28 maj 2011

Men palestinierna då?

Aftonbladets Karin Pettersson har skrivit en ledartext om mellanöstern:
Nu behövs en israelisk vår. Ett nytt förhållningssätt till palestiniernas krav och nya verkliga förhandlingar för fred. En ny respekt för folkrätt och det internationella samfundet. Annars kan ytterligare en generation låsas i denna till synes oändliga dödsdans.

Som den starkare parten har Israel huvudansvaret.

Karin Pettersson är ledarskribent på Sveriges största tidning. Hon har lön för att sitta och skriva texter hela dagarna. Det är häpnadsväckande hur man kan ha så mycket möjligheter och komma fram till så lite.

Om en förhandling ska kunna äga rum måste det finnas två parter som vill ha fred. De palestinska ledarna är inte det minsta intresserade av fred. Deras grundkrav för förhandlingar är att miljoner araber ska få flytta in i Israel och på så vis utplåna Israel som judisk stat.

De har inte tagit avstånd från terror. De bränner svenska skattepengar på att lära sin befolkning hata Israel och judar.

Karin Pettersson kommenterar den nya enigheten mellan Fatah och Hamas:
För en tid sedan ingick de palestinska grupperna Hamas och al-Fatah ett försoningsavtal. Förhoppningsvis kan det palestinska samhället nu lämna splittring och inbördes strider bakom sig.

Ja, om det vill sig väl kan Hamas och Fatah enas - mot sin gemensamma fiende Isreal. Enigheten innebär nämligen att Fatah tar ett steg bort från fred och ett steg närmare öppet hat och extremism.

Även om det var så att Israel hade huvudansvaret krävs det två fredsvilliga parter för att skapa fred.

Det är häpnadsväckande hur blind man kan vara och ändå kalla sig ledarskribent.

8 kommentarer:

Nordh sa...

Att vara socialdemokratisk riksdagsledamot är väl snäppet högre i rang än att "bara" vara ledarskribent för en socialdemokratisk tidning?

Green briljerar idag med bl. a. följande citat:

"Det pågår ett förtryck och en åtskillnadspolitik, som är värre än den apartheid som bedrevs i Syd Afrika."

"Det blev plötsligt väldigt tydigt att regimen i Israel inte kommer att ge sig förrän de etniskt rensat bort alla Palestinier från hela området."

http://monicagreen.webblogg.se/2011/may/vi-maste-gora-nagot-for-fred-i-mellanostern.html

EL sa...

Det är en skam att tabloiden Aftonbladet ska vara Sveriges största tidning. Karin Pettersson
verkar inte påläst för 5 öre. Försoningsavtalet är en fars. De är redan i luven på varandra som vanligt. Israel den starkare parten? 6 milljoner judar mot flera hundra miljoner araber?!

EL sa...

Nordh

"Green briljerar..." med minst 8 bockar i kanten för stavfel, böjningsfel och påhittade ord. Hela hennes drev är fyllt med anklagelser mot Israel. Man blir misstänksam...

Nordh sa...

EL: Du menar att du blir misstänksam om det verkligen är hon själv som har skrivit det eller om bloggen har blivit hackad?

Jag vet inte om 'gör dig själv en tjänst' är helt passande i det här sammanhanget då det handlar om en Sveriges riksdagsledamöter, men om du kollar på Ingerös blogg, och då på taggen Monica Green ( http://ingero.blogspot.com/search/label/Monica%20Green ) lär du bli mindre misstänksam, men möjligen desto mer förfärad.

Du bör i synnerhet kolla in inlägget som handlar om hennes förra besök på Gaza-remsan: http://ingero.blogspot.com/2008/05/green-r-inte-rolig-lngre.html

Fast var det inte det du blev misstänksam över var det likväl roligt, om än sorgligt, att få läsa om hennes gamla studiebesök i Gaza.
Typ som det här:
"Därefter vidtog ett besök hemma hos den tidigare stormuftin (eller "muffdin" som Green kallar honom) Sheik Ikrima Sabri, en man som är så extrem att den palestinske presidenten Mahmoud Abbas såg sig tvingad att avsätta honom. Helt ovetande om allt detta kvittrar Monica vidare:

"I morse välkomnades vi till Sheikh Ikrima Sabri hem i Al-Aqsa Jerusalem
Han hälsade alla välkomna och var stolta över att Sverige som stödjer Palestinas rätt till egen stat. Han tog sig tid att berätta om sin syn på framtida situationen i krisen. Han menade att Israel och USA är ointresserade av Palestinierna"

Däremot glömde han tydligen att berätta om när han i en bön bad Allah att "förgöra USA; ty hon styrs av sionist-judar" eller när han hävdade att det judiska folket är "apors och grisars avkomma". Han tycks även ha missat att berätta för sina svenska gäster om hur "förintelsen är en saga som Israel exploaterar för att vinna internationell solidaritet"."

EL sa...

Jägarn! Jag ber om ursäkt till Svansbo och Nordh! Ska inte skriva sent på kvällen. Jag flyttar över till den rätta sidan:-))

EL sa...

4. Nordh

"Du menar att du blir misstänksam om det verkligen är hon själv som har skrivit det eller om bloggen har blivit hackad?"
Nej, inte alls. Det var mest ironiskt. Jag känner inte denna person alls men av att läsa hennes antiisrael dravel skulle man kunna dra vissa slutsatser.
Ska titta in på Ingerös blogg.

Kurt sa...

Nordh. Lite lustiga kommentarer där men att den amerikanska kongressen kontrolleras av proisraeliska lobbyorganisationer råder det ju ingen tvekan om.

A-K Roth sa...

Kurt, jo nog råder det tvekan om det, allt. Den amerikanska kongressen "kontrolleras" inte av proisraeliska lobbygrupper men de uppvaktas av african-american, judiska, arabiska, palestinska, farmaceutiska, koreanska (om tyranniet i Nordkorea) jordbruksintressen, bilintressen, för att inte nämna de stora oljeintressena, alla grupper som vill presentera sin syn på olika problem.

USA och Israel har, som Obama säger, gemensamma intressen i värderingar och säkerhet. Du anklagar USAs kongress för att låta sig "kontrolleras" av proisraeler. Snarare är det så att USAs representanter i kongressen ser Israel som ett av krig och terror utsatt land som behöver stöd.

En så patetisk och naiv riksdagsledamot som Monica Green finns knappast i USA. Om henne kan sägas att hon på första resan vallades runt av nån svensk lobby-organisation och blev "övertygad". Dessvärre är hon inte ensam.