1 dec. 2011

Svenska Freds är naiva

Organisationen Svenska Freds- och skiljedomsföreningen beklagar att Sverige nu sålt JAS:
– Beslutet är ett steg i fel riktning som bidrar till ökad militär upprustning i både Sverige och Schweiz för åratal framåt, säger Anna Ek, ordförande i Svenska Freds. […]

Den schweiziska organisationen ”Switzerland without an army“ kritiserar beslutet […]

Någon lustigkurre har skrivit upp mig på en epostlista för denna organisation, eller också tycker organisationen själv att jag ska ha deras brev.

Jag blir provocerad av en organsation som Svenska Freds, som verkar för att Sverige ska nedrusta sin militär och dessutom verkar uppfatta detta som en moralisk ståndpunkt.

Anledningen att demokratierna i världen har arméer beror på att det finns diktaturer i världen. Det finns länder som Iran, som hotar hela västvärlden. Det finns länder som Ryssland, som dammar av kalla krigets retorik och är ett implicit hot mot sina grannländer. I Sveriges direkta närområde finns brutala diktaturer som Vitryssland.

Vad är då svenska Freds lösning på dessa problem? Jo - vi ska avrusta vårt försvar. Vad som sen ska hända är oklart.

Det som garanterar vår demokrati och våra mänskliga rättigheter är en stark militär. Det är en grundläggande förutsättning för den politiska debatten. Denna grundförutsättning har Svenska Freds- och skiljedomsföreningen missat.

Absurt - och gissningsvis helt skattefinansierat.

6 kommentarer:

Robert N sa...

Nope, inte helt skattefinansierat (någonstans runt 50/50 vill jag minnas). Kolla deras årsredovisning för mer info om vilka stiftelsefonder med mera som finns därbakom; de hann existera ett 80-tal år innan trenden där staten började älska ihjäl frivilligorganisationer genom statliga bidrag och är nu uppe på nästan 130-årsfirande.

Bram sa...

varje land har en arme, sin egen eller någon annans..

Mao Tse Tung

sven sa...

Sälj JAS Gripen till Israel! Tänk svenska JAS plan som försvarar Israel mot ryska Mig plan från arabstaterna.

Kjell sa...

Med glimten i ögat kan man påstå att de vill se alla delar av den gamla SAAB-koncernen gå i graven, samtidigt som man vill att svenska arbetstillfällen och expertis flyttas bort från vårt lilla land. Vad blir kvar? Surströmming, knäckebröd och Kalles kaviar. Dom tre produkterna drar inte runt den svenska välfärden och/eller det svenska bidragssytemet.

Lite mer krasst kan man kalla Svenska Freds för naiva idealister som lever i en fantasivärld utan förankring till den krassa verkligheten...

CB sa...

Jag läste en intervju med en svenska Generalmajor nyligen (minns tyvärr inte hans namn), som påstod att när Sveriges armé om ca 2 år har nått full styrka, kommer den med säkerhet att kunna nedkämpa en fiende om ca 6-7000 man och hålla ett område som Arlanda. Det måste vara lysande användning av skattemedel.

Som jag ser det så måste Sverige göra ett val. Lägg ner försvaret eller mångdubbla det o det fort.

Minns någon när Ryssland genomförde en millitärövning, med landstigningar i Kaliningradområdet 2010 - med 60 000 man? Skulle vi klara att stå emot om läget förvärrades fort?

benke sa...

Svenska Freds är en ytterligt irrelevant organisation. Naiva, fega, okunniga, många är de omdömen som stämmer in på denna den mest bedrövliga organisation av dem alla. I samma liga lirar andra dåraktiga organisationer. WWF för att nämna en.

Naivitet och önsketänkande är det som utgör Svenska Freds (och WWF som söker mjölka okunniga på pengar via känslomässiga och faktafalska reklamsnuttar). Ingen vuxen människa kan ta detta strunt på allvar.

Sverige borde upprusta mycket. Det är det enda moraliskt rätta att göra. Som det är nu så är det fegisarna som styr, och det gäller alla partier, och i slutändan så kommer vi se ett fasansfullt resultat pga att inte ha en militär som har vassa tänder. Politiker har en sorts tankefel då man reglerar glödlampor men missar den riktiga ondskan i världen.

Vi förväntar oss att USA skall komma till vårt försvar, men skall vi verkligen bygga vår försvarsdoktrin på det? USA har för närvarande den fegaste och mest vänsterinriktande (socialist) president någonsin som drar ned på USA's försvarsförmåga. Har europa råd att vänta på att USA kommer till hjälp när Obama har sett till att försvaga USA?

Det är en skam för europa att inte kunna försvara sig självt. Man lutar sig på ett land som man undergräver offentligt så snart man kan. USA.

I detta så är Svenska Freds det mest vedervärdiga som finns. Naiva, okunniga, känslomässigt styrda. Detta till trots så tror de att de är moraliskt överlägsna...