3 dec. 2010

Ställ infrastrukturministern till svars

Idag är jag återigen ute på spåren, tåget är försenat. Minst två timmar som det ser ut nu, X2000 har hamnat bakom ett långsamtgående tåg.

Trafikverket kommenterar det aktuella trafikläget (3/12:e):
Läget på järnvägen har återgått till det normala efter de störningar som inledde veckan.  När det gäller vägarna berörs Skåne och Öland av snöfall. Men överlag är läget under kontroll, anser Annika Canaki, enhetschef för vägdriften i Syd på Trafikverket.

Denna försening på två timmar får därmed anses tillhöra det normala. Tågkaos är det normala och vår tågtrafik är ett patetiskt skämt.

Vi har tre aktörer som till och skyller på varandra - SJ, trafikverket och regeringen. Carina Elmsäter-Svärd driver en stursk linje - ingen har fel!
Trafikverket behöver inte mer pengar - de ska bli bättre på att använda sina resurserna.
Det säger infrastrukturministern som inte vill klandra någon för tågkaoset.
- Jag tycker inte att man ska fråga vem som är dålig, säger Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Ärligt talat får jag ingen klarhet i hur regeringens infrastrukturpolitik ser ut. Hur tänker man? Drar man ned eller satsas det?

Infrastrukturminister Carina Elmsäter-Svärd måste kommunicera regeringens politik. Hon har ansvar för vår tågtrafik, och man kan inte kalla detta en fungerande verksamhet.

2 kommentarer:

benke sa...

Köp en bil eller ännu hellre; flyg!

Först vill jag säga att detta inte är ett påhopp på Erik.

Om man nu vet att tåget inte är att lita på så är det med en dåres envishet som folk ändå åker tåg. Och klagar! Sluta köp statens tågtjänst och transportera er på annat sätt. Det är inte svårt.

Åk gärna tåg, men för bövelen sluta klaga på att det inte fungerar. Vi alla vet att det inte fungerar.

Personligen har jag inte åkt tåg på många år. För längre sträckor så är det flyg som gäller. Kortare sträckor bil naturligtvis.

benke sa...

Istället för att ställa INFRASTRUKTURMINISTERN till svars så borde alla tågresenärer sluta gnälla och betala ett högre pris så att affären går ihop för statens järnvägar.

De som åker tåg borde lobba för ett högre biljettpris. Då kan statens järnvägar tjäna mer pengar och lösa de problem som vi ser nu.

När man ser statens järnvägars reklam om att man kan åka hit och dit för 95 spänn så står det klart att det inte bär sig, och att underhållet blir lidande.

Korkat så att det förslår.