27 nov. 2011

Juholt förtjänar sitt öknamn

Idag finns två mycket intressanta sammanställningar över Håkan Juholts fadäser. Först kommer Expressen: Ooooops, han gjorde det igen, och igen, och igen:

NOBBADES AV FACKET


I sitt linjetal på extrakongressen när Juholt valdes bjöd han in LO, TCO och Saco för en översyn av pensionssystemet. Men facken gick snabbt ut och nobbade inviten, med motiveringen att de vill förhandla med alla partier, inte bara ett.
JUHOLTS FÖRSVAR: S-ledaren backade och sade att han varit otydligt. Han menade plötsligt bara att partiet "sträcker ut en hand till landets arbetare, akademiker och tjänstemän". […]

TOG FEL PÅ 27 ÅR


När Reinfeldt hade frågestund i riksdagen i slutet av oktober påstod Juholt att an­talet socialbidragstagare i Sverige är det högsta på 35 år. Men Dagens Nyheter tog fram siffror från Socialstyrelsen, som visade att antalet inte varit så högt som nu på åtta år - inte 35.
JUHOLTS FÖRSVAR: Först meddelade S-ledarens pressekreterare att han var felinformerad. Lite senare på dagen kom hans stab fram till att det hela var ett missförstånd.

Och så Peter Wolodarskis söndagskrönika: 13 punkter om en olycka i svensk politik:
1. Pensionerna. På S-kongressen bjöd Håkan Juholt in de fackliga centralorganisationerna till förhandlingar om pensionerna. I sitt tal på första maj hävdade Juholt att Socialdemokraterna ”för samtal” med LO, TCO och Saco.

Fakta: I våras förnekade Sacos ordförande Anna Ekström Juholts uppgifter om ”samtal” med Socialdemokraterna. TCO:s ordförande Eva Nordmark säger samma sak till DN i dag – inte heller hennes organisation har fört några samtal med S om pensionerna.

2. Libyen. Håkan Juholt har sagt att han till skillnad från vissa ”lättviktare” hela tiden stått fast vid det ursprungliga riksdagsbeslutet. Det är regeringen som anslutit sig till Socialdemokraternas uppfattning.

Fakta: Socialdemokraterna har under Juholts ledning intagit fem–sex olika positioner i fråga om ett svenskt militärt deltagande. I våras var förvirringen stundtals total. Till och med partisekreterare Carin Jämtin (S) har under hösten medgett att ”Libyenaffären var olycklig”.

Läs båda artiklarna. Dom slår nämligen fast något som är ganska anmärkningsvärt - socialdemokraternas partiledare ljuger som en häst galopperar. Dom kallar honom Ljugholt och han gör sig förtjänt av sitt öknamn om och om igen.

Jag vill passa på att citera Viktor Barth Krons briljanta blogg:
The Viktor Report kan dock avslöja än mer braskande nyheter:

S kan sjunka till 0 procent.

Det enda som krävs är att samtliga svenskar tappar förtroendet för partiet och inte längre vill rösta på det. Uppgifterna bekräftas av vår kollega Simon, tidigare student i statsvetenskap.

– Det stämmer. Om ingen röstar på S så får partiet 0 procent.

6 kommentarer:

Anna sa...

Och var finns alla listor på misstag och fadäser bara de senaste veckorna? Den listan skulle bli såååå lång.
M-politiker som är insyltade i Carema och Attendo, M-politiker i Gbg som köper sex, M-politiker som fått 400 000 kr (!) i felaktig hyresersättning, M-politiker som tjänat 65 miljoner på Attendo. Ta av dig skygglapparna och fyll på denna lista om du orkar se hela verkligheten och inte bara den det som borgerlig media basunerar ut. Får se hur länge denna kommentar ligger kvar på din sajt!

JohannaV sa...

Som hästvän blir jag djupt upprörd över att se den ädla gångarten galopp felstavas på detta graverande sätt.

Det förtar effekten av en annars bra post.


PS. Jag drar mig till minnet att en viss ung politiker i Östgötatrakten gjorde sig löjlig över bristande stavkunskaper hos ett parti han inte arbetade för. Är det någon politiker du känner till, Erik?

Erik Svansbo sa...

Johanna: Skyldig! Ibland blir det helt galet när jag bloggar. Bättring utlovas.
Jag vet dock inte vilket inlägg du syftar på.

Anna: Jag vet inte vart det finns sådana listor. Det vet säkert du bättre än jag.

Stefan Karlsson sa...

Jag håller helt med om att Juholt förtjänar att bli kallad "Ljugholt". Dock är det inte ett smeknamn utan ett öknamn eller alternativt binamn. Skillnaden mellan smeknamn och öknamn är att det förra är ett positivt laddat binamn medan det senare är ett negativt laddat binamn och "Ljugholt" är helt klart negativt laddat.

Erik Svansbo sa...

Stefan Karlsson: Intressant, och verkar korrekt. Har ändrat i inlägget.

Vilken väg väljer S – lögnen eller sanningen? | Kent Persson (m) blogg sa...

[...] Högberg och Tokmoderaten och Pophöger och marknadsliberalen och martin och johan och göran och annarkia Rate this: Share [...]