19 mars 2011

I Libyen intet nytt

Dick Erixon skrev häromdagen om hur absolut inget händer i Libyen:
Alltså, medan FN:s medlemsländer diskuterar vem som ska ta ansvar och ledarskapet – eftersom president Obama är för feg för att våga ta ledningen – går Khaddafi på offensiven.

Han vet hur långsamt och obeslutsamt världssamfundet är. Efter FN:s beslut om flygförbudszon är hans bästa chans att slå ut oppositionen innan FN:s medlemsstater kommer överens om hur man ska organisera flygförbudet och försvaret av Libyens civilbefolkning mot den blodtörstige diktatorn.

Och han pekar på något viktigt:
Det är pinsamt att se hur fega, obeslutsamma och rädda världens ledare är. Och vad man är rädd för: att själva få kritik för de beslut man fattar. Ingen av dem har samma moraliska styrka som George W Bush. De är mest rädda om sitt eget skinn. Priset för försiktigheten får nu libyens befolkning betala.

Vad händer? Vad gör Obama?

Inget. Medans Khaddaffi i lugn och ro kan slakta rebellerna.

1 kommentar:

Gunte sa...

Erik, du uppmärksammade för ett tag sen Mattias Gardells uppseendeväckande/naiva artikel om Libyen från 1992. Kommer du finna det värt att kommentera detta, eller är det inte alls lika komprometterande som den Gardell (som jag föreställer mig att du inte gillar pga Ship to Gaza)?

http://www.aftonbladet.se/kultur/article12762727.ab