23 mars 2011

TT döljer attacker mot Israel

Hamas har trappat upp sin terror mot södra Israel på sista tiden. Jag reagerade i morse på att till och med TT släppte ett telegram om attackerna mot Israel. Men det var på mobilsajten det.

På SvDs huvudsida ligger ett inslag med den vanliga vinkeln - den som framställer Israel som förövare: "Barn dog i upptrappat Gazavåld". Det blir inte mer propaganda än så här.
Konflikten mellan Israel och Hamasrörelsen, som kontrollerar Gazaremsan, har trappats upp de senaste dagarna. Under natten och kvällen innan genomförde israeliskt stridsflyg en serie attacker mot sex olika mål i Gazaremsan på måndagskvällen. Minst 19 människor skadades, enligt palestinska källor. Hamas militära gren erbjöd på måndagskvällen vapenvila sedan anfallen inletts.

Den här "konflikten" består alltså i att Hamas har förklarat krig mot Israel och medelst terror nu försöker göra södra Israel obeboeligt.

Jag har sett mycket av TT men det här var häpnadsväckande. Oerhört att "Sveriges kvalitetssajt för nyheter" publicerar den här typen av artiklar. Skamligt.

Jag rekommenderar IDF spokespersons blog och att följa dem på twitter. Se även Elder of Ziyons raketkarta för Mars.

UPPDATERING: Reuters artikel är också vinklad: Israeli tank shells hits Gaza. Men TTs artikel har tagits ett steg längre.

5 kommentarer:

Individen sa...

En liten möjlig ljusning i mörkret är att Ekot i åtminstone två inslag talade om raketangreppen först och därefter om Israels svar!
Annars är ju modellen med omvänd kronologi helt dominerade.

Nu väntar vi på att raketangreppen i sig kvalificerar sig för rapportering, utan att invänta eventuell respons från Israel.
Alternativt kan man tänka sig att medierna i all sin rapportering använder den omvända kronologin:

"Rubrik:Polisen skadade motorcykelentusiaster allvarligt.

Vid ett tillslag mot en MC-förening skadades flera motorcyklister allvarligt i det bråk som uppstod. Polisens attack var ett svar på motorcyklisternas misshandels-, utpressnings- och rånaktivitet den senaste tiden."

Jävla polisbrutalitet.....

Individen sa...

Nu hände det!
2011, 24:e Mars, 15.00.

Ett raketanfall mot Israel kvalificerade sig idag på egna meriter för rapportering i Ekot.

Något har förändrats. Till det bättre!

Utan rim o reson rapporterar public service vidare | Mina tankar sa...

[...] tycker det är magstarkt att man jämställer raket beskjutning av civila med försvarsattacker mot terroriststämplad Hamas militära [...]

Joakim sa...

@Individen: Om flera civila skadades och barn till och med dog när polisen skulle slå till mot ett MC-gäng så skulle nog många med alla rätt klaga på polisen.

Individen sa...

@Joakim:

Javisst.
Varför nu barn och "civila"(?) befinner sig i sådana våldsutövande kretsar?
Knappast barnvänligt.
Men poliser som begår eventuella tjänstefel ska naturligtvis lagföras.