10 mars 2012

Bombterror ger smaskigt scoop när Israel försvarar sig

Israel har fullständigt bombarderats med raketer de senaste dygnet. Ynet skriver: 80 rockets fired at Israel since Friday.

AP skriver att Israel har dödat palestinska militärer: Official: Toll in Israel Gaza strikes 12 militants.

Helt fel vinkel men ändå korrekt. DN skriver ungefär som AP: Uppororsmän döda i Gaza-attack.

Men sen kommer SvD: Källor: Tolv döda i Gaza-angrepp. När man vill läsa något smaskigt TT-telegram är det SvD som gäller. "Sveriges kvalitetssajt för nyheter" står alltid för de smaskigaste anti-israeliska rubrikerna.

Så här beskriver SvD raketerna mot Israel:
Angreppen kom efter raketbeskjutning från Gazaremsan in i Israel, då ingen människa skadades fysiskt.
Arga israelvännen Kim Milrell skriver: Skärp er!
FYRTIO palestinska raketer mot Israel i kväll – med avsikt att ha ihjäl så många civila judiska barn, kvinnor, män och husdjur som möjligt – (åtta skadade) och den patetiska svennepressen som tigit hela tiden rapporterar så klart så fort de onda israelerna slår tillbaka, om ”israeliska attacker mot Gaza”. Fy fan för denna vidriga svennehåla.
Västmedia generellt skriver generellt endast om döda. Raketterror där ingen dött räknas inte. Men när Israel slår tillbaka är det nyhetsvärdigt.

Svenska media går generellt ännu längre ut på denna skala. Detta kan inte ses som nyheter, det är propaganda.

UPPDATERING: Nu har även DN publicerat samma TT-telegram som i SvD: Flera uppges ha dödats i Gaza-angrepp. Läser man svenska medier så ser det alltså ut som att Israel oprovocerat har angripit Gaza och dödat civila.

Kim Milrell är mycket upprörd - med rätta: 80 raketer senare - Israel får INTE försvara sig.

UPPDATERING 2: Även Aftonbladet kör på DNs linje: Israel har hipp som happ bombat in i Gaza och dödat 12.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Och hur är det med rapporteringen från t ex Syrien? Kan det vara så att nyhetsrapporteringen därifrån är lika subjektiv? Och varför är det inga Syrienkramare som klagar över den rapporteringen och svär över svennehålan Sverige?

Erik S sa...

Anonym: Den mesta nyhetsrapporteringen är vinklad. Troligvis inte lika extrem dock.

Finns säkert några Assadvänner som är arga på rapporteringen.

Anonym sa...

Effektiviteten hos Iron Dome har gjort Israels behov av en storskalig operation mot raketterroristerna i Gaza mycket mindre.
Glädjande att Israels underrättelser från Gaza är så goda att IAF lyckades slå ut generalsekreteraren i PRC och en av hans närmaste män när de färdades i en bil.
Jag är nyfiken på vilka flygtyg IAF använder sig av i sina riktade aktioner; UAV? Apache? F-16?
Får ta reda på detta.

benke sa...

Man måste ju inse att svenska media inte är intresserade av sanningen. De är väldigt politiserade för att uttrycka det milt.

Tyvärr tar många dem på allvar, men det finns ändå hopp då Sverige i det stora hela är ett periferiland som ingen utanför landet tar på allvar.

Då är det så mycket värre med Iran och kärnvapen. Där har USA ett stort ansvar som inte Obama tycks ta på allvar. Vi får se vad som händer. Men att Israel skulle sitta stillatigande medan Obama velar och Iran går framåt med kärnvapenutvecklingen är nog ett önsketänkande bland mången Europapolitiker, vilka ofta inte har en aning om världen utanför det Europa som håller på att falla samman.

Låt oss hoppas på ett nederlag för Obama i november, så att den fria världen återigen kan ta ett krafttag emot skurkstater och låta dem veta sin plats.

Anonym sa...

Varför ska USA ställa upp militärt för att Israelmaffian kräver det? OM Israel vill anfalla Iran, låt dom, då göra det på egen hand...Ron Paul borde sköta den amrikanska utrikespolitiken.

benke sa...

Problemet med Ron Paul är att han har förträffliga idéer inrikes, men är en naiv vänsterperson vad gäller utrikesaffärer.

När man uttalar saker som "Israelmaffian" så måste man följa upp med exempel, annars blir det bara dumdrygt. Och det talar illa för den som skriver så. Om man inte förstår faran så är det inte mycket mer att säga om det. Antingen förstår man, eller inte.

Anonym sa...

fack israel

Anonym sa...

och fack Erik

Anonym sa...

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5009488

Erik S sa...

Fack-anonym: Jag önskar dig inget fack, utan en bra dag.

Anonym 08.43: Tack för länk!

Anonym sa...

benke. Israelmaffian = AIPAC. Vari består faran för USA (och Sverige)med ett kärnvapenväpnat Iran? Ser inga problem med att Israel inte har monopol på kärnvapen i mellanöstern, tvärtom. Angående Ron Paul så lär han ha ett starkt stöd av amerikanska militärer. Dom är givetvis trötta på att offra sig för Israel.

Anonym sa...

Och angående Obama eller ej. Romney och Santroms hot om att attackera Iran är givetvis välfläsk för att locka proisraeliska röster. Dom är givetvis inte dummare än att dom inser att om USA går i krig med Iran så är det hör risk för ett evighetskrig som dränerar USA fullständigt, något som amerikansk militärer redan konstaterat

Anonym sa...

Benke

"Problemet med Ron Paul är att han har förträffliga idéer inrikes,"

Har han?:-)En himla tur att han inte har en snöbolls chans i
h-vete att vinna Vita Huset.
EL

Jerry sa...

Bombterror ger smaskigt scoop när Israel försvarar sig, men inte när vi får se på ytterligare bildbevis om hur kärleksfull Islam är; http://www.youtube.com/watch?v=xAQL1Hp1ed8