1 juli 2011

Flottans svammel är absurt

Ship to Gaza-aktivisterna härjar på så gott de kan i media, men i år verkar det inte gå så bra för dem. De når inte ut särskilt bra i media, kanske inte så lätt att framstå som hjältar när världens etablissemang är emot dem.

Dessutom har nyheten om lyxhotellen i Gaza brutit igenom rejält. Både Nyheter24 och Studio Ett har rapporterat om dem. Trots att journalisterna är bergfasta i sin skildring av palestinierna som svaga och fullständigt oskyldiga blir bilden av flyktinglägren lite splittrad när det dyker upp lyxhotell mitt i alltihop.

Läste för övrigt på Nyheter24 att Israel har ockuperat Gaza:
Gisela Holmén Yngrot berättar att Internationella Röda Korskommittén gjorde en sammanställning på hur ofta och länge strömavbrotten varade för år 2010 och kom fram till att tio timmar per dag är Gaza utan ström.

Israel har ockuperat Gaza och har därmed tagit på sig ansvaret för att Gazas befolkning ska kunna leva ett värdigt liv

Det var en nyhet för mig, sist jag kollade drog sig Israel ensidigt tillbaka från Gaza och lämnade området till Hamas. Men Gisela Holmén Yngrot verkar ha en annan defintion på ockupation än den gängse.

Grekiska myndigheter verkar chockerande nog göra sitt jobb och vägrar släppa iväg dem. Men Henning Mankell har fått breda ut sig med sitt svammel på Expressen Debatt.

"Ship to Gaza är i sin djupaste bemärkelse en humanitär handling" menar Mankell. När Mankells kollegor knivhögg och klubbade ner soldater förra året var det tydligen humanitärt - och icke-våld!

Det är dessutom en humanitär handling att verka för att Israels blockad mot Gaza ska upphöra så Hamas kan attackera Israeliska civila än mer obehindrat.

Bloggen Mina tankar har skrivit om vad som händer om Ship to Gaza får sina krav genomförda:
Ship to Gaza presenterar ingen idé om hur man skall stoppa terroristattacker mot civila israeler. Inte ett negativt ord om den terroriststämplade regimen. Inget om hur journalister beläggs med munkavel. Eller om minoriteter som förföljs, trakasseras och dödas. Inte ett ljud om den enda juden som finns kvar i Gaza. Gilad Shalit. Kommer hävandet av blockaden få Hamas att skriva om sitt partiprogram? Kommer de stryka punkten om att Israel skall förgöras av Islam? Kommer demokrati införas? Men framför allt, kommer Dror FeilerHenning Mankell och Mattias Gardel att stå i södra Israel och vänta när raketregnet återigen börjar? Fast då med nya mer precisions styrda granater.

Mankells svammel är absurt, Gardells svammel är absurt. Tyvärr är det inte någon journalist som har lyckats komma så långt att de ifrågasatt humanisterna på Ship to Gaza. Man får nöja sig med att humanisterna och fredsvännerna blir ignorerade.

2 kommentarer:

benke sa...

Vänstern svamlar som de alltid gjort. (Ända sedan Marx om man skall vara noga, och då menar jag inte Groucho) Alltifrån Yngrots okunnighet till Mankells självrättfärdigande struntprat.

När Mankell uttalar: "Ship to Gaza är i sin djupaste bemärkelse en humanitär handling" så står det klart att den mannen ljuger eller inte vet vad han gör och medverkar till.

Vad allt detta handlar om, alltifrån Yngrots lögn/okunninghet till Mankells medvetna(?) struntprat och Gardells svammel, där de söker att rättfärdiga sitt resonemang och där deras logik ramlar ihop så finns ett djupt judehat. De söker att rationalisera sitt beteende och åsikter med allehanda struntprat. Men allt kokar ned till deras judehat.

Vad än händer här på Jorden med massmord i tyrannier och tortyr i massiv skala, så är det Israel som lyfts fram som det onda landet dit det körs skepp med författare och andra som står som nyttiga idioter och säger: ”Ship to Gaza är i sin djupaste bemärkelse en humanitär handling”.

Hur kan någon ta dessa personer på allvar? Ingen vettig person gör det förstås, men eftersom judehatet står högt i kurs så finns där en massa där dessa personers åsikter har ett forum.

Ta bara Malmös socialistiska kommunalråd Reepalu (obs möjlig felstavning). Där är en antisemit som är stolt över vad han gjort.

Exemplen är många och nämnda antisemiter behöver aldrig be om ursäkt. De kommer aldrig att utmanas att göra det eftersom de är vänster och då kommer ingen att utkräva en förklaring.

Förhoppningsvis så kommer inte historien att behandla dessa personer med samma silkesvantar som dagens media.

Turkisk rapport: Inget sabotage mot ”Ship to Gaza” | Mina tankar sa...

[...] gick Ship to Gaza ut ock anklagade Israel för att ha saboterat en av deras båtar. Nu visar en Turkisk rapport att [...]