29 juni 2012

Ovärdigt tilldela Palestina ambassad

Regeringen har uppgraderat palestiniernas status:
Utrikesminister Carl Bildt (M) och Hala Husni Fariz, palestinska ambassadören i Sverige, undertecknade på torsdagen ett värdlandsavtal. Det innebär att palestinska representationen ska få likvärdighet med en ambassad.
Palestina är inget land idag, eftersom det palestinska ledarskapet inte är främst intresserade av att bygga ett land. De är intresserade av att förstöra Israel. Det är de mycket tydliga med, i sina officiella kanaler - på arabiska förstås.

De visar de också i handling. De vägrar Israels rätt att existera som judisk stat, och kräver att miljoner araber ska få flytta in i Israel. Det skulle upphäva Israels judiska majoritet. 

Sverige är en stor finansiär av Palestinska myndigheten genom vårt bistånd. Och nu visar man ytterligare sitt stöd för palestinierna genom att belöna dem med en ambassad.

Palestinierna borde sättas under press - inte belönas med diplomatiska utmärkelser.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fullständigt obegripligt hur en icke-nation kan få ambassadstatus för sin beskickning.
Sverker Åströms arabälskande(bokstavligen) ande svävar fortfarande över svenska UD.

Anonym sa...

Som jag sagt förut, och säger igen; Carl Bildt söker en tjänst inom FN och det är därför han struntar i sunt förnuft. Dessutom har Bildt en historia av ogillande av Israel.

Att Sverige tillåter att den "Palestinska myndigheten" har en ambassad i detta land är en tragik utan dess like.

Nu stöttar Sverige officiellt terrorgrupper som faller inom ramen palestinier. Allt som är emot Israel är något som vår regering faller baklänges för och hyllar. Nonsens är för svagt. Man storknar.

Stefan Bergstrand sa...

"Arabälskande" Bondförnuft", "tragik utan dess like". Tonläget är liksom alltid i försvar för israels ockupation. Vad vill ni med dessa överord? Är det så illa att Palestina ges en formell representation i Sverige? Om det är fel att älska araber, skall man då hata dem. Dags att reflektera lite över ryggradsreaktionerna.