mediabevakning av det som händer i Gaza/Israel. Här är en anmärkningsvärd artikel i DN kommenterad av Dick Erixon:
http://erixon.com/blogg/2012/08/dn-sprakror-for-islamistiska-extremister/

Anonym sa...

Morr!!!! Instämmer med föregående Anonym. Skulle ha älskat om människan fått gå på Akassa istället (givetvis utan avgångsvederlaget). Vi måste ha tillbaka tjänstemannansvaret!