9 sep. 2011

Bildt går emot Alliansen, utser palestinsk ambassadör

Från gårdagens SvD:
Palestinierna har tidigare representerats av en så kallad generaldelegation i Stockholm. Denna uppgraderades i våras till en så kallad representation.

I konsekvensens namn får också beskickningens chef ambassadörstatus. Den nya ambassadören är Hala Husni Fariz, född 1955, Hon har varit den högsta palestinska representanten i Sverige sedan ankomsten i juli i år.

Utrikesminister Carl Bildt tog på i dag emot ambassadör Fariz. Hon blev därmed den första palestinska representant som formellt välkomnades vid en ceremoni på UD, meddelar departementet.

Men detta var inte förankrat. Fredrik Malm har reagerat:
Folkpartiets utrikespolitiske talesman Fredrik Malm beklagar beslutet att uppgradera den palestinska representationen i Sverige till ambassadör.

- Det är tråkigt att Carl Bildt har fattat det beslutet och det är olyckligt att det kommer just vid den tidpunkt då FN ska diskutera erkännandet av en Palestinsk stat, säger han till TT.

- Jag anser att Sverige borde ha en mer balanserad hållning i Mellanösternkonflikten och verka för en tvåstatslösning och en fredsuppgörelse, säger Malm

Jag undrar om citatet av Malm är korrekt, och han inte anser att Sverige verkar för en tvåstatslösning. Men det är sant att Sveriges hållning är extremt israelkritisk. Carl Bildts ensidiga press på Israel motverkar freden.

Även Kd har reagerat mot utnämningen.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Bekräftar att vår utrikespolitik är en "one-man-show" och det skadar Sverige att ha en sån fanatisk utrikesminister som gullar med Turkiet och Iran och hatar Israel. Illa.

benke sa...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Bildt jagar ett ämbete inom FN och då kan man inte vara pro-Israel. Faktum är att man måste vara pro-palestineier (och anti Israel) om man skall ha en chans.

Inom väggarna på FN skrapan så gäller det att hålla sig väl med tyranner och allehanda skräp bland nationer. Om inte så minskar du dina chanser eftersom FN består till en stor del av en vedervärdig samling av tyranniska länder. Betänk att FN ger tyranner och mördare legitimitet.

Jag kan ha helt fel förstås. Bildt kanske inte har några som helst ambitioner inom FN utan agerar enligt sitt samvete. Vilket på något sätt vore värre. Då är han inte en beräknande/lismande person, utan då är han en person utan någon som helst kunskap om världen som snurrar omkring honom. Endast det politiskt korrekta styr honom i så fall.