9 feb. 2011

Westander mot Israel

Dagens Media rapporterade för någon dag sedan att svenska PR-byråer inte ville jobba med Israel. PR-byrån Westander kommenterade sitt ställningstagande:
– Vi har inga principiella invändningar mot att bistå ett demokratiskt land med pr-stöd. Men vi skulle inte kunna tänka oss att ta ett uppdrag som handlar om att göra pr för Israel, säger byråns vd Patrik Westander och fortsätter:

– Orsaken är att Israel ockuperar palestinskt land, i strid med internationell rätt och flera FN-resolutioner.

Jag har kontaktat Patrik Westander via epost för att få en förklaring till vad han menar mer i detalj. Vilka landområden är det han tänker på, vilken del av internationell rätt och vilka FN-resolutioner?

Jag har tyvärr inte fått något svar än från Patrik Westander. Det vore klargörande att höra mer i detalj hur man resonerar, när man som PR-byrå går ut och gör ett politiskt ställningstagande av den här typen.

2 kommentarer:

Besserwisser sa...

Det är väl för tusan ett juridiskt ställningstagande som, i alla fall enligt ordalydelsen, är direkt felaktigt. Många tycks lida av villfarelsen att själva ockupationen i sig skulle strida mot internationell rätt. Det är mycket olyckligt att den frågan så ofta blandas ihop med frågan om rättsenligheten i bosättningspolitiken, de facto annekteringar mm.

Henriksson sa...

Du vet redan vilka områden som gäller, vilken internationell rätt som gäller och vilka FN-resolutioner, så varför låtsas du som om du inte vet det?