31 maj 2011

Gardell och Aftonbladets skamliga lögner

Idag skriver Mattias Gardell stort på Aftonbladet Kultur om Ship to Gaza, och de turkiska aktivister som dog på Mavi Marmara.

Gardell påstår att Ship to Gaza är ett projekt baserat på ickevåld. På Mavi Marmara fanns mängder med våldsamma aktivister som attackerade de israeliska soldaterna och utlöste våldet.

Men det ljuger Gardell om som en häst galopperar. Enligt honom var våldet från soldaterna  "oprovocerat". De som dog på skeppen "avrättades". Det står faktiskt så i artikeln, de "avrättades på nära håll".
Nio passagerare mördades. Två av dem sköts ihjäl innan angriparna bordade fartyget. Obduktionerna visar att övriga avrättades på nära håll. De sköts i ryggen, bakhuvudet, mellan ögonen, ofta med fyra, fem skott.

Så enligt Gardell kom skeppen fredligt seglande och vips så bordade Israel, radade upp fredsaktvister och avrättade medelst nackskott. För att visa att Israel kan göra vad Israel vill:
Varför valde Israel att betrakta en internationell biståndsflotta som ett existentiellt hot som bäst möttes med massivt militärt övervåld långt ute på internationellt vatten [...]

Att attackera en fredlig biståndsflotta på internationellt vatten blev ett sätt att visa världen att de kan göra vad som helst och komma undan med det

Israelvänner faller ofta i fällan att försöka motbevisa lögnerna punkt för punkt. Men det är hopplöst. Gardell är helt skamlös och blåljuger. Bland annat påstår han att Israel stiftat "apartheidlagar".

Gardell är en typisk israelhatare, som tar alla tillfällen i akt att dehumanisera Israel. Det är en medveten strategi och har inte det minsta med mänskliga rättigheter att göra. I Gardells värld är alla medel tillåtna mot Israel.

Det funkar  bra i Sverige, där medierna har samma verklighetsbild som israelhatarna. Inga journalister klarar av att ens ställa de mest grundläggande granskande frågor till Gardell. Så stark är den kulturella bilden.

Aftonbladet Kultur har inga problem att publicera rent antisemitiska alster, så självklart får Gardell föra fram sin hatpropaganda där.

Det är anmärkningsvärt att Aftonbladet Kultur alltid hittar en ny botten att passera.

14 kommentarer:

Kurt sa...

Det är som Gardell skriver att två av aktivisterna sköts innan fartyget bordades. Det var alltså israeliska soldater som agerade med dödligt våld först, inte aktivisterna på fartyget. Dessutom är det ju välkänt att dom israeliska soldaterna beslagtog allt fotografiskt material. Det jan ju bara finnas en anledning till det. Soldaterna vet att dom begått övergrepp men villl undvika att det bevisas via fotografiskt material. Och det är inte Gardell som dehumaniserar Israel, det gör Israel självt när man agerar som man gör.

linus sa...

"Israelvänner faller ofta i fällan att försöka motbevisa lögnerna punkt för punkt. Men det är hopplöst"
Jan Myrdal föll också han i fällan att försöka motbevis högerns lögner om Kambodja, även det var hopplöst.

Bosse J sa...

Kul att du var med på båten Kurt :-)
Känns det gott i lögntarmen?

EL sa...

1. Kurt

"...dom israeliska soldaterna beslagtog allt fotografiskt material. Det jan ju bara finnas en anledning till det."

Det hela var filmat och alla kan se vad som skedde. Nu kommer du väl och snackar om "photoshopping".
Du skriver här bara för att jäklas och blåljuger precis som Gardell. Typisk israelhatare.

ג 'ון sa...

Man kan slå fast:
1/ Den enda nyttolast som just Mavi Marmara (MM) medförde var en del mediciner, mycket utgånget.

2/ passagerarna på MM bestod av islamister många tillhöriga den turkiska terrorsympatiserande organisationen IHH.
Möjligen var dessa passagerare på väg att ansluta sig till hamas i gaza.

3/ MM var det enda fartyg där den israeliska bordningen ledde till våld.

4/ Foton från israeliska drönare innan bordningen visar hur islamisterna ombord sågar sönder fartygets relingar för att använda som vapen.

5/Det var militärt huvudlöst av befälet för den israeliska bordningsstyrkan från Sayetet att låta soldaterna borda MM via "fast roping" från helikoptrar ner i en fanatisk, beväpnad, islamistpöbel.
Soldaterna hade Soft air guns som huvudvapen och enbart sina hölstrade pistoler som skarpa vapen.
Det rätta hade varit att använda tårgas och "Flash Bang" granater först.

6/De enda bildbevis som finns från bordningen visar det våld som först utövades av islamisterna ombord och som hotade liv och lem på de israeliska soldaterna.
BBC´s program "Death on the Med." visar hur illa åtgångna de israeliska soldaterna blev av terroristsympatisörerna ombord.
http://israelmatzav.blogspot.com/2010/08/video-bbc-panorama-special-on-mavi.html

7/ Mattias Gardell har, till skillnad från Israel, inga som heslt belägg för sin verion av händelserna på MM och får genom sina islamistsympatier betraktas som i högsta grad jävig.

8/ Kurt här kan och vet ingenting om händelserna i Medelhavet och om jag vore Erik Svansbo så skulle jag säga tack och adjö till antisemiten Kurt.

ג 'ון sa...

Jag vill bara tillägga att
9/ Gardells uppgift att flera av islamisterna var skjutna i huvudet på nära håll har bekräftats av obduktioner i Turkiet.
Detta är precis vad man förväntar sig finna vid strid i trånga utrymmen där elitsoldater är inblandade och måste utöva dödligt våld för att rädda sina egna liv.
Skott bakifrån torde ha förkommit när israeliska soldater tog ut islamister som pucklade på och försökte döda deras kolleger.

Ofer Maimon sa...

Det är intressant att en tidning av AB:s storlek kan publicera lögner av det här slaget. Vem som helst kan som bekant gå till Youtube och hitta drösvis med filmer från skeppen med islamister som sitter och ber till gud om att få bli martyrer, liksom fredsaktivister som med brandspruta och påkar slår en attackdykare så att han faller från relingen, och i ett senare skede försöker slå ihjäl de soldater som firas ner från en helikopter.

Så länge det handlar om oss judar kan man påstå nästan vad som helst, och den intellektuella pöbeln inom "vänstern" kommer bara att nicka och se allvarliga ut.

Nu finns det till dessa människors förtret ett land av smålands storlek där du får sopa upp garnityret med tandborste om du spottar på oss judar och får skallen bortskjuten om du försöker döda oss. För alla oss normala människor - judar och ickejudar - är detta faktum en källa till stor glädje.

Istället för att sitta i Sverige och skära tänder borde alla Israelhatare göra som Gardell och komma hit och tala om för oss hur hemska vi är för att vi vägrar lägga oss ner och dö, trots 2000 år av era försök i ämnet. Lycka till.

A-K Roth sa...

Har du sett intervjuerna med kaptenen, aktivister och soldater, det som sändes i BBC, Kurt?

Bosse J sa...

Hur ända in i glödheta kan 'politiskt medvetna' människor som ofta upprört skriker slagord mot USA för kränkning av mänskliga rättigheter, oreserverat hylla stöd till Hamas i Gaza?

Totalt intellektuellt och moraliskt haveri.

linus sa...

ג 'ון : Vad gör Kurt till antisemit? Känns det bra att pissa på förintelsens offer med sådan skitsnack?

ג 'ון sa...

Oproportionerlig kritik av Israel jämfört med kritik av andra demokratiska stater är antisemitism.
Att kritisera sådant virulent Israelhat som signaturen Kurt presterade är inte att pissa på Förintelsens offer utan tvärtom att stödja det Israel som tillkom som en garant för att Förintelsen inte skall upprepas.
Förstått linus?

linus sa...

Nej jag förstår inte. Israel är ett land och inte en ras. Dessutom är det ett land med raslagar och kan därför inte jämföras med demokratier. Att spela ut antisemitismkortet varje gång något kritiserar Israel är den absolut sämsta strategin för att motverka att rasism och rastänk. Detta påminner mig om när vänstern kallar moderater för fascister, ordet tappar helt enkelt sin mening.

ג 'ון sa...

Israel har inga raslagar och landet bildades som en judisk stat såsom fastslogs av NF 1922 och FN 1947.
Drygt 20% av Israels medborgare är ickejudar med fullständiga demokratiska fri och rättigheter.
Judendom är en etnicitet och en religion.
Israel är en demokrati med fria,hemliga val, yttrande,tros,mötes och religionsfrihet.
Den som motsäger detta är antingen en sjuklig Israelhatare eller antisemit med en specifik ond agenda vad gäller just den judiska staten.
Här är en "working definition" av antisemitism såsom den formuleras av EU´s kommitté mot rasism och antisemitism.
http://fra.europa.eu/fraWebsite/material/pub/AS/AS-WorkingDefinition-draft.pdf

Individen sa...

@linus

Vilka är dessa raslagar?