17 juli 2012

Utan värderingsdebatt - grupp mot grupp

För länge sedan skrev Mauricio Rojas en debattartikel om kulturarv och invandrares brottslighet: Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet. Efter det blev Rojas kraftigt motarbetad och lämnade till slut Sverige.

Paulina Neuding och Johan Lundberg skrev en artikel om att diskutera invandringens problem. Syftet med artikeln var att formulera ett försvar för invandring och ta debatten från Sd. Paulina Neuding och Andreas Johansson Heinö har också kritiserat regeringen för att publicera en falsk faktabild av invandringens problem.

Ett av invandringens problem är ökat antal våldtäkter. Som Maurico Rojas skrev i sin artikel är våldtäkterna vanligare bland invandrade. Det är också något som rasistiska grupper sprider och använder i sin propaganda.

Att män och kvinnor är likvärdiga är en västerländsk, liberal ståndpunkt. Alla delar inte denna hållning. I andra länder, till exempel traditionellt muslimska, styr andra värderingar. Där är kvinnor och män inte likvärdiga. (Se Mona Eltahawy: Why do They Hate Us?)

Denna kvinnosyn står i konflikt med västerländska liberala värderingar. Människor som kommer till Sverige från dessa länder bär med sig dessa värderingar.

Det talas inte klarspråk om värderingsskillnader. Sedan Maurico Rojas motarbetades har också Paulina Neuding, Johan Lundberg och Andreas Johansson Heinö utsatts för kampanjer i syfte att förstöra deras karriärer.

I Bollnäs har en kvinna blivit våldtagen, enligt uppgift av invandrade män. I spåren av detta har nationalsocialistiska Nordfront delat ut flygblad mot invandrare. Mot detta har nu några lokala antirasister protesterat och ordnar en manifestation mot rasism.

Flickans pappa har publicerat ett protestbrev mot manifestationen på Nordfronts sajt. Främlingsfientliga/Invandringskritiska Fria Tider och Avpixlat har också skrivit.

Våra västerländska, liberala värderingar anser att både jämställdhet och invandring är något positivt och viktigt. Om vi inte klarar av att uppmärksamma och kritisera värderingsskillnader lämnar vi fältet fritt till rasistiska grupper och främlingsfientliga.

I den traditionella svenska diskursen finns inget sätt att kritisera värderingsskillnader. Det finns inget sätt att formulera kritik mot vissa invandrares kvinnosyn. Då blir det naturligt för politiskt medvetna i Bollnäs att attackera de högerextrema men att vara tysta inför gruppvåldtäkten.

För en vanlig människa i Bollnäs finns heller inget sätt att formulera kritiken. Ingen säger något förutom Sd och de högerextrema. Då hamnar människor i kris i knäet på de främlingsfientliga och rasistiska.

Det är viktigt att inte ge främlingsfientliga föreställningar en plats i det offentliga rummet. Men en värderingsdebatt är inte främlingsfientlig. Det är en viktig beståndsdel i ett liberalt samhälle med stor invandring.

Den debatt vi har idag är kontraproduktiv. Kampanjen mot hederliga debattörer är missriktad och djupt problematisk. Så kontraproduktiv och problematisk är kulturen att den till och med ger nazister en plattform. Det visar det skrämmande exemplet i Bollnäs.

Om inte värderingsdebatten tillåts hotas i förlängningen den svenska öppna kulturen och våra liberala grundvärderingar.

5 kommentarer:

Lasse N sa...

Inte så få debattörer hävdar att man visst diskuterar invandringsproblematiken i Sverige men enligt min erfarenhet diskuterar man hellre Sverigedemokraterna och hur man skall markera mot dem.
Det är faktiskt inte samma sak men visar vilket fast grepp Sverigedemokraterna har om debatten och att övriga partier och opinionsbildare lämnat walk over.
Tragiskt för svensk politik.

Anonym sa...

Intressant vinkel och vettigare än de flesta politiskt korrekta, men jag saknar en logisk motivering till varför vi skall ha dessa värderingar.

Du skriver..
"Om inte värderingsdebatten tillåts hotas i förlängningen den svenska öppna kulturen och våra liberala grundvärderingar."

Varför skall vi klandra oss fast vid värderingar som bara leder till elände? Det är också vad dessa "antirasister" gör, de klandrar sig fast vid att mångkultur skulle vara bra och därmed punkt, allt som påstår motsatsen måste vara lögner och vad som helst kan offras för tron på mångkulturen. Likheten med religiösa fundamentalister är påtaglig.

Uttalanden som "jag tror på allas lika värde" osv, är inte en motivering utan ett upprepande av en åsikt. (och en floskel som ofta inte är sann)

När det inte finns något som tyder på "humanismens" (tron att alla människor i grunden är lika, att det inte finns rasskillnader osv) faktiskt stämmer, men gott om tecken som tyder på motsatsen, varför skall man INTE omvärdera denna åsikt?

Gör man inte det menar man ju att kartan skall gälla framför verkligheten, eller som den religiöse, boken framför verkligheten.

Anonym sa...

Ang. okade valdtakter sa ar det inte bara Sverige som har det problement. For ett par manader sen yttrade en norsk korre i Paris, Vibeke Knoop Rachline, i programmet Kiosque, att Norge ocksa sett en okning pga invandringen.
EL

Anonym sa...

Politisk korrekthet kommer att förgöra västvärlden. Värderingar som kristendomen har fört in i landet eroderar snabbt nu.

Rojas, Neuding och andra har rätt, och det är därför de jagas av vänstern. Vänstern attackerar person och inte idé. Vänstern är groteska såsom de agerar. Jag visste inte att Rojas lämnat Sverige. Men det är ett bevis på hur vänstern lyckas med den förföljelse- och attackteknik de hänger sig åt.

Det är dags att slå tillbaks. Vänstern skall förgöras med sitt eget språk och taktik. De kommer att gå under snabbt.

sven sa...

"Våra liberala västerlänska värderingar"
Det stämmer som det heter"att vara liberal är att vara kluven"
Ena sidan sekulär individualiskt modernisktisk och andra sidan staten skall inte lägga sig i hur människor lever och hur de uppfostrar sina barn och hur kvinnor lever.
Israel är väl ett väldigt tydligt exempel på det.
Det landet är skapat av sekulära liberaler och innehåller allt från hedonistiska sekulära judar till en stor mängd ultraortodoxa judar.