28 juni 2012

Regeringen underminerar medborgarskapet

Idag har regeringen och miljöpartiet beslutat att utländska medborgare som illegalt uppehåller sig i Sverige ska erbjudas skattefinansierad vård. Eller som journalisterna säger: Gömda flyktingar ska få rätt till vård

Det är en missvisande rubrik. De som olagligen befinner sig i Sverige är gissningsvis inte flyktingar. I så fall hade de fått asyl. De som gömmer sig är personer som enligt svensk lag inte har rätt att uppehålla sig här.

Bloggen Tradition och fason skriver: Tragiskt regeringsbeslut om illegala immigranter
Samtliga riksdagspartier, ja numera även Miljöpartiet, ställer sig bakom en reglerad invandring. Följderna av en reglerad invandring är tvivels utan att man kommer neka en del människor uppehållstillstånd. Dessa personer bör enligt en enig riksdags således utvisas. Men ändå vill en riksdagsmajoritet underlätta för dessa människor att hålla sig gömda i Sverige. […]
Det är orimligt att ena delen av den offentliga administrationen med själ och hjärta arbetar för att utvisa en person, allt medan andra delar av administrationen gör allt för att försöker underlätta denna personens liv som gömd; allt från fri och obegränsad sjukvård till gratis skolgång och, om regeringens förslag röstas igenom, även rätten att starta företag(sic). […]
Det går alldeles utmärkt att föreslå en generösare migrationspolitik om man nu är lagd åt det hållet. Eller en restriktivare dito om man är lagd åt det hållet. Men att ha en stat som motarbetar sina egna beslut hotar statsmaktens integritet och är en fullständigt orimlig ordning.
Svensk immigrationspolitik kan sammanfattas på följande sätt:

Vi tillåter stor flyktinginvandringen från fallna stater, människor som ofta är analfabeter och mycket religiösa. Vi vet inte riktigt vilka folk är, det går bra om de ljuger. De får komma in ändå.

Vi välkomnar dem och ger dem en kravlös försörjning för resten av deras liv. Om de vill får de gärna ta in sin familj, som också får en kravlös försörjning för resten av deras liv. 

Om de försöker ge sig in på arbetsmarknaden ser vi till att de måste konkurrera med infödda svenskar med 10-15 år mer utbildning. 


Och om nu någon, mot all förmodan, inte fick bli medborgare underlättar vi för dem att uppehålla sig illegalt i Sverige.


De enda inom alliansen som verkar vara nyktra i den här frågan är moderaterna. Alla andra partier är stolta över att vara fullkomligt irrationella. 

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver:
"De enda som verkar vara nyktra i den här frågan är moderaterna."
men det är ju de som varit med och tagit beslutet. Mig veterligt är det bara sverigedemokraterna som är "nyktra i den här frågan"
/Mikael G

Catarina sa...

I kombination med de nya EU-reglerna om att de som inte får uppehållstillstånd ska utvisas inom två veckor får vi hoppas att Gränspolisen får utökade resurser. Det cirkulerar siffror som talar om ca 80.000 illegala i landet, det är en ganska vanlig svensk stad som alltså ska ha rätt till vård men inte betala skatt.
Och var går gränsen "inte anstå"? Redan idag är det stötande eftersom asylsökande kan å helt nya tänder och stora ingrepp i munnen som en många svenska pensionärer inte kan drömma om att få utfört pga svag ekonomi.
Jag tror att Alliansen förlorar på detta och de enda som vinner är de som avlönar de illegala samt SD eftersom vanligt folk är trötta nu.

Erik S sa...

Mikael: Du har rätt. Jag menar av allianspartierna.

Anonym sa...

Det är hemskt att se sitt land gå mot undergång. Man oroar sig över kommande inbördeskrig. Man oroar sig över rasismen från araber och afrikaner när de blir i majoritet.

Anonym sa...

Men moderaterna har ju gått med på denna galenskap. Då är de väl knappast "nyktra"?

Gabrielle Danielsson sa...

Fördumningen och den okritiska altruismen som är statsreligion i Sverige når nu nya höjder. Viktigt att vi som står för något annat vågar stå för våra åsikter.
Moderaternaoch Reinfelt borde hellre avgå än medverka till såna här dumheter.
Som läkare tycker jag det är i sin ordning att ge akut sjukvård till dem som behöver men akut sjukdom kan bli mycket dyrbar och långdragen och kanske vara inledningen på en kronisk livslång sjukdom eller långvarigt behandlingskrävande tillstånd som kväver stora vårdinstser även efter den akuta fasen. Ska det också ingå? Det enda hållbara i den här frågan är att se till att de som uppehåller sig i Sverige illegalt direkt utvisas.

Erik S sa...

Nej, du har rätt. Minst onyktra är rätt sätt.

Anonym sa...

Läkare som inte vill bota människor ska inte få praktisera.

Anonym sa...

Man oroar sig över kommande inbördeskrig.
---------------------------

Det är intressant att dom underförstådda hoten om våld blir fler och fler från "invadringskritikerna".

Det betyder att dert fria samhllet måste ta dessa tendenser på allvar genom hårdare övervakning från Säpo.

Erik Lidström sa...

Det blir lättare för EU-medborgare. 2004 behövde min son några stygn i Kiruna. Eftersom jag var skriven i Frankrike och inte hade formuläret med mig så kostade det mig 1300 kronor. Nu kan jag säga att jag är papperslös så blir det gratis.