19 okt. 2011

P3-programledare jämför Israel med Hitler

Bloggen Mina Tankar har granskat hur en av P3s programledare, Ana Gina, uttrycker sig på sin blogg. Blogginlägget har numer ändrats, men google cache finns sparat. Så här skrev Ana Gina:
”Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem! ”

Tittar på länkens namn ser man att jämförelsen där finns kvar:

http://anagina.blogg.se/2010/may/israel-tar-efter-hitler.html

Så Ana Ginas kontroversiella uttalande verkar fortfarande gilla.

Varför är det då kontroversiellt? Att jämföra Israel eller israeler med nazister är att demonisera det judiska landet eller deras judisk invånare utifrån deras etnicitet. Det är också att spela ned och politisera betydelsen av förintelsen.

P3s programledare gör sig helt enkelt skyldig till antisemitism - rasism. Detta kan inte accepteras från en programledare i P3.

Ana Gina leder Musikhjälpen i P3.

10 kommentarer:

Bram sa...

Jag skickade detta till madam Ana...

http://rubinreports.blogspot.com/2011/10/simplest-thing-in-world-to-understand.html

EL sa...

Inte precis smickrande för P3an!

Calle Fahlquist sa...

Är det inte så att den uppenbart förvirrade damen fattat allt åt fanders. Det är ju Det muslimska brödraskapet som alltid omfattat Nationalsocialistiska idéer och nu för dem vidare.

Mats Albäck sa...

hon anklagar REGERINGEN, inte israeler, det är skillnad jävla idiot. det hon säger stämmer, hon är inte antisemit för det.

Linus sa...

Var är rasismen i hennes inlägg? Var pratar hon om ras?

Erik Svansbo sa...

Hon demoniserar den israeliska regeringen i egenskap av deras judiskhet.

Ana Gina menar att "De gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk".

Calle Fahlquist sa...

Mats Albäck skriver:det är skillnad jävla idiot. Nu är frågan om herr Albäck med jävla idiot menar sjukdomstillståndet idioti eller ordets ursprungliga betydelse: - ej lämpad för politiskt arbete. Vad språkbruket anbelangar tycks bägge betydelserna gälla för just herr Albäck.

ג 'ון sa...

Ana Gina är icke tillräknelig. Om det det är några som följer sin fina tradition av antisemitism och samarbete med Hitlertyskland under WW II så är det de s.k. palestinierna med deras antijudiska propaganda i medier och skolböcker.

Magnus sa...

Mats och Linus: Tolkar jag er rätt så anser ni att Hitler och Israel är sak samma. Har jag tolkat er fel får ni gärna protestera...

Mats klappar sin kelgris på huvudet | Mina tankar sa...

[...] program. Sommar i P1. Ytterligare två månader senare presenteras Gina som programledare för P3:s Musikhjälpen som under en hel vecka sänder 24 timmar om [...]