27 okt. 2010

FP bojkottar iranskt statsbesök

Att moderaterna i allmänhet och Carl Bildt i synnerhet har ett varmt hjärta för Iran är allmänt känt. Därför bör det kanske inte förvåna att Iran nu välkomnas till Sverige på ett officiellt statsbesök.

Men det är ändå chockerande och skamligt att Sverige väljer att ha den här typen av relationer. Moderaternas principlöshet i utrikespolitiken är häpnadsväckande.

Fredrik Malm och Folkpartiet kommer att protestera genom att inte besöka statsbesöket. Oerhört skönt att ett alliansparti markerar.

Se inslag på nyhetskanalen här eller nedan:


Enligt Malm är det inte bara Moderaterna som vurmar för Iran, även Socialdemokraterna driver på. Då vet vi det.

3 kommentarer:

Björn Börjeson sa...

Bra skrivet!
Kolla även in Folkpartiet Norrköpings blogg (folkpartietnorrköping.blogspot.com).

Röda mattan för Irans blodiga slaktare « Nordic Dervish sa...

[...] "välkomnas till Sverige på ett officiellt statsbesök". [Tack Stefan.] Det är intressant att konstatera att Fp är enda partiet som ser varför [...]

carl-åke fahlquist sa...

"Finns det något värre än att se hur demokrater säljer ut andra demokrater till Förintelseförnekande, valfuskande iranska skurkar bara för att sätta dit USA och visa att också de kan spela med i storpolitiken?" Sagt av T Friedman kolumnist i NY Times. med anledning att Brasilien,Turkiet och Indien gjort upp om leveranser av anrikat uran. - Även om vi inte har något anrikat uran att erbjuda så har vi tydligen en regering som vill visa att den "kan spela med i storpolitiken", genom att bjuda in "Förintelseförnekande, valfuskande iranska skurkar". calle fahlquist