5 nov. 2010

Magasinet Neo briljant om FN

[caption id="attachment_6448" align="alignnone" width="300" caption="Veckans magasin på pressbyrån"]Neo-veckans magasin på pressbyrån[/caption]

Dick Erixon skrev mycket positivt om senaste Magasinet Neo, och jag tänker inte säga emot. Nya Magasinet Neo är brännhett. Den artikel som jag framför allt reagerar på är den om FNs råd för mänskliga rättigheter, skriven av Paulina Neuding.

Det handlar om den bulgariska sjuksköterskan Kristyana Valcheva som blev fängslad i Libyen och falskeligen anklagad för att ha smittat människor med HIV. För att få den fria verkade Bulgarien för att få in Libyen i rådet, och nu sitter de där tillsammans med Iran, Kuba, Kina m fl

FNs råd för mänskliga rättigheter är en skam som på ett mycket tydligt sätt illustrerar problemet med Förenta Nationerna - diktaturer jämställs med demokratier. Hälften av medlemmarna i FN är brottslingar som kränker mänskliga rättigheter på löpande band.

Neos artikel är viktig av flera skäl. För det första har FN en extremt stark ställning i Sverige. Det hyllas som ett uttryck för fred och samförstånd. Neos artikel visar hyckleriet i detta.

Inga svenska journalister är intresserade av att skildra detta faktum, men citerar gärna FNs råd för mänskliga rättigheter när de skickar ut en av sina ändlösa attacker på Israel. Nu har attackerna på Israel dock minskat, nu är det endast hälften av resolutionerna som riktas dit.

Jan Eliasson var med och instiftade rådet för mänskliga rättigheter, men han är inte intresserad av att kommentera när Neo söker honom.

En annan text som jag reagerade på var en osignerad text om att miljövännerna tappat hoppet efter Köpenhamn, och att detta är en positiv sak. Något jag skriver under på till 100%. Men jag skulle gärna vilja veta om Mattias Svensson var med och skrev denna text, eftersom han röstade på Miljöpartiet och verkar vara mycket nöjd med detta.

Man kan inte vara en trovärdig liberal kritiker av miljörörelsen när man lägger sin röst på densamma.

Utöver detta var texten om svensk offentlig förvaltnings twitterkurser riktigt kul. Man skrattar och skrattet fastnar i halsen.

Ytterligare bra texter var den om lagen om hets mot folkgrupp, samt texterna om socialdemokratin.

Mycket läsvärt nummer av Neo, spring och köp!

11 kommentarer:

benke sa...

Jan Eliasson kommer för alltid att vara sammankopplad med bildandet av rådet för mänskliga rättigheter. Alltså den organisation som inte har med mänskliga rättigheter att göra överhuvudtaget, tro fasen att han inte vill kommentera i Neo.

Om det inte vore så allvarligt så hade man flabbat åt Eliasson. Iran är en av de länder som har haft ordförandeskapet i denna klubb. Iran! Undrar om Eliasson är stolt över det. Undrar om Eliasson förstår.

Jag vill uppmana alla läsare av Neo och denna blogg att maila Eliasson och fråga.

Eliasson har gjort mer för tyranner än för något fritt land någonsin.

Nicklas sa...

Jag håller inte med dig om att man inte kan vara en liberal kritiker av miljörörelsen om man dessutom röstar på den. Det anser jag vara lika möjligt som att man röstar på FP men anser att de bör förändra sin politiska agenda. "Det är inte bra men det är det bästa vi har just nu".

Mattias $ sa...

Var med och skrev? Nej, jag skrev hela ledaren.

Allan sa...

Jag vägrar köpa Neo sedan tidningen blivit besmittad av ekofascismen.

Mattias $ sa...

Är du Allan eller bara spelar du?

Erik Svansbo sa...

Mattias: Och hur går texten ihop med en röst på Miljöpartiet?

Allan sa...

Mattias, Allan är mitt förnamn, har haft det hela livet och följaktligen hört ditt låga och billiga skämt ett otal gånger. Nästan lika lågt som Miljöpartiet.

Mattias $ sa...

Erik:
De skäl jag hade för min röst var dels förhoppningen att göra mp liberalare och dels att uppmärksamma Alliansen på att de inte kan ta frihetliga röster för givna när de försummar frihetliga frågor och petar ner frihetliga kandidater. Det senare tycker jag mig ha uppnått, och det förra är ett arbete som bland annat involverar att skriva liberalt om miljöfrågor. Kul att du gillade texten.

Erik Svansbo sa...

Ok Niklas, det har jag respekt för.

Erik Svansbo sa...

All right Mattias, jag fattar verkligen inte hur du kunde rösta på Miljöpartiet men jag köper din argumentation och din ärliga avsikt. Det var en mycket bra artikel.

Mattias $ sa...

Tack.