20 sep. 2010

Oklart om Annica Holmquist

På Aftonbladet.se stod tidigare att Försäkringskassan inte hittat någon lösning för Annica Holmquist, dvs att hon inte får någon sjukpenning. Detta stod utan kommentar från Försäkringskassan. Försäkringskassan står fast vid sitt tidigare uttalande och har inte gått igenom fallet igen, enligt Ekot.

Detta hade dock inte nått Aftonbladet som spred nyheten utan kommentar från Försäkringskassan. Mona Sahlin har också passat på att politisera fallet genom att twittra om det och uttala sig för TT.

Jag passade på att ringa Aftonbladet, och dom menar att de alltså har pratat med Emelie själv. Men Tove Svenonius, reporter på ekot, bekräftar på twitter att det blivit något missförstånd.

Uppgifterna om falsklarm kom genom Staffan Dopping på twitter.

Andra som publicerat utan Ekots kommentar är DN, GP och Svt.

UPPDATERING: Nu har Aftonbladet tagit kontakt med försäkringskassans presstjänst och Stefan Karlsson vill inte kommentera den interna utredningen som tydligen pågår. Men enligt Aftonbladet ska alltså Annika Holmquists dotter fått besked att mamman fått avslag.

Det här fallet är rejält snurrigt, men om det stämmer att Annika Hjertquist fått avslag på sin sjukpenning så är det fördjävligt.

Som jag ser det har alliansen gjort helt klart att sjuka människor ska ha sjukpenning. Klamberg har på sin blogg direktiven, vad i detta är det som är så svårt att förstå? Detta måste klargöras

Stig Orustfjord måste förklara sina uttalanden. Så här kan det inte fortsätta.

Se Mary X Jensen.

Vill också passa på att rikta ett tack till Aftonbladet och deras reportrar som faktiskt reagerade på min påringning och uppdaterade nyheten.

5 kommentarer:

Ingenjören sa...

Har du inte vänt på det, du skriver "På Aftonbladet.se står just nu att Försäkringskassan inte hittat någon lösning för Annica Holmquist. Detta är falskt, Försäkringskassan står fast vid sitt tidigare uttalande och har inte gått igenom fallet igen, enligt Ekot." men om de inte har gått igenom fallet igen och står fast vid sitt gamla avslag så HAR de ju inte hittat någon lösning. Det står ju till och med på länken du refererar till att "Försäkringskassan ska också gå igenom ärendet och försöka hitta möjliga lösningar." dvs, att de har inte hittat någon lösning än. Hur var det nu med att kolla en bra nyhet?

Erik Svansbo sa...

Ingenjören, det jag menade är att AB ger sken av att FK ger avslag, men enligt FK är inget sådant beslut fattat.

Ingenjören sa...

Jag kan inte uttala mig om vad du menar, enbart om vad du skriver. Dock är texten tydligare nu efter din uppdatering. JAg märkte inte att AB skulle gett sken av avslag, de skrev ju just att FK inte hade löst situationen trots att man sagt att situationen var löst.

Ingenjören sa...

Nepp, det blev tydligen avslag, ingen lösning hittad med andra ord, men inte lika intressant att blogga om antar jag eftersom du inte kan ge Sahlin skulden för det.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/annica-ska-overklaga-f-kasseavslag-1.1174572

Sven Tycker sa...

"Som jag ser det har alliansen gjort helt klart att sjuka människor ska ha sjukpenning" skriver du. Och det är möjligt att Socialutförsäkringsministern yttrat sig på det viset. Men då ljuger hon medvetet. Vad den nya Ättestupalagen säger ännu tydligare än tidigare regler är att du inte alls får sjukpenning eller pension för att du är sjuk. Och det är inte fel heller. Det räcker inte med att vara sjuk, man måste vara oförmögen att arbeta. Skillnaden mellan de gamla och de nya reglerna är att det satts in tidsgränser där sjukpenning / sjukersättning upphör nästan oberoende av hur sjuk och arbetsoförmögen du är. När gränsen passerats kan du möjligen få fortsatt sjukpenning om du ligger i respirator.