30 dec. 2010

Ingen extremism, sa Benaouda

Johan Lundberg på Axess skriver om ordföranden för Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda, och hennes blindhet inför extremism:
Nu visar det sig dock att en av de svenskar som blev gripna tillsammans med Gezhali också är häktad för det planerade terrorattentatet mot Jyllands-Posten. Munir Awad heter han, och han var åtminstone tills helt nyligen sambo och har barn med Safia Benaouda[…] som därtill är dotter till Helena Benaouda - den senare ordförande i Sveriges muslimska råd.

Här, i SVT:s Debatt,  kan man se Helena Bonaouda kommentera själmordbombaren Taimour Abdulwahab. Det märkliga i sammanhanget är att Helena Benaouda i programmet inte får en enda fråga om hennes dotter och svärson, vilket kanske inte hade varit helt långsökt med tanke på att hon uttalar sig om den påstådda avsaknaden av radikal politisk islamism i Sverige.

Eller mer kortfattat som Nima Dervish skriver:
Den 19-årige sambon Safia Benaouda är dotter till ordföranden i Sveriges Muslimska Råd. När vi bägge två var på SVT Debatt om självmordsbombaren i Stockholm, sa hon att hon aldrig hade stött på extremister. Har hon aldrig träffatsin egen svärson?

Helena Benaouda har förlorat all eventuell trovärdighet som demokratisk ledare. Har Sveriges Muslimska Råd förtroende för henne?

6 kommentarer:

Bosse J sa...

Det ska bli MYCKET UNDEHÅLLANDE att höra Helena Benaouda i
nästa debattprogram i SVT/SR :-) Hon är sin egen parodi och
dessutom Sverigedemokraternas bästa agitator.

benke sa...

Såklart att Benaouda kommer att ha fortsatt förtroende
bland Sveriges Muslimska Råd. De som agerar runt henne vet förstås
var hon står. Skulle Sveriges Muslimska Råd inte vetat om vad hon
gjort eller står för? Att de inte skulle veta om det låter
konstgjort. Man får hoppas att SÄPO har infiltratörer bland
muslimerna då de inte tycks reagera emot extremister själva. Att
svenska politiker är så naiva som de är må vara hänt, vi alla vet
att de inte är så skärpta, men om polisen och SÄPO inte registerar
detta vore det en olycka. Och jag tror inte att de missat
detta.

Magnus A sa...

Här Reinfeldt med Helena Benaouda närmast sig, och med
andra "moderata muslimer"? Skedde inte detta möte i samband med
Muhammedtekningarna? Eller?
http://farm6.static.flickr.com/5282/5308482898_fbf9a25cfb_z.jpg

Catarina sa...

Jag blir misstänksam och konspirationsteorier bildas hos mig. Det är något som inte stämmer när det hela tiden är "vanliga vänliga muslimer" och familj, vänner och imamer är helt "oförstående"...
Jag skulle vilja att Riksdag och Regering sätter ner foten nu och förklarar att Sverige är ett sekulariserat land och ska så förbli. Tillsammans tar Polis och rättssamhället tag i allt från små ligister till hela muslimska organisationer som "kräver och kränks". DO läggs ner och begravs.
Det får vara arbetsgivarens, skolans ensak om de accepterar religiösa symboler.
Detta ska ske NU. Eller ska varenda "pursvensk" bli tvingad att rösta på SD för att få politiker och media att fatta vart vi är på väg?

ג 'ון sa...

Ett Gott Nytt År 2011 till dig Erik och demokrativännerna som kommenterar här.
Samtidigt tillönskar jag alla islamister och deras femtekolonnare i kultur och mediamaffiorna ett riktigt dåligt 2011.
/BR

benke sa...

Till Catarina; Sverige må vara ett sekulärt samhälle (tyvärr), men att riksdag och regering skulle proklamera detta är absurt. Allt vad du säger efter detta är och förblir ointressant.

Det största problemet vi har i västvärlden (förutom USA), är sekulariseringen som är till skada för civilisationen. Människan är en troende varelse. Tror man inte på Gud så tror man på något annat. T.ex. global warming eller andra låtsas saker.

Som ett exempel; klimathysterin är en religiös tro som är ett substitut för religion bland människor som är ateister eller sekulära. Och det är nästan alltid människor till vänster som tillbedjer denna tro. Det finns fler exempel, men allt som vänstern tror på bubblar ned till att kontrollera andra människor. De vet ju gubevars bättre än alla oss andra hur vi skall leva våra liv. Oavsett om det gäller vilka glödlampor vi kan ha, eller hur mycket toan får spola, eller var man får åka med dubbdäck, så står där alltid en vänsterpolitruck som gärna berättar för oss hur vi skall leva. Skönt. Eller hur?

Vänstern torgför gärna hur synd det är om alla stackars människor. Detta då de tror sig veta bättre än andra så blir det ett utomordentligt tillfälle att undervisa och reglera andra vuxna hur de skall leva. Ty vänstern vet bättre. Eller hur?