11 nov. 2011

Tystnad inför antisemitismen

För några dagar sen var det årsdagen av Kristallnatten, och på den dagen skrev SKMAs ordförande Willy Silberstein på Sydsvenskans debattsida: "Allt värre för judar i Malmö"
Efter andra världskriget fanns det en utbredd uppfattning om att antisemitismen omöjligen skulle kunna återkomma. Hade någon påstått då att judar i en stad i södra Sverige år 2011 skulle trakasseras bara för att de är judar, hade han eller hon förmodligen inte blivit trodd. Men tyvärr är detta ett faktum. […]

Det finns förvisso statsråd, som EU-minister Birgitta Ohlsson (FP) och integrationsminister Erik Ullenhag (FP), som understrukit problemets allvar, men vi vill höra fler engagerade röster. Var finns exempelvis statsminister Fredrik Reinfeldt (M) när judar i en svensk stad är rädda för att gå till en gudstjänst? Var är andra ledande företrädare inom olika sektorer, personer som visar vrede, avsky och svarar med åtgärder mot judehatet i Malmö?

För det är väl ingen som menar att vi ska vänja oss vid att judar trakasseras för att de är judar?

Tyvärr är det den signalen samhället skickar ut. Det är inte bara i Malmö som judar hotas, i Stockholm måste synagogan ha skydd av vakter inför de religiösa cermonierna.

Israelkritiken i Sverige har gått över styr och skulle bättre kunna beskrivas som anti-sionism. Nyhetsrapporteringen går ut på att plocka de händelser som gör Israel störst skada. Toleransen inför antisionism är oerhört stor, trots att antisionism ofta går över i antisemitism.

I Sverige växer antisemitismen och det enda partiet som seriöst uppmärksammar detta är Folkpartiet. De andra ledande företrädarna är tysta.

4 kommentarer:

benke sa...

Tyvärr så är inte ens alliansen ett skydd för judarna.

"I Sverige växer antisemitismen och det enda partiet som seriöst uppmärksammar detta är Folkpartiet. De andra ledande företrädarna är tysta."

Såvitt jag vet, och utan att rösta på SD, så har även de uppmärksammat detta och har goda röster emot judehatet.

Det är vänstern som hatar. Alltid. Och beräknande.

Lasse sa...

Newsmill är ett bra exempel på hur "antisionismen" breder ut sig. Kommentarer som är negativa till Israel får oftast stå kvar men inlägg som försvarar Israels politik brukar anmälas och raderas fortare än en avlöning.
På så sätt ger man ett intryck av att en stor del av det svenska folket är "antisionister" och dessutom stödjer t ex Irans ambitioner att skaffa sig kärnvapen.

Lasse sa...

benke har tyvärr rätt. Högerextremisterna är marginaliserade i Sverige och syns mest i tidningarnas insändarkommentarer och då oftast som s k antisionister.
Vänstern, däremot, är helt begeistrad i kombinationen USA och Israel och kan knappt bärga sig i sitt hat och sin intolerans mot det lilla landet i Mellanöstern.

Som Guillou en gång sade så finns det inga som är så intoleranta som de i den svenska vänstern och han borde veta vad han talar om.

JohannaV sa...

En stor anledning till att jag röstat SD i de två senaste valen (efter att tidigare varit fp:are, men aldrig mer) är att de uppmärksammar antisemitismen- åtminstone lokalt.

Sen kan jag hålla med om att SD borde vara betydligt mer aktiv i frågan på riksnivå. Tyvärr kanske man resonerar precis som m,c,mp,kd,s och v att man inte vinner röster på frågan. Skam i så fall!

Men visst, FP är nog det parti som mest och ihärdigast uppmärksammat judehat. För detta förtjänar ni en stor eloge. Inte minst Erik här är en stor tillgång för Östergötland och jag ser honom gärna i riksdagen 2014 - om fp fortfarande finns då, vill säga.