12 jan. 2012

Jihadist undervisar i Linköping

Per Gudmundson skriver om en Mikael Osman Nilsson, konvertit till islam och verksam i Linköping:
Han är muslimsk ungdomsledare, fängelseimam, föreståndare för en islamisk församling i Linköping, omtyckt föreläsare och ordförande för ett nätverk där en hel rad muslimska församlingar och organisationer menar sig "förmedla den sanna bilden av Islam".

Och, kan jag avslöja idag, han kallar Usama Bin Ladin för "käre bror", hyllar talibanernas attacker i Afghanistan, manar till stöd för mujahedinerna i Tjetjenien, sprider vapeninstruktioner och jihadpropaganda, förespråkar införandet av den hårda sharia-lagen även i Väst, postar nashider till Abu Musab al-Zarqawis ära, har kontakt med internationella jihadister, samt säger sig vilja dö som martyr i samma mening som han prisar al-Qaidas krigare.

Han är ytterligare ett exempel på hur extremister tycks röra sig helt obehindrat i islams mittfåra.

Mikael Osman Nilsson, född 1963 och bördig från Umeå men verksam i Linköping, konverteradetill islam för två decennier sedan och är idag en religiös ledare som arbetar med ungdomar och kriminella. Han arbetar på Skäggetorps Islamiska Kulturcenter i Linköping, men har även föreläst i Stockholm, Uppsala och Malmö.

Osman Nilsson har tidigare uppmärksammats i Corren om sitt arbete med kriminella. Kanske inte helt rätt man för jobbet?

Detta borde uppmärksammas i Linköping.

1 kommentar:

benke sa...

Det borde verkligen uppmärksammas i Linköping. Och inte bara där.

Jag gillar detta stycke från Gudmundsons artikel: "Han är ytterligare ett exempel på hur extremister tycks röra sig helt obehindrat i islams mittfåra."

Jag tror att Gudmundson har rätt och därmed står alla moderata muslimer inför en utmaning. Om nu en extremist kan röra sig fritt inom dess väggar så tycks det inte finnas några spärrar. (Detta givet att islams mittfåra och moderata muslimer är samma sak, jag tolkar att det är så).

Herr Nilsson verkar vara en störd och förvirrad person som kallar bin Laden ”käre bror”, förespråkar sharia, gillar terrorister etc. Ingen skulle ta notis om en sådan person innan 9/11. Efter förra julens försök till massmord i Stockholm så har dessa individer ett annat fokus även i Sverige.

Jag undrar var han har föreläst. Att veta vilka städer han har varit verksam i hjälper ju inte. Det kan vara en ungdomsgård, lägenhet eller ett universitet. Det krävs precision i denna fråga då, i det fall att det är en offentlig inrättning, det går att fokusera på den politiker, rektor eller annat som har möjliggjort Mikaels möjlighet att sprida hat.

Det finns massor av dårar här i världen, men jag är intresserad av vilka det är som gör det möjligt för dem att sprida sin villfarelse och sitt hat.