9 sep. 2011

Imam i Rinkeby dödshotar konvertiter

Från kristna tidningen Dagen:

- Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam. Så lät det nyligen i Sveriges Radio, då en imam från Rinkeby fick lägga ut texten om hur man skulle agera mot somalier som konverterar till kristendomen.

Programmet med dödshotet mot konvertiter sändes av den somaliska redaktionen på Sveriges Radio och var en uppföljning på ett tidigare inslag. Det handlade om hur en grupp kristna somalier hade kommit till Rinkeby torg för att evangelisera, och de fick också berätta om det i ett radioinslag. [...]

Markus Sand är pastor i Rinkeby Internationella församling och var med på torgmötet där de kristna somalierna evangeliserade.
- Ingen av dem var bosatta i Rinkeby, och jag tror att det skulle vara ganska farligt för dem, säger han.

Nima Dervish kommenterar:
1. Jag förutsätter att denna imam sätts ur tjänst med omedelbar verkan. Det är oacceptabelt att sprida hat på detta sätt, ”imam” eller civil person.
2. Hur fick imamen sin tjänst till att börja med? Vem kollade hans kvalifitikationer? Vem bestämde att han var kvalificerad och lämplig att leda församlingen i Rinkeby?
3. Vem kommer att tala med imamen och förklara för honom att i Sverige gäller religionsfrihet, oavsett hur han må tolka koranen eller någon annan skrift.
4. Varför ska det vara farligt för kristna somalier att vistas i Rinkeby? Hur tusan gick det till? Rinkeby är en förort i Stockholm, Sverige. Detta ska föreställa ett fritt land. Ska inte svensksomalier omfattas av den religionsfrihet som gäller i Sverige?
Och viktigast av allt:
4. Vad gör politikerna för att motverka denna ofrihet? Vad har de för tankar och planer?

Jag tycker man borde gå längre, självklart ska denne imam lagföras för dödshot. Vad är imamens namn?

10 kommentarer:

benke sa...

Såvitt jag har förstått så är det belagt med döden att lämna islam. Det gäller förstås alla muslimer inte bara de från Somalia. Och inte bara muslimer i Sverige.

Dessutom så tycker de som tyr sig till islam att alla landområden som en gång innehafts av muslimer är helig jord och är en gång för alla vigd till muslimer. Oavsett hur länge sedan det var eller vem som bor där nu. Det är ok att ta tillbaks det med våld. Indien och Pakistan är ett sådant centra. Pakistan blev till för att vara ett muslim/islam land.

Bosse J sa...

Om jag förstått rätt så är dödsstraffet för att lämna islam en del av sharia-traditionen och därmed ett uttryck för den politiska dimensionen av Islam. Det är raka motsatsen till grundpelaren religionsfrihet i europeisk politisk tradition (sen upplysningstiden) och bör jämföras ur ett värderingsperspektiv.

Kan vara värt att påminna om yttrandefriheten kanske. Jag är personligen inte upprörd över imamens uttalande, mest glad över att det uppmärksammas så att vem som helst kan jämföra ideologierna.

benke sa...

Bosse J har helt rätt förutom i sista stycket. Faktum är att detta INTE uppmärksammas, förutom på Eriks blog förstås. Hur många läser den? Intet menat att klanka ned på Eriks blog så klart, men vi måste vara ärliga. Eriks blog är en av de jag tittar på mest faktiskt.

Islam med sina sharialagar propåar att alla som konverterar skall dödas. Det skulle vara intressant att se Reinfeldt eller någon annan ur Alliansen stå upp för frihet och inte fega ur och tala ur skägget och meddela facisterna inom islam att de intet har här att hämta. Det kommer aldrig att hända. Tyvärr. Den politiska korrektheten kommer att förgöra oss till slut.

På söndag (i morgon) är det 10 år sedan islamfascister mördade 3000 människor. George W. Bush gjorde det mesta rätt och det är därför intet dåd har kunnat genomföras sedan dess trots mängder av försök.

När jag ser bilder på hur människor hoppar från WTC tornen till en säker död, så fylls jag av en enorm frustration. Det som lägger något sorts lugn över känslorna är USA's persistenta jakt på skräpet. Den 1:a maj i år sköt Seal Team 6 (namnet är gammalt, Naval Special Forces Development Group, eller DevGru tros vara det senast namnet) huvudet av Osama.

Efter det så har US Special Forces plockat bort flera ledare inom AQ. CIA tillsammans med ISS (Pakistanska hemliga Polisen) plockade bort en nyligen.

Jag tycker att det är konstigt att inte muslimer höjer rösten för att försvara sin religion emot terroristerna. Feghet? Håller de med?

Denne man hoppade till en säker död. God bless this man.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/05/The_Falling_Man.jpg

Ingenjören sa...

Om detta är sant, min somaliska är lite för dålig för att jag ska kunna kontrollera ifall inslaget verkligen innehåller det som det påstås innehålla, är detta ett solklart fall för polisen.

Rimligtvis borde man kunna fråga Kenadid Mohamed som gjorde inslaget vad Imamen hette. Man kan även notera just att ingen av dem som har vidarerapporterat nyheten har gjort några som helst efterforskningar eftersom texten är exakt densamma som finns på dagens hemsida, man tycker att åtminstone någon borde ha bemödat sig att kolla vad imamen faktiskt hette. Om någon är intresserad av att verifiera det finns inslaget här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2172&artikel=4665827

Ingenjören sa...

Hmm,
verkar som att dagen gjort ytterligare efterforskningar så de verkar veta vad han heter, dock framgår inte namnet någonstans i artikeln:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=275780

Ingenjören sa...

Jupp, nu är det polisanmält. http://expo.se/2011/sr-polisanmalt-for-hets-mot-folkgrupp_4313.html

ג 'ון sa...

Har svårt att förstå att kristna somalier skulle vara en folkgrupp.
Polisanmälan borde rubriceras som olaga hot.

Ingenjören sa...

ג 'ון: Vad är det som du har svårt att förstå med det? Jag förklarar gärna. Syftet med lagen är att "tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd", kan du förtydliga varför du inte förstår att somaliska kristna omfattas? Vari består den konceptuella svårigheten?

ג 'ון sa...

Det rör sig om ett uttalat mordhot bäste ingenjör och bör följaktligen rubriceras så
Håll dig du till det tekniska.

Ingenjören sa...

ג ‘ון: Nja, det vänder sig specifikt mot konvertiter. Dock spelade denna distinktion ingen roll för undersökningen lades ner http://expo.se/2011/ingen-forundersokning-mot-sveriges-radio_4385.html Problemet var nämligen att polisanmälningen gjordes mot Sveriges Radio och inte mot imamen, vilket ledde till att förundersökningen lades ner eftersom uttalandet i programmen ifrågasattes i programmet(vilket även var anledningen till att SR inte, som du tror, kunde anmälas för hot. Tillräckligt tekniskt för dig?).

Om man vill få fart på detta igen bör man alltså polisanmäla imamen för hot eller HMFG snarare än SR.