3 sep. 2010

(S) lär invandrare rösta rätt

Bloggen Tobleronepolitik skriver idag om ett reportage från Tvärsnytt. I Örebro håller socialdemokraterna en valskola för invandrade förstagångsväljare. En valarbetare från (s) som står framför (s)-banderoller leder mötet, och förklarar hur man stoppar ned s-valsedlar i valkuverten.

Som avslutning kommer Mona Sahlin dit och håller tal. Och efter det så leder Mona Sahlin hela gänget bort till vallokalen och s-ståndet som finns där utanför. Sen går de in och röstar.

Men Mona Sahlin ser inga problem med detta. Från filmen:
Tvärsnyttt: Men är det lämpligt så här att leda tåget in till vallokalen?

Sahlin: Som du märkte så gick jag bara hit till centrum, men jag går ju inte med in i vallokalen. Jag följer ju inte med in i valbåsen.

Nä, strongt av Sahlin att dra en gräns där.

Socialdemokrater har tidigare blivit dömda för valfusk i Stockholm. Jag har själv varit med att avslöja ett socialdemokratiskt valfusk i Norrköping. Där gjorde man helt sonika så att man bladade i valsedlar i kuvert och gav till invandrare i förorten Hageby och sa åt dem att gå in i vallokalen och lägga i.

Socialdemokraterna fortsätter i samma gamla fotspår.

Det är som någon vis man sa: Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer - Att få makten och behålla den.

Se filmen här:


Se SvD ledarbloggen.

5 kommentarer:

Liberal sa...

Man tar sig för pannan. Hur kan (S) gång efter annan komma undan med sånt här? Jag kan bara tänka mig kritiken från media och oppositionen om Alliansen gjorde något liknande.

Johan Persson sa...

Sagolikt. De socialistiska ränderna går aldrig ur...

Per Hagwall sa...

Citatet brukar tillskrivas Vilhelm Moberg. Håller på att skriva en bloggpost i ärendet.

I Sverige stavas valfusk med s « No size fits all sa...

[...] partiledare och statsministerkandidat. Erik Svansbo tycker det är tämligen problematiskt när (S) lär invandrare rösta rätt. Men Mona Sahlin ser inga problem med detta. Från [...]

Josef sa...

Fullständigt sanslöst att man kan komma undan med detta i Sverige. Att det behövs utländska valobservatörer i vårat land blev alltmer tydligt.