5 juli 2012

Åsiktstest Linda Nordlund (luf)

Igår träffade jag den andra kandidaten till LUF-ordförande, Linda Nordlund. Videon kan ses nedan och här är länken:

Det blev lite spänd stämning under inspelningen, eftersom Linda endast med nöd och näppe klarade mitt åsiktstest.

Linda vill se sänkta skatter och stöttar platt skatt. Hon vill inte ha språktest. Hon tycker bra om Israel, att Israel har rätt att försvara sig MEN hon är kritisk mot mycket. Det jag letar efter i min fråga om Israel är att man utan bisatser ska kunna säga att man är positiv till Israel. Det klarade inte Linda.

Mitt test är kort och Linda gjorde ett mycket bättre intryck på mig efter att testet var över. Hennes internationella engagemang är inspirerande, och hon är väldigt kunnig.

Linda är en mycket färgstark person och trots att hon knappt klarade mitt test tror jag hon kan bli en väldigt bra LUF-ordförande.

2 kommentarer:

Ässet sa...

Varför ska man utan bisatser säga sig vara positiv till just Israel? Om det är ur demokratisk synvinkel borde man istället fråga om ett land som klassificeras som mer demokratiskt, t ex Norge...Frågan är lika ologiskt som att kräva att man utan bisatser ska ställa sig negativ till Israel (eller något annat land)..

Anonym sa...

Precis som i förra inlägget trycker jag det är väldigt konstigt att man skall ställa sig för/emot ett land utan reservationer. Tänk om det hade varit USA/Kina istället?

USA: Befolkningen har stor frihet, men förtrycker och dödar runt om i världen.

Kina: Befolkningen är förtyckt men utväcklas starkt ekomoniskt vilket ger en viss frihet.

USA har blivit mer socialistiskt och Kina mer kapitalistiskt. Att kräva att man inte skall använda bisatser är helt galet.