4 feb. 2012

Madon: Stoppa mobbningen av Sd

Sakine Madon skriver idag på Expressen: Sluta vuxenmobba Sverigedemokrater
Ett metalband portades nyligen från ett musikarrangemang i Visby på grund av att sångaren misstänks vara sverigedemokrat. När ska vi inse att SD-åsikter inte försvinner med mobbning?  
Bandet, som heter Avenir, blev först tillfrågade att spela på "Rockskallen" och tackade ja. Plötsligt ändrade sig arrangörerna. Enligt Ulrica Fransson Ingelmark, redaktionschef på arrangören Gotlands Allehanda, beror beslutet på äventyrad säkerhet och inte på sångarens politiska åsikter. 
Det låter ädelt, men luktar efterhandskonstruktion. Gotlandspolisen har dementerat att det skulle existera en hotbild. Eventuell SD-koppling är inte offentlig, då partiets medlemsregister är hemligt. Och bandets musik har inget med politik att göra. Den kontaktperson som hörde av sig till bandet via Facebook skriver inget om säkerhet: sångarens politiska sympatier anges vara problemet. […] 
Intolerans och främlingsfientlig dynga försvinner inte av att förment toleranta personer beter sig som panikslagna åsiktsjägare.
Mycket bra att Madon uppmärksammar detta. Men det är värre än vuxenmobbning - förföljelsen av Sd:are är ett allvarligt demokratiproblem.

4 kommentarer:

Lasse N sa...

Visst är det mobbning som dessutom är sanktionerat och då känns det extra skönt att få tvåla till de som har annorlunda åsikter. Dels känner man sig ädel och dessutom får man uppskattande klappar på axeln från diverse opinionsbildare.
I vilket fall belyser detta ett av Sveriges problem. Krav på konsensus i fråga om åsikter och en märklig fixering vid "raser" som gör att diskussionen om integrationsproblem blir hart när omöjlig.

Som utlänning kan jag bara konstatera att Sverige är ett tämligen intolerant land, fyllt av människor som tänker i något så förlegat som rastermer. Varför skulle annars epitetet "rasist" vara så vanligt i Sverige?
Arma land.

Anonym sa...

Lasse N har en bra poäng.

Att jämföra med USA där en invandrare efter en sekund blir Amerikan.

I Tyskland, och andra europeiska länder, så är en turk utlänning även i andra generation.

Detta skapar öar av människor då de aldrig kommer in i samhället på ett bra sätt (som de gör i USA).

Oron över sin egna kultur gör att journalister springer benen av sig för att hylla "det andra", vad än det månde vara.

Just här ligger SD risigt till. Oroliga journalister som inte vet vad de skall tycka ena sekunden från den andra, PK slår till var som helst. Det är inte lätt för dem att hänga med alla gånger.

Journalistiken har gjort sitt och fegisarna som inte vågar propåa att verkligheten ofta är en annan kommer att gå under med densamma.

Anonym sa...

SD´s politiska grundstomme är att det är synd om partiet så eventuell mobbing av partiets väljare är positivt för partiet.

JohannaV sa...

Madon: "Att porta Avenir ger även det gratisreklam till SD. När trillar polletten ner?"

Så mobbning, uteslutning, misshandel och hot om misshandel ger 'gratisreklam' till SD? Och därför och inte av demokratiskäl är mobbning fel?

Oja! Vi sd:are är masochister hela bunten - vi njuter av att bli illa behandlade. Det är bra för partiet.

Heder åt Erik här som faktiskt ser igenom den typen av argument och kallar det för vad det är: ett allvarligt demokratiproblem.

Att offentligt 'komma ut' som sd:are har för min del inneburit sömnlösa nätter, mer eller mindre ständig rädsla för att bli angripen under månaderna före och efter valet 2010, subtil och inte så subtil mobbning från omgivningen - som många gånger uttalat sig fördomsfullt om invandrare på ett sätt som jag aldrig, och ytterst få sd:are skulle, m.m. m.m. Att komma ut som sd:are har inneburit att mobbare-och sådana finns det gott om i det dolda- fått carte blance för att stöta ut människor i sin omgivning. Dessa mobbare har ofta privat en vidrig människosyn - men de röstar inte sd och därför är de automatiskt goda.

Varför står man ut med mobbning? Därför att alternativet vore att förråda sig själv, sina värden och sina medmänniskor och sitt land. Jag försöker ärligt- och efter ständig självprövning - välja den politik som är bäst för Sverige i nuvarande situation. Just nu innebär det SD.