3 okt. 2011

Palestinska flaggor avbildar hela Israel

När man följer det faktiska händelseförloppet i mellanöstern och granskar de palestinska ledarnas handlande framstår ett mönster. Det går en rak linje från det arabiska anfallskriget mot den nyfödda judiska staten till dagens FN-ansökan om ett självständigt Palestina.

De arabiska ledarna vägrar acceptera Israels existens. När de talar om palestinsk "frigörelse" menar de inte Västbanken. De menar hela Israel.

Låt oss nu granska deras flaggor. Vi börjar med Fatah:

[caption id="attachment_7513" align="alignnone" width="346" caption="Fatahs logotyp"]Fatahs logotyp[/caption]

På Fatahs hemsida syns denna logga uppe i högra hörnet.

Så tar vi PLOs logotyp:

[caption id="attachment_7514" align="alignnone" width="117" caption="PLOs logotyp"]PLOs logotyp[/caption]

Denna logotyp anges som PLOs logotyp på hemsidan för "Permanenent Observer Mission of Palestine to the United Nations". Det vill säga palestiniernas FN-hemsida. (Detta har uppmärksammats av Weekly Standard.)

På båda dessa loggor visas en kartbild över Israel. PLO står för Palestinian Liberation Organisation.  Syftet med organisationen är att frigöra något, och på dess logotyp avbildas ett omåde.  Fatahs logga har till och med vapen korsade över landet.

Dessa loggor används i officiella sammanhang. Är det särskilt långsökt att de pekar på att organisationerna strävar efter att Israel ska upphöra? Särskilt när deras politik faktiskt pekar på att det är deras mål?

2 kommentarer:

Anna sa...

Det är sant. Men faktum är att en absolut majoritet av israeliska kartor, naturkartor och turistkartor och väderkartor i TV och tidningar osv, inte heller visar upp någon gräns mot Gaza och Västbanken. Bilkartor gör det eftersom man behöver veta av säkerhetsskäl. Det är trist men jag skulle inte dra för höga växlar på det.

ג 'ון sa...

Det finns inga gränser runt Israel förutom mot Egypten och Jordanien. Resterande avgränsningar är vapenstilleståndslinjer från 1949. Så varför i hela friden skulle Israel utge kartor som ger bort omtvistade områden till araberna innan förhandlingar skett?