1 sep. 2010

Sharia på SFI i Strömsund

Jesús Alcalá har i en kulturartikel i SvD skrivit om slöja och islam i Sverige. Där kommer han med ett chockerande avslöjande - på SFI i Strömsund har man infört en variant av Sharia. Kvinnorna har avskiljts från männen och sattes bakom en skärm för att skilja av dem:
Männen tvingar kvinnorna att sitta längst bak i klassrummet, tvingar muslimska kvinnor att bära niqab och tillåter dem inte att tala för sig själva.

Skolan säger: Muslimska män från främst Uzbekistan har i flera år åberopat sin trosfrihet för att ”kräva särskilda klasser för män respektive kvinnor”, för att ”deras kvinnor skulle få bära ansiktsslöja” och för att ”kvinnorna ej fick tala när andra män lyssnade”. Skolledningen tog inte strid. Männen skulle nog ändra sig med tiden.

Hösten 2006 blev klasserna könsuppdelade men vårterminen 2008 kunde de muslimska männen tänka sig en medelväg: gemensamma klassrum på villkor att skolan satte upp skärmar bakom vilka kvinnorna, helst också de icke muslimska, skulle sitta.

Skärmar sattes upp och kvinnorna placerades bakom skärmarna. Lärarna var emellertid missnöjda. Undervisningen blev omöjlig när kvinnorna satt bakom skärmar och därtill inte fick delta i samtalen. Varje fråga som lärarna ville diskutera måste först tas upp med männen. Muslimska kvinnor fick aldrig ”vistas i enrum med manliga lärare”. Icke muslimska elever var illa berörda av denna ordning.

Skolledningen lyckades nå fram till ytterligare en kompromiss: skärmarna skulle tas bort om kvinnorna istället placerades längst bak.

En kvinna, Miriam från Guatemala, har anmält skolan för könsdiskriminering. Men DO agerar inte:
DO är överslätande i Miriams ärende. Skolan, skriver DO i sitt beslut, har ”vidtagit omfattande åtgärder” för att stödja Miriam och komma åt ”de handlingar och beteenden som hon upplevt som trakasserier på grund av kön”. Därmed har skolan uppfyllt sina skyldigheter.

Alcalá tar också upp ett annat fall, om Alia som kräver att få utbilda sig trots att hon döljer sitt ansikte. Men där har Jan Björklund satt ned foten - det ska inte vara tillåtet att dölja sitt ansikte i skolan.

På samma sätt borde det vara en självklarhet att Diskrimineringsombudsmannen agerar för att bekämpa könsdiskrimineringen i Strömsund. Men DO gör sig alltmer känd som en institution för religiös diskriminering, mot feminism och jämställdhet.

Via Dick Erixon.

7 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

"Men där har Jan Björklund satt ned foten – det ska inte vara tillåtet att dölja sitt ansikte i skolan."

Detta är inte sant. Det Björklund har sagt är att han vill att det ska vara tillåtet för rektorn i en skola att förbjuda slöjor. Inget annat.

Om du tror att rektorn i den aktuella skolan skulle ha valt att förbjuda slöjer så lever du uppenbarligen i en fantasivärld.

Det är faktiskt väldigt plågsamt att läsa din blogg. Du har trevande lyckats att identifiera många problem med mångkultur och islam. Samtidigt fortsätter du att stödja ett parti som endast kan beskrivas som fundamentalistiska massimmigrations vänligt.

Hur får du det att gå ihop?

Du stöder obegränsad immigration från muslimska länder men blir väldigt upprörd när judarna tvingas flytta från Sverige.

När muslimerna i Strömsund agerar som....muslimer... då blir du upprörd.

Vad är det du tror ska hända när man islamiserar ett land? Glad byfest där alla har olika folkdräkter?

Catarina sa...

Vad tror ni PK-människor att vi som "vaknat" kämpar emot? Jag vägrara bli kallad rasist och främlingsfientlig bara för att jag läser om islam och mina farhågor bekräftas gång på gång i både Sverige och världen.

Jag tjatar om det men se den brittiska dokumentären "Undercover mosque" som är sökbar på Google video. Offra 12 minuter av din tid på vad som avslöjas där och sedan kan du bestämma dig för om du vill se alla 48 minuterna. Det är vår skyldighet för demokratin, jämställdheten och världsfreden att informera oss om hur moderata muslimerna är.

Här är en intervju med en av världens mäktigaste personer 2006 enligt magasinet "Time". Lyssna på en kvinna som vet hur det är att leva som muslim i ett arabland:
http://www.youtube.com/watch?v=Kvat5HIGZeo

Lou sa...

"Utlandssvensk" Top Notch!

Bort med Alliansen sa...

Äckliga fascistkräk

lubbe ferrysson sa...

Och allt financierat av skattebetalarna i det "sekulariserade" Sverige.

Utlandssvensk sa...

Signaturen "Bort med Alliansen" demonstrerar ännu en gång den svenska vänsternas tolerans för olika åsikter......

Kan man förmoda att den korta kommentaren beror på tidsbrist då det nu finns fullt med vallokaler där man kan avlägsna valsedlar som man ogillar? För att inte tala om alla valmöten man kan störa och alla kandidater man kan hota.....

Me sa...

Till Carina
Har du sökt undercover churches eller ngt annat på youtube. Ska jag tro att alla präster och alla kristna är pedofiler med tanke hur många sådana upptäcks hela tiden. Har du provat prata med någon skrämmande muslim??? Mycket av din vardag (arabiska siffror-mm) kommer från arabiska halvön. Deras kvinnor får mer respekt av sina män än du någonsin kommer få av din man. Jag kommer inte från dessa länder men har haft förmån att jobba i ett internationellt miljö och har fått uppleva båda sidor. Dumma människor finns överallt. Är du en av de som bortförklarar terror i Norge med att det inte skulle hända om muslimer försvann - då är du dum! De flesta terrordåd begås av högerextremister men men det läser du inte om eller hur???? Jag är rädd att mina barn ska växa upp i ett land där sådana som du bor inte täckta muslimer. Sverige kan lätt göra sig av med de invandrare som begår brott men vad gör man med våra svenskar som gör samma sak. Tror du inte att svenskar våldtar och stjäl.... det gör de. Ta nu och läs lite om andra sidan då kanske du lär dig ngt och då kanske du uppfostrar dina barn till bättre människor.