30 maj 2012

Reepalu har bränt Malmös eurovision-chanser

Ilmar Reepalu skriver idag hoppfullt på Expressens sidan 4: Malmö bjuder hela Europa på folkfest
Nästa år är det dags för alla artister i ­Eurovision Song Contest att stå på samma scen. Tävlingen har blivit en symbol för det gränsöverskridande ­Europa precis som Öresundsregionen med Malmö, Skåne och Köpenhamn är ett ­lysande exempel på. Självklart ska Euro­vision Song Contest 2013 av­göras här.
Men Mathias Sundin skriver på Newsmill: Reepalus antisemitiska utfall har gjort Malmö omöjligt för Eurovision
När Malmö 2009 stod värd för Sveriges Davis Cup-match mot Israel sa Reepalu att matchen inte borde spelas. Det gjorde den, men inför tomma läktare efter beslut av Malmö stad, och med 6000 protesterande och 1000 poliser utanför. Protesterna blev våldsamma, ett antal personer greps och några dömdes sedan för våldsamheter och förstörelse under kravallerna. Internationella tennisförbundet bannlyste Malmö som arrangör av framtida Davis Cup-matcher. 
Det är inte svårt att föreställa sig hur situationen kring Davis Cup-matchen skulle kunna upprepa sig vid Eurovison-finalen. Reepalu har numera en rad antisemitiska uttalanden bakom sig och besöktes nyligen av president Obamas sändebud mot antisemitism. Om Reepalu inför en final i Eurovision Song Contest får frågan om Israels medverkan talar ingenting för att han skulle uttrycka sitt stöd för deras medverkan.
Så sant som det är sagt. Ilmar Reepalu har fått välja - och han har valt att politisera internationella evenemang i Malmö. Då kan man inte stå och slå sig för bröstet och kräva Eurovision i Malmö.

Malmö måste välja, och med Reepalu har man valt antisemitism och hat istället för internationella evenemang.

Reepalu gråter för övrigt ut i Dagens Arena: Mina svar snedvrids, hårdras och feltolkas. Konstigt det här att han ständigt feltolkas. Kan det vara... en konspiration?

9 kommentarer:

Lasse N sa...

Varför inte leasa ut tävlingen till oss i Helsingfors (om ni svenskar betalar, förstås)? Här finns ingen antisemitism och till exempel proisraeliska demonstrationer brukar genomföras utan ordningsstörningar.
Jämfört med Sverige är Finland ganska fritt från nazism, rasism och antisemitism.

JohannaV sa...

Ilmar är utsatt för den hemska hemska israeliska lobbyn, en fruktansvärd judisk konspiration!

--
Nej, allvarligt talat, all eloge till Sundhin. Han har uttryckt allt vad som behövs säga!

(Synd att fp har en så taskig politik för övrigt för somliga fp-politiker är det inte alls fel på.)

Anonym sa...

Inte särskilt konstigt. T ex så påstår ju den obskyra organisationen Wiesnthalcentret att Reepalu flera gånger sagt att judar i Malmö är lojala enbart mot Israel.. Rena lögner alltså.

Anonym sa...

Handbolls-VM 2011 gick för övrigt i Malmö, så nog har Reepalu valt internationella arrangemang och visat att Malmö klarat av det.

JohannaV sa...

Jag skrev en kommentar för två dagar sen. Har du tagit lite semester från bloggen?

Anonym sa...

Reepalu är inte man nog att stå för vad han säger. Så är det ofta vad gäller socialister/judehatare. Reepalu är en god representant för såssarna. Ingen har vågat näpsa honom, vilket inte torde vara särskilt svårt f.ö.. Men när även nya såsseledaren inte vågar säga emot så är det upp till väljarna. Det tycks som att Malmö är vänstervridet och judehatande. Har jag fel? Varför röstar de då fram judehatande socialister? Det är dags att ta bladet ifrån munnen. Om inte såssarna själva vågar säga ifrån så är det svårt att inte kalla dem judehatare allihop. Var är männen - alfa hannarna - inom vänstern? Finns de? Det tycks som att såssarna inte har mod nog att göra ett moraliskt val. Vad vi beskådar är bedrövligt.

Anonym sa...

"Handbolls-VM 2011 gick för övrigt i Malmö, så nog har Reepalu valt internationella arrangemang och visat att Malmö klarat av det."

31 maj 2012 22:08
Men så var inte Israel eller USA med så då hade dom hatiska araberna och gatstensvänstern varken stora eller lilla satan att ställa till med upplopp mot

Anonym sa...

Det är riktigt, under handbolls-vm var inte ett Israel med som attackerat Gaza och haft ihjäl några hundra barn, vilket var fallet under tennismatchen 2009. Detta väcker givetvis aggressioner och protester.

Anonym sa...

Klart att det islamistiska slöddret i Malmö blev sura för att inte ens dera 15-16åriga raketskyttar i Gaza var fredade mot IDF's motattacker och för att Hamas fick storstryk.
Följaktligen svarade muslimerna i Malmö, understödda av gatstensvänstern och en grupp nazister med våldsamma demonstrationer mot de judiska tennisspelarna.
Det förvånar ingen som följer med i Sverige. Attentatsförsök mot Vilks, försök till självmordsbombning i Stockholm och 4 muslimska "svenskar" dömda för försök till terrorism i Danmark.
Såna är dom.