24 maj 2011

Vänstern planerar hatmanifestation mot Israel i Karlskrona

Det har cirkulerat uppgifter om stora anti-israeliska demonstrationer i Karlskrona vid EM-kvalet i handboll 12e juni. Sajten "Vi mänskor" publicerar en uppmaning till protest på sin hemsida: Protestera mot Israelmatchen i Karlskrona.

Dessa har nu kommit upp bland annat på sd-anknutna och immigrationskritiska/främlingsfientliga sajten Politiskt Inkorrekt:  Handbollsmatch Sverige-Israel – Palestinavänstern hetsar till demo.

Inför matchen sprids ett flygblad med bilder på döda barn, samt påståenden om att Israel är en apartheidstat. Dessutom innehåller flygbladen falska citat av Nelson Mandela.

Dessa citat härstammar från en text av Arjan el Faseed från Electronic Intifada. idén kom när Thomas Friedman skrev ett låtsas-brev som han tyckte bush borde ha skrivit. Detta inspirerad al Faseed att skriva ett eget brev i Mandelas namn till Thomas Friedman. Men brevet fick eget liv, och tolkades som riktiga citat av Mandela. Al Faseed skriver om detta på sin blogg.

Det är anmärkningsvärt att SSU och Miljöpartiet vill delta i spridandet av hatpropaganda och lögner av den här typen. För det går inte att kalla det för annat än hatpropaganda.

Det finns många länder världen över som förtrycker människor, men inga andra länder blir utsatta för palestinavännernas manifestationer. Om omtanken om mänskliga rättigheter drev dessa demonstranter skulle de få demonstrera ofta.

Det finns länder som slaktar sin befolkning (som Sudan, som för övrigt stöttas av Fatah) eller Nordkorea som sätter hundratusentals människor i utrotningsläger. Men vänstern är tysta. Istället agerar man mot Israel, utifrån lögnaktiga påståenden om "apartheid".

Det är inte omtanke som driver demonstranterna, det är hat. Hatet mot Israel. En häxblandning av olika hat som förenar vänstern, radikala muslimer och nazisterna. Och nu ska de alltså manifestera i nazismens inofficiella huvudstad Karlskrona. Självklart är en faktor i detta antisemitism.

Och i detta spel deltar SSU och Miljöpartiet tillsammans med kommunister och allehanda olika israelhatare och apologeter för antisemitism som Per Gahrton.

Simon Wiesenthalcentret uppmanar nu internationella handbollförbundet att flytta matchen från Sverige: "Keep Hate Out of Handball by Keeping the 2011 European Handball Championship Out Of Sweden"
Samuels lamented that "12 June promises to turn the city into a mecca for far right and left extremists, together with radical Islamists, in a 'day of rage' hatefest, endangering Jews, moderate Muslims and the Swedish general public."

The Centre called on "the IHF, your European Handball Federation and its nine corporate sponsors, to move this championship away from Sweden due to clear incitement to violence.

 

10 kommentarer:

lasse sa...

Jaha, nu skall man alltså börja jaga judar igen. Den svenska vänstern väljer som alltid att liera sig med homofober, antisemiter, religiösa extremister och kvinnomotståndare.
Hur orkar de? Åtminstone någon gång borde de se sig i spegeln och undra över vad de håller på med.

Kurt sa...

Intre judar, handbollspelare som representerar Israel. Judar som spelar handboll för andra länder demonstreras det inte emot vad jag vet.

ג 'ון sa...

Israel är en judisk stat, om än med en ickejudisk minoritet.
Flera av de organisationer och individer som demonstrerade mot Det israeliska DC-laget i Malmö är dock öppet fientliga specifikt mot den judiska etniciteten såsom nynazisterna och islamisterna.
Extremvänstern lyckas inte heller hålla rågången mellan Israelkritik och antisemitism och befinner sig i en de facto-allians med radikal Islam.

Det finns därför all anledning att befara att manifestationerna i Karlskrona blir mer antisemitiska än Israelkritiska.

Laertes sa...

Ingenting att bry sig om Kurt. Enligt skriventen ovan befinner man sig alltid i en de-facto allians med radikal islam om man har någon kritik mot staten Israel.

lasse sa...

Om Kurt har rätt så begriper jag inte varför judar i vissa s k utsatta områden i Sverige är osäkra och rädda att offentligt visa sin religionstillhörighet. De borde, enligt Kurt, inse att hoten och hånet inte är riktade mot dem personligen utan mot den israeliska staten:
- Jag behöver inte vara rädd. Även om de misshandlar mig så är det p g a Israels politik och har absolut inget att göra med mig eller urgamla motsättningar och fördomar!

ג 'ון sa...

För att förklara så att även de med funktionshinder förstår, så innebär en de facto-allians mellan vänstern och radikal Islam, ex.vis. att den senare demonstrerar med islamister som vajar fanor för Hezbollah eller Hamas och skanderar gamla, starkt judefientliga, fraser.
Detta skedde vid demonstrationen mot det judiska DC-laget i Malmö och min bedömning är att det mycket väl kan ske även i Karlskrona.
Dessutom kommer risken för upplopp av radikala muslimer och stenkastarvänstern att vara överhängande.

ג 'ון sa...

Den förra skall det givetvis vara, inte den senare i # 6

ami sa...

Läget är som det är och varit även under Iranska revolutionen, vänster gick tillsammans med Islamister och när Islamister tog kontroll de har eliminerat vänstern, Nu kan ni se ett exempel på en Islamiskt fanatisk vänster fritt Iran, eller Persien, händer det här med? vem vet Jag ser de inte demonstrera mot andra riktiga bovar i arab världen, i Syrien slaktar Assad i hundra tals utan ett ljud från vänster eller islamister, eller Sverige!

Kalle sa...

Det är väl första gången som höger och vänster förenar sig. Men när det gäller Israel så är tydligen vilka kombinationer som helst möjliga.

A-K Roth sa...

Ami, intressant iakttagelse. Historien är full av vänsterns naiva nyttiga idioter. De är med om revolution och när det är klart förpassas de till oblivion på ett eller annat sätt av rivaler eller teokrater.