5 mars 2011

Meta: Jag fejkar kommentarer

När jag slösurfade igenom de som länkat till min blogg igår fick jag fram ett underbart inlägg från bloggen Palestina och bloggaren Guardian:
I början av året tillkännagav Erik Svansbo, ägare av bloggen Pappskalle.. f´låt Pophöger, att han fått ”ett nytt jobb som är oerhört stimulerande, men som tar 100% av min kapacitet”.

Jag kan förstå det – för ytterst få hade nog tyckt det var speciellt stimulerande att ha en blogg där postningarna består klipp och klistra från diverse andra extrema Israel-bloggar.
Om Svansbo själv åtminstone stod upp för sina direkt anti-liberale åsikter under eget namn kunde bloggen ha varit lite intressant utifrån debatten där.
Men så är det inte, utan Svansbo kommenterar ytterst sällan - dessutom refuserar han kommentarer som inte passar agendan...

Istället är det diverse andra signaturer man aldrig ser någon annanstans, som ska försvara hans ståndpunkter och kommentarer om hur ”viktigt” Svansbos bloggande är…
Så mycket för den yttrandefriheten...

Enligt bloggaren Guardian har jag alltså hittat på kommentarer för att berömma mina egna blogginlägg! Det är priceless som dom säger på Överskottsbolaget.

Dessutom tycker jag det är kul med lite svidande kritik. Tack för ett gott garv, Guardian!

7 kommentarer:

ג 'ון sa...

Guardian driver en irrelevant blogg med mycket få besökare att döma av frånvaron av kommentarer till hans postningar.
Han stöder palarabisk extremism och terrorism i vått och torrt och skriver lååånga, oläsbara, postningar till stöd för terrorism.

Guardians senaste påhitt är hans logga med en bild på en arabisk terrorist i fördragen keffiyeh.
Den loggan säger det mesta om signaturen Guardians åsikter.

/BR

Guardian sa...

Erik
Det bjuder jag så gärna på.

Men om du ska citera - varför klippa bort det inlägget egentligen handlar om?

Och varför oskicket att censurera?

BR
Min keffiyeh värmer skönt på vintern.

Catarina sa...

Nope, jag är ingen fejk.
Kul att se att du tagit upp bloggandet igen. Jag fortsätter kommentera när jag har tid!
Förra veckan sjönk M som en sten tillsammans med MP. Nu har de lite tid på sig att ge gränspolisen mer resurser så att vi får färre illegala flyktingar i landet som tär på resurserna.
Ingen som plockar upp arbetsgivarna som kan suga skiten ur illegala arbetare? Herrarna sliter på svartbyggen och fruarna städar i hemmen - allt med svarta löner och usla arbetstider och villkor - barnen går i skolan och får vård om de blir sjuka.

Underbart läge för oseriösa arbetsgivare...

Erik Svansbo sa...

Guardian: Resten av ditt inlägg tyckte jag inte var särskilt intressant.

Censurering, menar du varför jag modererar kommentarer? Det är för att trådarna annars ballar ur, ofta med antisemitiskt anstrukna israelhatare.

Det funkar tyvärr inte för mig att ha öppna kommentarer. Skulle behöva ett helt moderatorsteam för att det skulle funka.

Catarina: Tack för ditt inlägg. Det är kul att jag kommit igång med bloggandet igen.

Jag vet inte riktigt vad du menar i resten av ditt inlägg, men som du vet är jag också kritisk mot asyluppgörelsen.

Catarina sa...

Om jag anlitar en städerska som är här illegalt, hennes man arbetar på ett jordbruk i närheten, svågern jobbar på ett bygge och svägerskan sköter om minstingarna samt städar extra hon också. De äldre barnen går i mina barns skola och ryktet sprider sig snabbt att det finns barn som inte "finns" på klasslistan.
Ponera nu att tjänsterna dessa människor utför är organiserade via "företag" fast utan att betala skatt och arbetsavgifter och att hela samhället vet om det. Då kan bonden köra ett (tio?) varv till med den drängen, städerskan kan avkrävas att städa 10 hus till i veckan och byggjobbaren kan ha sämre arbetskläder, arbetstider och villkor än sina "vita" kollegor. Aktörer som ser seriösa ut kan alltså behandla dessa sämre och dra till hotet att jag ringer snuten och förstör för er alla om du inte ställer upp på detta. De kommer hamna i situationer som skrupellösa arbetsgivare kommer utnyttja något grymt.
Jag fattar inte varför inte sossarna/facket protesterar och begriper att det skapar ett nytt slags slaveri och undersamhälle. Det är inte humant utan tvärtom inhumant att ge dem möjlighet att leva gömda.
Men det här kommer SD vinna poäng på. Folk är rosenrasande och helt tokiga nu. Att smita med skatten kommer inte heller anses fult om detta förslag går igenom.

Skicka ett mejl till min e-post om du vill att jag ska utveckla det ytterligare. Då kan jag ge dig mitt nummer också så kan du få ringa.

Ingenjören sa...

Jag skulle inte direkt påstå att du är speciellt snabb med censursaxen. Om man t ex ser vilken massa ovett från mig som du inte censurerat framträder en person som jag visserligen inte håller med, men som jag måste erkänna har en ängels tolerans för rätten att ha en avvikande uppfattning.

Erik Svansbo sa...

Tack ingenjören! Men betänk att du kan vara en fejkad kommentar som jag själv hittat på... ;-)