20 juli 2011

Coop: Västbanken inte OK, Kina OK!

BDS-rörelsen verkar nu ha gjort en framstöt: COOP stoppar inköp av Soda Stream
Det har tidigare avslöjats att delar av kolsyremaskinen har tillverkats på ockuperat område på Västbanken.

Enligt Coop finns dock garantier på att all produktion sker i Kina, men granskningen ska enligt Coop reda ut frågan en gång för alla. De maskiner som finns i lager kommer att fortsätta säljas.

SvD Ledarbloggen reflekterar:
Om det är fel att producera i en bosättning på Västbanken, är det då inte minst lika illa — eller värre — att göra det i diktaturen Kina? Kina fängslar dissidenter på regelbunden basis, håller världsrekord i antal avrättningar, förtrycker etniska minoritetsgrupper och gör sitt yttersta för att tysta kritiska pressröster. Men det är klart, att kritisera Israel är ju faktiskt ett mål i sig för vissa politiska aktivister. Då kan man ju inte låta detaljer som denna stå i vägen.

Nu när COOP verkar ta till sig BDS-rörelsens argument så är det upp till COOP varför man ska tillämpa dubbla standarder.

7 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...

"Coop: Västbanken inte OK, Kina OK!"

Bättre att stryka en av dem än att reservationslöst hylla båda som ni liberaler gör:)

Erik Svansbo sa...

Jag hyllar inte Kina, Nicklas.

Hans sa...

Varför puckla på Israel men inte Kina? Svaret på den frågan lärde jag mig redan på skolgården. Om man vill visa alla hur tuff man är, så pucklar man inte på skolans buse, man ger sig på några av mobbaroffren i stället. Mindre risk att någon slår tillbaks då.

Analogt så behöver man inte ge upp särskilt mycket för att bojkotta Israel. En Kina-bojkott däremot lär svida i skinnet, när man inte kan skaffa MP3-spelare, mobiltelefon, platt-TV osv.

benke sa...

Fasen, nu kanske man skall köpa en sodastreamer av princip. Men inte på COOPerativet såklart.

Hans säger något viktigt; det är fegisar som hoppar på Israel. Ett pytteland som inte gör någon förnär. Detta lilla land vill leva och överleva. Islamist- och tyrannländerna som ligger runtom hatar detta lilla land och vill förgöra det. Med FN's goda minne såklart. Snacka om tyrannklubb. De borde inte få ha ett hus på Manhattan.

Men som den gode John Bolton sagt; "Vi vill ha dem där, då kan vi hålla koll på dem".

Var är mina Jaffaapelsiner!!?

benke sa...

Om någon vet affärer där man kan köpa varor från Israel så skulle jag uppskatta om jag kunde få adresser till dessa i Göteborgsområdet.

ג 'ון sa...

Hans har iofs rätt men känner inte till att många vitala komponenter i mobiler, TV, datorer och elektronisk apparatur i.ö. har israeliskt ursprung.
Men jag kan trösta Hans med att media och kulturvänstern som gapar om bojkott mot Israel inte heller känner till det.

calle fahlquist sa...

benke wrote:Om någon vet affärer där man kan köpa varor från Israel - . - Hav tröst Beke, Istael är ett av de mest framgångsrika länderna när det gäller uppfinningar ,inovationer, vida överlägset Sverige när det gäller dessa ting. Kolla hur Israelföretag ligger till på NASDAQ-listan och hur många. Du kmmer att häpna. OK vill du verkligen göra en personlig insats, gå till närmaste systembolag och be dem ta hem vin från Carmel vin coop, om ej på hyllan. Finns både vitt och rött, smaken ? mer frågan om en sympatiåtgärd.