7 apr. 2012

Condell: Antisemitism driver palestinierna

Ateisten Pat Condell har blivit känd genom sina religionskritiska inlägg på Youtube. Nu har han tagit sig an palestinierna i två inlägg. Det första är lite trevande: The great Palestinian lie

Men här han tillbaka i klassisk arg, stenhård form: Useful idiots for Palestine


Condell menar att antisemitismen är den drivande faktorn i den palestinska saken. Det handlar inte om fred, det handlar om seger och att driva judarna ut i havet. Ungefär samma sak som Lisa Abramowitz skriver i sin Newsmill-artikel: Grundproblemet är att araberna inte accepterar en ickearabisk stat i mellanöstern.

Condell menar också att religon är den drivande faktorn bakom arabernas hat. Han påstår, helt korrekt, att islam påbjuder judehat. Ett nytt exempel på detta är hur algeriska muslimer på tv nyligen prisade barnamördaren Mohamed Merah.

Jag rekommenderar Condells filmer. Han är retoriskt imponderande och oerhört klarsynt. Även för mig som har varit engagerad ganska länge i den här frågan var det ett "wakeup call" att se hans filmer.

Länken kom via Kim Milrell på twitter.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Huvudet på spiken! Pat säger det som det är. Lisa ditto. Araberna kommer aldrig att acceptera Israels närvaro. Hellre lever de i misär än sluter fred och samarbetar med judarna för en bättre framtid.
EL

Natalie sa...

Pat är för bra, gillar honom skarpt.

sven sa...

Älskar kristendomen andra religioner?

CB sa...

Har du vaknat på fel sida, Sven? Vad har kristendom, buddism eller någon annan religion att göra med, att islam har grovt anti-semitisk riktning i sina kanoniska skrifter; koranen o hadith?
Det är både en trött o försåtlig strategi att komma dragande med kristendom o kristna så fort något negativt kring islam uppmärksammas. Kan du inte passa på att skriva "korstågen" så har vi klarat av alla dimridåerna på en gång o komma tillbaka till huvudfrågan:

Att palestinier o många muslimer använde islams primär skrifter för att motivera hat o mordiska avsikter mot judar!

sven sa...

CB
Jag gilllar judar och Israel mycket men rätt skall vara rätt.
Läs Kristendomens kanoniska skrift Nya Testamentet.
Läs också vår statskyrkas teologiska grundare Martin Luther vad han har att säga om judar.

sven sa...

Vi har nyligen haft Påsk.
Varför firar vi den? Jo till minne av judarnas "illdåd" att vilja döda Guds son Jesus.
Det är därifrån antisemitismen börjar.

CB sa...

Hej Sven! Jag känner till Nya Testamentet mycket väl, då jag tillbringat en stor del tid att akademiskt forska om detta dokument, såväl som islams primär dokument; Koranen och Ahadith. Om rätt skall vara rätt om dessa skrifter, så finns inga uppmaningar till våld mot judar i Nya Testamentet, men väl i Koranen. I de viktigaste hadith-samlingarna så finns dessutom löfte om att muslimer i framtiden skall få utrota judar.

Det du hittar i Nya Testamentet är ett antal nedvärderande omdömen riktat mot judar; dels för att de inte tror på Jesus, dels för att några i den judiska gruppen förföljer kristna. Bland dessa fanns bl a stora delar av det judiska, religiösa ledarskapet.

Det är helt riktigt att Martin Luther med tiden kom att inta en förskräcklig hållning mot judar (vilket var annorlunda i hans tidiga gärning) - men, det förändrar inte fakta; han må ha varit viktig för många kristna de senaste femhundra åren, men Lutherarner utmärker sig knappast idag för teologiskt judehat. Det gör däremot många, många nutida stora islamiska ledare och deras efterföljare.

Den kanske allra störste av dessa ledare, Yosuf Qaradhawi, har i berömmande ordalag talat om hur hans Alah straffade judarna genom Hitler. Nu hoppas han på att muslimerna ska få göra det en sista och fullständig gång. Med hänvisning till islams primär skrifter. Och det var ämnet för detta blogginlägg - islamiskt motiverad uppmaning till våld mot judar.

CB sa...

Nja, sett till judendomens heliga skrift - det vi brukar kalla Gamla Testamentet - så fanns det anti-semitiska strömningar långt, långt innan Jesus ens föddes. Det tydligaste exemplet lär vara i Esters bok, där en viss Haman vill utrota alla judar, för att den judiske mannen Mordechai vägrade att böja knä för honom.

Utöver dessa skrifter finns också exemplet med Antiokus Epiphanes skändande av templet i Jerusalem och hans attityder till judar.

Detta sagt så går det att gräva fram flera, mycket osmakliga uttalanden och händelser från kyrkans historia som aldrig förtjänar något annat än fördömanden. Men, anti-semitism är långt ifrån en kyrklig innovation - om än kyrkan har en skamlig historia som inte får glömmas eller förringas.

Anonym sa...

Det finns personer som när Stalin kritiserades insisterade på att istället kräva uppmärksamhet för Hitlers. Revisionister känns igen.