29 mars 2011

Butler 2.0: Hämtmat i förskolan

Eric Erfors i Expressen briljerar i dagens ledarartikel. Carin Jämtin blev med rätta utskrattad för sitt butlerförslag, men hon har inte släppt tankegångarna på "smarta" offentliga tjänster:
Partisekreteraren vill ha en storstadspolitik som "ökar friheten" och där ett sätt kan vara att stressade småbarnsföräldrar får möjlighet att köpa hem färdigmat från förskolan!
Alla vi som i vår enfald trodde att det faktiskt fanns gränser för hur mycket livet ska läggas till rätta har fel. Dunderfel.
Någon politisk assistent till Jämtin kan möjligen upplysa henne om att i verkligheten - utanför tjänsterummet - finns det något som kallas närbutik. I närbutiken finns redan ett rikt utbud av denna så kallade färdigmat, och av allt bättre kvalitet.

Att socialdemokraterna valde Carin Jämtin på en så central post som partisekreterare är något av ett mysterium. Med detta utspel bekänner hon återigen färg.

Även Veronica Palm har tänt på idén med hämtmat i förskolan:
– Vi behöver bygga in de sociala relationerna istället för att uppmuntra till att köpa dem externt. Hälsosam hämtmat som lagas i förskolan kök [...] kan vara ett sätt

Härligt med sossarnas "smarta" tänk. Jämtin och Palm. vilket radarpar!

3 kommentarer:

100 anledningar sa...

Old stuff

http://100anledningar.blogspot.com/2010/08/64-du-star-inte-garna-i-ko-till-den.html

Inger E sa...

Jämtin och Palm tar kvinnokampen för jämlikhet till nya höjder.... INTE.

Micke sa...

Eric Erfors i Expressen briljerar i dagens ledarartikel. Carin Jämtin blev med rätta utskrattad för sitt butlerförslag,
-------------------------
Konstigt att det var så roande med tanke på att förslaget i sin kärnma är exakt likadant som den politik högern driver i samma fråga.