23 sep. 2010

Öppnare debatt om invandring behövs

Idag på DN debatt skriver Paulina Neuding (Magasinet Neo) samt Johan Lundberg (Axess Magasin) på DN debatt om debatten kring invandringen.
En öppnare samhällsdebatt hade försvårat SD:s väg från extremrörelse till riksdagsparti. De etablerade partierna – och medierna – har misslyckats på två fronter när det gäller att stoppa Sverigedemokraternas frammarsch. Dels har det funnits en ovilja att erkänna de specifika problem som finns med invandringen och det svenska flyktingmottagandet, dels har man inte lyckats formulera varför det är något gott. Sverigedemokraterna har inte de korrekta lösningarna på problemen. Men de ställer frågorna, och har vunnit väljarstöd på att andra har försökt att tiga ihjäl dem, skriver Paulina Neuding och Johan Lundberg.

Följaktligen har Neuding och Lundberg fått löpa gatlopp. Det jag tidigare har skrivit om invandringen gäller fortfarande:
Idag handlar det om förenklat om att man är för svensk immigrationspolitik och då är man god. Eller också vill man problematisera och då är man Sverigedemokrat och rasist.

Jag har själv debatterat på min blogg angående invandring och även fått mig en släng av den sleven. Lundberg och Neuding är inne på något oerhört viktigt - modigt av dem att ta upp detta!

6 kommentarer:

Jerry sa...

Det är alldeles för farligt att underkänna folkets DEMOKRATISKA beslut!

Hur mycket än man avskyr Sverigedemokraterna, så skall man konstatera att detta intåg till riksdagen har väckt de etablerade partierna.

Nu har har de på allvar avsikten att behandla invandrarnas integration i landet.
Denna fråga har politikerna bara "bläddrat" genom – det har is in tur lämnat fri engagemang för Sverigedemokraterna, INGEN trodde att SD är kapabel att komma förbi inträdes spärren till riksdagsrepresentation!

Som om det räcker inte med skrämselhickan - Sverigedemokraterna, så måste vi uppmärksamma följande;
Muammar Gaddafi konstaterade nyligen att "Det finns tecken på att Allah kommer att låta islam besegra Europa utan svärd, utan gevär, utan strid. Vi behöver inte terrorister, vi behöver inte självmordsbombare. De över 50 miljonerna muslimer (i Europa) kommer att göra det till den muslimska kontinenten inom några årtionden."

Muammar Gaddafis konstaterade skall inte viftas bort!
Många anser att Muammar Gaddafi är en galning, samtidigt ansåg Hadar Cars m fl att ingen väljare utanför Sjöbo skulle ha rätt att påverka någonting....

Samma gäller Erbakan, en tidigare turkisk premiärminister yttrade: "Hela Europa kommer att bli islamiskt. Vi kommer att erövra Rom."

Glöm inte att Recep Tayyip Erdoğan har på ett möte i Tyskland uppmanat sina landsmän som är bosatta i Tyskland att INTE assimilera sig!

Är Tyskland på väg bli en islamisk stat. Också Sverige. Vem bryr sig?

ANGELA MERKEL
"Vårt land kommer att fortsätta att förändras och integration är också en uppgift för samhället att ta itu med uppgiften som har med invandrare att göra," sade förbundskansler Angela Merkel till Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Under åratal har vi lurat oss själva om detta. Moskéer till exempel kommer att vara en mer framträdande del av våra städer än tidigare."

Jag röstade inte på Sverigedemokraterna, men man skall akta sig ändå - det finns ju extremister på det muslimska sidan....

Martin sa...

Av dessa förvirrade, verklighetsfrämmande analyser kan man ju få för sig att det var ett islamistiskt parti, och inte nazistanstrukna SD som kom in i riksdagen. Vad vi behöver är definitivt inte dessa skogstokiga islomofober. Vi behöver inte heller föra en debatt om invandring eller mångkultur som tar SD: s premisser för givna. Vad vi behöver diskutera är varför arbeslösheten är så hög trots att vi som nation blir rikare och rikare. Vi kanske skulle kunna diskutera fördelning? Vi kanske skulle kunna diskutera arbetsgivares motvilja mot att anställa människor vars efternamn inte slutar på -son? Vi kanske kan diskutera hur invandrares utblidning tas till vara? Vi kanske kan diskutera segregationens negativa inverkan på skolresultat?

Eller så kan vi diskutera hittepå-problemet att muslimer kollektivt har bestämt sig för att med höga födelsetal ta över Europa. Men om vi väljer den frågeställningen är jag rädd att vi gör bort oss.

Gunnar Hökmark » Arkiv » Inte så hedrande för de rödgröna sa...

[...] andra bloggare i samma ämne: Abrahamsson, Jernbeck, Anna, Riedl, Pophöger och Moderat Skolungdom. var addthis_pub = 'gunnarhokmark'; var addthis_brand = 'Gunnar [...]

Adler sa...

Vad är ditt take på detta http://www.ilyameyer.com/2009/11/ett-sverige-i-forvandling.html

Bosse J sa...

Martin, förklara gärna varför den nuvarande invandringssituationen inte behöver diskuteras? Varför är det bra med generös anhöriginvandring?

Över 300 000 väljare ansåg att frågorna var viktiga och att de uppenbarligen ansåg att det finns ett problem. Då får man antingen diskutera "lösningar" (om man håller med om att det är ett problem) eller förklara varför det inte är ett problem eller att det är ett missförstånd.

Vad man inte kan göra är att förtiga det och tro att SD-anhängarna byter fot av sig själva.

Demokrati förutsätter fri diskussion. Du har din fulla frihet att vägra diskutera men då blir du lämnad utanför och utan påverkansmöjlighet.

Utlandssvensk sa...

"Ser vi på andra länder som haft liknande befolkningsförändring är det svårt att se att vi som samhälle och kultur har en chans med nu Europas största eller nästan största muslimska invandring"

Ja, så illa är det. Empirin är helt förkrossande. Tyvärr är det nog för sent. Ett samarbete mellan alliansen och Mp kommer med all sannolikhet att resultera i ökad immigration från tredje världen.

Enligt dagens DN har tre tusen serbiska romer sökt asyl i Sverige i år.

http://www.dn.se/ledare/signerat/romer-mot-de-utblottade-manniskornas-blick-1.1176782

Givet dagens asylregler lär de bli avvisade. Gissa vad som händer då! Snyftreportage överallt, dyngnet runt. Sen kommer någon, troligen Fp eller Mp, politiker att kräva att samtliga romer ska få stanna. SD kommer vara emot detta så per definition kommer då alla andra partier att vara för. När sen de nya reglerna har genomförts kommer den stora flodvågen av romer under 2011.

Eftersom vi nu debatterar i Sverige så får jag väl påpeka att jag INTE vill romerna något ont och inte heller tvivlar på att många av dem lever under hemska förhållanden. Men återigen är empirin helt förkrossande: inget europeiskt land har lyckats att skapa en vettig integrering av romer. Men med kännedom om svensk immigrationsdebatt är det min uppfattning att detta överhuvudtaget inte kommer att nämnas. Kanske börjar man prata om saken när man har en halv miljon romer i landet.

För övrig kan man notera att det har varit stora och våldsamma sammanstötningar mellan romer och muslimer i Frankrike den senaste tiden. Men det kan vi också strunta i.....