11 mars 2012

Inga civila dödsfall i Gaza, inget memo till Ashton

Israel har i helgen attackerats med över 100 missiler, och har slagit tillbaka. I dessa attacker har 16 personer dödats. Bloggaren Challah Hu Akbar har gått igenom namnlistorna för de döda palestinierna efter attackerna, och det visar sig att inga civila har dött.

Men Catherine Ashton, EUs utrikespolitiska talesperson, beklagade ändå förlusten av civila liv. Hon citeras bland annat i Ekot:
Även EU reagerade, och utrikeschefen Catherine Ashton förklarade i ett uttalande att EU "med stigande oro följer den senaste tidens ökande våld i Gaza och södra Israel".
– Jag beklagar verkligen förlusten av civila liv. Det är mycket viktigt att nu undvika en fortsatt utökning av våldet, och jag uppmanar alla sidor att återställa lugnet.
För den som vill fördjupa sig i vilka som dött, och vilken terrorgrupp de tillhör, finns en lista hos Challah Hu Akhbar.

Catherine Ashton verkar inte ha gått längre än att läsa medierna innan hon beklagade förlusten av civila liv (som inte skett).

Utöver detta brakade några av raketerna mot Israel ned i Gaza.

Elder of Ziyon skrev också.

UPPDATERING: israellycool rapporterar att en palestinsk pojke idag har dödats i de fortsatta stridigheterna. Han verkar vara civil. Men Ahtons uttalande kom alltså igår, innan någon civil dött.

 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dessa palestinier där en del av det kommande regeringsunderlaget öser raketer över Israel och begär att omvärlden skall erknna dem som stat.
Ironin är praktfull.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bulten i Bo sa...

En anonym bloggare skriver en lista utan källhänvisning och Folkpartiet blir övertygade...

Anonym sa...

"det blir inte fred förrän araberna lär sig älska sina barn mer än de hatar oss"

Golda Meir

Erik S sa...

Bulten: Om du provar att klicka på namnen i listan så finns det mer info där. Du kan själv kontrollera uppgifterna.

A-K Roth sa...

Vilket land i världen skulle sitta tyst och ta 100 raketer mot sin befolkning på ett par dagar? Som Richard Goldstone skrev i sin "reconsidering"- artikel, dessa attacker är fortsatt brott mot mänskligheten. Bara de mest fördomsfulla kan fortsätta att ignorera det som sker dagligen.