27 jan. 2011

Skrämmande slöseri med resurser

Debatten om sexköpslagen är huvudlös och spel mot ett mål, det är känt sedan länge. Tyvärr bryr sig inte regeringen om detta, av någon anledning fortsätter man att stötta morallagar för att stoppa vissa former av sex. Sexköpslagen handlar inte om att bekämpa trafficking, den handlar om att bekämpa oönskade sexuella uttryck.

Hjärndött resonemang från ledande politiker är man ganska van vid. Men nu vill regeringen ta sin moralism ytterligare ett steg - man vill nu skärpa straffen för sexköp.

Det som händer nu är en skandal. Redan idag slösas skattepengar på att bekämpa låtsasbrottet sexköp. Nu ska det kosta ännu mer.

Istället för att prioritera verkliga brott - trafficking, våld, rån, inbrott, mord - ska nu polis och rättsväsende istället fokusera på låtsasbrott.

Svamlande kan man stå ut med, men detta är oacceptabelt.

Se även Hax.

2 kommentarer:

L. sa...

Istället för ett års fängelse skall dessa dömas för våldtäkt. Trafficking ÄR våldtäkt - enda skillnaden är att dessa kvinnor, och ofta nog även barn, våldtas upprepade gånger dygnet runt år ut och år in.

Ännu skärpare straff krävs. SKAM på de som inte inser detta, bara ett djur kan stödja sån människohandel.

Bosse J sa...

Är all prostitution trafficking och/eller våldtäkt?

Kanske är det lika bra att göra sex olagligt för män med en gång. Det som sker nu med gradvis flyttade gränser och ensidig politisk debatt är ju bara plågsamt.