26 jan. 2011

Antidemokraten Feiler hyllas

Läste i dagens Corren en recension av Dror Feiler och hans fru Gunilla Sköld Feiler:
Däremot kan besökaren uppleva hur det var att delta i Ship to Gaza i en installation med fyra monitorer som redovisar olika faser i denna humanitära resa.

Denna "humanitära" resa, som finansierades av kända antisemiter och genomfördes tillsammans med turkiska högerextremister. Denna "humanitära" resa som marknadsfördes som ickevåld, men som i verkligheten var ett reguljärt angrepp på Israel.
Gemensamt för båda konstnärerna är ställningstagandet för den förtryckta människan och för demokratiska värden, inte minst yttrandefriheten. I en liten video kan vi följa en fängslad palestinsk poet, som inte får skriva sina dikter utan tvingas göra det med en osynlig skrift, som sedan kan framträda på papperet med hjälp av värme. Det fria ordet kuvas inte så lätt, inte ens i ett fängelse.

Tror ni att den stackars palestiniern som Feiler uppmärksammar finns i Palestina? (Där råder nämligen diktatur och ingen yttrandefrihet finns.) Skulle inte tro det.

Dror Feiler har vigt sitt liv åt att kämpa mot demokratin Israel, sida vid sida med antisemiter och antidemokrater från hela världen. Självklart leder detta till frikort på kultursidorna.

Det är sjukt, tycker jag.

5 kommentarer:

muslimen sa...

Får man fråga, på vilket sätt är ett fartyg med förnödenheter ett reguljärt angrepp på israel?

Adrian sa...

En kommunist är en kommunist, är en kommunist.

ג 'ון sa...

Denne Dror feiler har fler strängar på sin lyra.
Han sitter i redaktionsrådet för narkotikaterroristerna FARC´s informationsorgan ANNCOL.
Men den sysslan går utmärkt ihop med att hata den israeliska demokratin.
/BR

stettiner sa...

Muslimen,

Ship To Gaza:s officiella talesmän har gång på gång deklarerat att aktionen är inte att betrakta som humanitär utan politisk.

Förutom utgångna mediciner och "aktivister" fanns det knappast ngt annat ombord. Vi påminns om tidigare StG som hade en sexpack mineralvatten som den enda "förnödenheten".

A-K Roth sa...

#1, Ship to Gaza var ett politiskt initiativ som hade som första syfte att bryta en legitim sjöblockad upprättad av Israel och Egypten mot Hamas, under väpnad konflikt. Förnödenheter förs regelbundet in landvägen till Gaza och Ship to Gaza erbjöds detta men nekade. Det politiska syftet kom före det humanitära. Man stöttade därmed de regerande i Gaza, Hamas, och agerade således mot Israel och dess säkerhet.

Mavi Marmara där jihadister, martyskapshyllare, medlemmar av både islamistiska IHH och fascistiska BBP huserade, hade enligt rapporteringar inga förnödenheter alls. Vidare sponsrades Ship to Gaza av ökände judehataren och miljardären Mahathir Mohammed:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mahathir_bin_Mohamad#Middle_East_and_Remarks_about_Israel_and_Jews

Antisemitiska ramsor skanderades på en av båtarna, Per Garthon, ökänd svensk israelhatare och tidig försvarare av Radio Islams antisemitiska attacker, deltog och hela projektets taleskvinna Greta Berlin har visats ha band till Hamasledare. Behövs mer för att inse att företaget var ett initiativ mot Israel?