12 juli 2012

Muslimska brödraskapets europeiska dröm

Axess sände för en tid sedan dokumentären Muslimska brödraskapet - om frihet och jämlikhet. Programmet är gjort av exilirakiern Walid al-Kubaisi som utvandrat till Norge.

Den finns på youtube i tre delar. Jag rekommenderar alla att ta er tid att kolla på denna film.

Del 1

Del 2

Del 3


Al-Kubasi intervjuar ledare för muslimska brödraskapet och de berättar om sin plan - att göra Europa muslimskt genom demografi, eftersom muslimer föder mer barn än infödda européer. Detta är alltså en plan från en stor islamistisk organisation med förgreningar i 70 länder.

Men trots att detta är en uttalad idé för en stor islamistisk organisation anses det till exempel av tidskriften Expo vara problematiskt att tro på den här typen av föreställningar - Eurabia.

Dokumentären visar också att i Egypten är hijab, slöja, ett modernt påfund. Studentbilder från 1959 och 1979 visade inga slöjor alls. Men 1995 bar nästan alla kvinnor slöja.

Tesen som drivs i dokumentären är att muslimska brödraskapet har radikaliserat egypten, och att samma process pågår i Europa. Genom att tvinga kvinnorna att bära hijab/niqab låser man in dem i islamism, och samma radikalisering drabbar då barnen.

Dokumentären gjordes 2010. Genom den arabiska våren har nu muslimska brödraskapet tagit makten i Egypten, och de kämpar för makten i Syrien. Deras uttalade plan är alltså också att få makten i Europa, och avskaffa demokratin.

Al-kubasi möter en människorättsaktivist i Jemen, som visar sig tillhöra muslimska brödraskapet. Han låter först som en genuin människorättsaktivist, och pratar med västlig terminologi. Men efterhand visar det sig att han är islamist, och har en annan definition på mänskliga rättigheter än vi. Han menar bland annat att den som lämnar islam ska dödas.

En västlig journalist hade aldrig kunnat tro att han var islamist.

Denna dokumentär har också sänts på engelska under titeln Mask of Peace: Brotherhood's plot for global rule.

Några intressanta namn ur filmen:

5 kommentarer:

Catarina sa...

Bra Erik, denna dokumentären måste få spridas.
Locket måste av i denna hemska åsiktsregistrering för oss som ser problemen och som kritiserar systemet och politiken, inte enskilda invandrare.
Jag är för mänskliga rättigheter, för invandring och för välfärdssystemet men angående islam och problem med svårintegrerade invandrare måste vi få tala öppet. Kommunalråd i Växjö, Borlänge och Katrineholm försöker ju föra en debatt.

Så som invandringen pågår idag måste vi ha en omställning, kanske tillåta att boende placeras på förläggningar med sämre standard än för svenskar och acceptera fattigdom och utanförskap. Det kommer inte fungera enligt EBO och egna lägenheter så mycket längre till.
Läs boken "Nomad" av Ayaan Hirsi Ali så förstår du klankultur och svårigheter med att integrera Somalier i Västeuropa.

Catarina sa...

Erik!
Starta ett Facebook-uppror ihop med andra kloka tänkare som Johan Lundberg, Per Gudmundson, m.fl . och kalla det för
"Demokratiskt ifrågasättande av invandringspolitik och islamism i Sverige"
Moderera bort hat och provocerande inlägg och tillåt inte den att flippa ut så som Tryckfrihetssällskapet gjorde.
Vi är många som vill bli inbjudna, jag kan inte själv starta det pga åsiktsregistrering på statlig arbetsplats...

Erik sa...

Catarina: Det är möjligt att kritisera invandringspolitik. Behövs bara att fler gör det så minskar det sociala trycket.

Jag nöjer mig med min blogg, men jag kommer fortsätta skriva om islamism, var så säker!

Socialdemokrat sa...

http://www.facebook.com/pages/Vi-som-vill-diskutera-invandrarpolitiken-och-inte-t%C3%A4nker-r%C3%B6sta-p%C3%A5-SD/495042867179224

Finns en relativt ny fb grupp där det är tänkt att man ska kunna diskutera invandrarpolitik under civiliserade former. Gå gärna med :)

lilledavy sa...

Jag tvivlar inte på att Muslimska Brödraskapet har en plan att transformera Europa (och senare resten av den icke-muslimska världen?), men jag är inte ett dugg orolig: de har 1800-tals syn på demografi och befolkningsutveckling. Malthus var en pessimist som hade fel om den demografiska utvecklingen, lika fel som alla andra som hotat med allt från överbefolkning (Rom-klubben) till "degenaration" (makarna Myrdal, vill jag minnas svagt).

Muslimerna i Europa kommer inte, som individer och familjer, att i längden acceptera extrem fattigdom som priset för att göra mullorna glada. De kommer att göra som alla andra människor på den här planeten efterhand som de får tillgång till ekonomisk utveckling: färre barn.