18 nov. 2011

Tips: Las Palmas

Jag har tidigare skrivit om Simon G och hans skiva Att leva med skammen. Men det är inte det första Simon G har gjort, han har också varit medlem i duon Las Palmas.

[caption id="attachment_8459" align="alignnone" width="300" caption="Las Palmas - Utvalda demolåtar"][/caption]

Jag måste varmt rekommendera deras skivor som finns på Spotify - Utvalda demolåtar samt Vi blir i familjen. Det är nästan lika bra som Simmes soloskiva. Simme är den som rappar mest och hans partner Calle Thörn står för beats. Utöver detta bidrar han med en del sång/pratsång. Den stora skillnaden är reggae-influenserna, gissar att det är Calle Thörn som står för detta.

Precis som på "Att leva med skammen" finns en del låtar som inte är helt rumsrena, som Summer Camp del ett och två. Riktigt sköna låtar.

Eftersom jag är ett stort fan av Far & Son är jag riktigt glad åt det spår där Frej Larsson rappar tillsammans med Simme - Lågliv heter det.

En annan riktigt rolig låt är Millenium där Simme rappar på i hela låten igenom. Bland annat kommer den minnesvärda frasen om "priskrig mellan Vivo och Rimi". Men allt är inte humor, det finns också den känslosamma "Jag trodde det var kärlek".

Det är kul att höra artister som går sin egen väg. Mer egensinnigt än Simmes musik är svårt att hitta.

Spakur finns med på någon låt, måste även tipsa om hans hemsida och hans egna låtar. På den finns lite olika monologer, bland annat denna oväntat vackra video: Fågelungar


PS: Simme uppmärksammade min förra recension på sin blogg.

PS2: Kolla Simmes battle med Henry Bowers från Peace and Love.

Inga kommentarer: