8 nov. 2010

Ship to Gaza provocerar igen

Idag har TT kablat ut ett telegram om att Ship to Gaza-medlemmarna Dror Feiler och Mehmet Kaplan åkt ned till Israel för att polisanmäla Israel. Bland andra har DN och SvD har skrivit om händelsen.

Dror Feiler, som tituleras "konstnär" är en en känd extremist. Själv kallar han sig "frihetlig kommunist" (sic). Men mer intressant i sammanhanget är miljöpartisten Mehmet Kaplan.

Ship to Gaza samverkar med islamister, fascister och antisemiter. De kallar sig icke-våld samtidigt som de lynchar israeliska soldater. Och de har klippkort till svensk media där de kan få stajla inför knäsvaga journalister.

Som jag tidigare skrev på Newsmill borde Kaplan och Miljöpartiet ställas till svars för Kaplans deltagande i Ship to Gaza.

7 kommentarer:

Purple sa...

Skämtsamt skulle man kunna säga att: Åsiktsregistrering av kommunister och nyttiga idioter ska ju vara förbjudet i Sverige, men alla och envar kan ju slå upp vem som är journalist på AB, DN, SvD.

Det senaste smärtar djupt eftersom SvD liksom brukade ha en annan linje, till förvillelse lik den du står för.

Det snackas ju mycket om att "värna demokrati och yttrandefrihet i Sverige". Svenskar är ju ganska mjäkiga, men inte ensamma. T ex Churchill hade också problem med kommunister och socialister på BBC.

Dock, vore det någon ordning på bygget skulle vi inte acceptera det Öppna samhällets fiender som journalister på statliga media.

Karl-Otto Hultström sa...

Först förstår jag inte vitsen med sign Purple´s insändare ovan !
Tycker f ö att problemet med Feiler och Kaplan är vanligt och ganska typiskt.
Både är ytterst negativt inställda till inställda till Israel. Båda ligger bakom Ship tó Gazas organisation. Självklart vill israelisk gränspolis granska de båda herrrarn lite noggrannare än vanliga passagerare.
De trodde väl aldrig på allvar att de skulle släppas in i Israel, men det gav tillfälle att dra uppmärksamheten till dem personligen och till ett problem i Israel.
Om vi nu ska ta Ship to Gaza så var det en krigshandling som ganska lätt kunde stoppas av Israel. Att det är en ovänlig handling bevisas av det, att leveranserna inte sker landvägen, där de kan undersökas.
Gaza bedriver ett lågskaligt krig mot Israel med raketbekjutingar då och då.
Det torde dessutom vara svårt för Israel att få någon motpart att diskuterar med då Hamas somtidigt som de hatar Israel även hatar Fatah som ryckt åt sig makten i något som kallas Västbanken.
Men som personlig reklam för Felier och Kaplan var det ju inte så illa tänkt.

EL sa...

Den som vill ha lite mera detaljer kan läsa Saras
blogg http://swedenisrael.blogspot.com/
för att se hur "illa tänkt" (tänkt?) det var.

Purple sa...

OK, jag kanske uttryckte mig oklart.

För det första så ligger nästan alla journalister i Sverige långt ute på vänsterkanten. Detta bekräftas när man läser DN, AB och SvD. Hos SvD är det bara ledarsidan som har den klara "pophöger"-linje som hela tidningen hade tidigare. När jag nu läser National Review, och när man läste The Economist till för ca 10 år sedan och jämförde med SvD så var det samma världsbild, klassisk liberal.

Med risk för att skriva vad alla vet så är svenska journalister inte bara till vänster på grå-sosse-vis, det är ofta så långt till vänster (om det är rätt ord) att de inte riktigt vet vad skillnaden är mellan en totalitär stat eller organisation som säger sig kämpa för "rättvisa" och ett demokratiskt samhälle, som Israel t ex.

Efter vad jag kan se så kan de flesta av dem inte skriva Västerländs civilisation utan att använda citationstecken. 20 år efter att muren föll förstod inte journalister och "intellektuella" varför detta kunde ha hänt och varför den ena sidan skall ha varit för demokrati och frihet och inte den andra.

Jag önskar att allianspolitiker hade "pophöger"-attityd och öppet tog strid för det öppna samhället och kallade journalisternas åsikter för vad de är, ursäkter för diktatur och förtryck. Det finns ingen anledning att vara lagom och förstående för totalitärt dravel.

Referensen till Churchill är att han efter kriget stödde att privat TV kom till i Storbritannien efter att ha förbjudits tala på radio på hela 30-talet då han ansågs vara "krigshetsare". Churchill behandlades precis på samma sätt som George Bush, och med precis samma argument. Thomas Sowells näst senaste bok "Intellectuals and Society" rekommenderas varmt. Det var när frågan om ITV var uppe som han sade att BBC styrdes av kommunister och socialister. Så mycket har inte ändrats där heller.

Själv bor jag "utrikes" i Frankrike sedan 14 år, så jag följer inte allt som händer i Sverige. En sak som kanske vore till hjälp vore om Sverige hade privata riksradiokanaler. Det är ju tillåtet att drömma. En svensk Glenn Beck eller Rush Limbaugh, eller åtminstone någon radiopratare som var "kontroversiell" på pop-höger-maner vore önskvärt. Sådana åsikter skulle också vara mäkta populära, fast kallas för "populistiska". Populistisk verkar betyda populär bland bönder fast inte bland de som "vet bättre".

lubbe ferrysson sa...

Så tidigare Farcs språkrör i Sverige, ”konstnären” Feiler är nu frihetlig kommunist. Beteckningen kommer från samma låda som “demokratisk nazist”, eller “sekulariserad islamist”. Annars lyckades de två dumskallar bara bevisa att Israel, trots sin utsatta position och ständiga kamp för överlevnad, är en demokratisk stat med välfungerande rättsväsende. Det kan man absolut inte säga om Kaplans och Feilers favoritsamhälle.

JO sa...

Att stödja Israel trots att man fullständigt skiter i FN-konventioner och mänskliga rättigheter är ett utslag av extremism. Mycket obehagligt att läsa.

Erik Svansbo sa...

Att påstå att Israel "skiter i FN-konventioner och mänskliga rättigheter" är också ett utslag av extremism - extremism inom dålig faktakunskap/låg intelligens.