10 dec. 2011

Peka ut vänsterextremisterna

Nu demonstrerar högerextremister i Stockholm. De är en marginaliserad grupp, men de måste bevakas - till exempel genom viktiga organisationer som Expo eller den granskning som DN gör nu.

Vänsterextrema grupper granskas däremot mer sällan. De pekas ofta inte ens ut som vänsterextremister.

Just nu är det fullt kaos i stockholm, motdemonstranter försöker stoppa nazisternas demonstation med våld. Hur benämns då dessa?

På DNs förstasida: "Sammandrabbning i Stockholm. Ett gäng antirasister lyckades ta sig in. "

Om personer attackerar en laglig demonstration med våld känns inte "antirasister" som en korrekt benämning. På DNs foto syns svarta flaggor. Då är det autonoma grupper det handlar om - dvs vänsterextremister.

Det finns en undfallande attityd mot vänsterextrema grupper. De måste pekas ut och hållas ansvariga, inte äras med epitet som "antirasister".

16 kommentarer:

Sanity sa...

Vad än folk ställer till med kommer det aldrig upp i den nivå av hat som rasister står för mot andra människor.
Många har inte tålamodet på att vänta på att dessa idioter ska lära sig - Det enda som verkar få dem en funderare verkar vara om man är likgiltig i deras hat, men riktar den mot de själva.

En härlig kille sa...

Sanity: Nja, det finns snarare gott om grupper som håller precis samma höga klass av hat som "rasister". Den gamla skolans kommunister, islamistiska fundamentalister och den kristna böghatarhögern är bara tre exempel så här på rak arm. Vet heller inte vad du menar med att "likgiltigt rikta deras hat mot dem själva", men tålamod och en generös hållning till sin kunskap är i stort sett det enda som biter på den här typen av vansinne. Man måste ställa sig över det man vill motarbeta, inte sjunka till samma låga nivå. Hat och våld föder bara ännu mer hat och våld.

a sa...

+1 på #2.

Att använda våld mot människor av "fel" åsikt är inte värdigt ett civiliserat samhälle. Alla som gör det förtjänar en stund bakom galler.

Den främsta anledning är att man ställer sig över lagen och gör sig själv till domare och bödel.

Robert N sa...

Erik: Men det är den s.k. vänstra falangen av extremister som är mest övervakad i form av infiltratörer - som ju var på tapeten för en tid sedan. Personligen tycker jag det är helt OK att de granskas mer "under ytan", eftersom det var den hårda granskningen - offentligt - av nynazisterna som gjorde att de styrde upp sina organisationsformer vilket gjorde dem mycket svårare att granska.

Bob the Blob sa...

Så en "rasist", som bara "tycker illa om andra grupper", men inte egentligen gör något konkret, är värre än en vänsterextremist, som inte bara "tycker illa om andra", utan även stör deras lagliga och demokratiska rätt till att demonstrera, kastar saker på dem och fysiskt attackerar dem?

Märklig logik.

ג'ון sa...

Det hat som AFA och andra vänsterextremister uppvisar mot oliktänkande matchas bara av islamisternas hat mot otrogna, judar och kristna.
Det bevisas av att att Islamisterna och vänsterextremisterna är de enda som är beredda att tillgripa våld mot sina meningsmotståndare, vare sig det handlar om självmordsdåd eller stenkastning/fyrverkeripjäser.
Antidemokrater känns igen på sitt beteende, inte bara på åsikterna.

Karl sa...

Motdemonstranter försöker stoppa nazister att göra en lyckad propagandamarsch för att locka till sig fler medlemmar. Nazister som mördar i snitt 1 människa per år. Men det är väl inget som stör dig, eftersom det inte är du som drabbas. Borgare som du är. Och vem är du att avgöra vem som är extrem? Du är för ett system som orsakar massvält, global uppvärmning, arbets- och bostadslöshet, internationell trafficking, världskrig, m.m. Om du är beredd att dö för nazisters rätt att hetsa till mord - var snäll och gör det.

Ylöjärvi sa...

Varför har Sverige sådana problem med kravaller, fascister, vänsterextremister, rasister, anarkister och andra våldsdyrkare?
Här i Finland kan till exempel en proisraelisk demonstration tåga genom H-fors utan risk för attacker. I Sverige är man mycket mer intolerant och älskar tydligen att hata andra människor.
Det hade inte gjort så mycket om ni svenskar inte samtidigt påstått att ni är så fördomsfria, upplysta och demokratiska.

Tindra sa...

Motdemonstranterna hindrade inte någon rasistisk propaganda. De bidrog till den. Vanligt folk som ser hur de efterblivna antirasisterna hindrar och attackerar demonstrationer och stökar på stan vänder sig mot antirasisternas sak. Det vanligt folk är mest emot är våld i sin närmiljö, och det stod antirasisterna för. Hur dum får man bli? Är det ett krav att vara korkad för att gå med i de vänsterextrema grupperna?

ג'ון sa...

Att människor med paranoid Schizofreni, som Breivik, kan begå mord och terrordåd kommer inte som någon överraskning för mig.
Däremot repreenteras det organiserade hatet och våldet mot civila i dagens Sverige av vänsterextrema och rasismen huvudakligen av islamister och dera antisemitism.
Detta sagt utan att jag förnekar förekomsten av högerextremistiska virrhjärnor som begår enstaka illdåd.

Ylöjärvi sa...

Sedan kan man undra om Expo verkligen är en viktig organisation eller bara en vänstergruppering med stort inflytande? En som heter Poohl var nämligen på det finsk-svenska kulturcentret i Esbo och kallade ateisten och grundfinnen Halla-aho för fascist.
Visst är Halla-aho en märklig figur men alla som inte bekänner sig till vänstern är faktiskt inte fascister - sedan får ni i Sverige tycka precis vad ni vill men klistra helst era fascistetiketter på de som verkligen förtjänar dem.

Bosse J sa...

AFA verkar ganska hatfulla vad jag kan se? Klasskamp är väl också hat? Det är inte bara högerkanten som kan behöva fundera över ifall de uppmuntrar extremism.

Det verkar balanserat anser jag att peka ut både vänsterextrema grupper (som AFA), högerextrema ("skinnskallar" och nazister) och islamistiska extremister (Al-Qaida sympatisörer tex) som drivna av våldsideologier.

CB sa...

Nazister är ett avskyvärt pack, men är de enda medel man har för att bemöta den, våld; hur tunga är de egna argumenten då?
Vad avgrunds- o kravallvänstern aldrig verkar se, är att de befinner dig på samma grottmans-stadium som nazisterna.

Visst; de säger att nassarna inte ostört ska få rekrytera nya anhängare. De klagar på nassarnas våld, det gör vi med OCH ert våld mot politiska motståndare. Den civiliserade människan brukar ordet som sitt vapen o har lagt ner våldet som politisk metod. Barbaren ser alltid ursäkter till våldsanvändning. Det finns alltid för många som inte sett ljuset o som står ivägen för att samhället ska följa den rätta vägen.

Vare sig ni är nassar eller vänster, ni äcklar mig! Ni har ingen respekt för mänskligt liv!

Där era politiska gelikar haft maktens roder, har de visat frukten av era politiska ideer; massmördande, våld mot oliktänkande, fattigdom o resursslöseri o mänskligt armmod.

Tänk om; låt människor få söka sin egen väg o lycka, utan att ge er på dem. Respektera människors liv, frihet o egendom, ty, det är enda garanten för att ni o ert skall bli respekterat!

JohannaV sa...

Vad hände med min kommentar innan kl 16 idag? Kan inte se att den bröt mot några regler.

Erik Svansbo sa...

Jag vill inte starta upp ännu en debatt mellan Skåning, BR m fl. Känns som det inte leder någonstans.

Lasse sa...

Debatten kanske inte leder någonstans för just dig, Erik, men för vissa av oss andra kan den vara både upplysande och lärorik.
Men du bestämmer. Det är din blogg.