8 sep. 2010

Ohly kör eget race, lovar kvotering

Idag i DN öppnar Ohly för kvotering av föräldraförsäkringen redan 2012. Henrik Brors konstaterar att Ohly nu öppnar för angrepp från borgerliga, och visst är det korrekt.

Ohly är vänsterpartiernas yttervänster och har tagit ton i många frågor. Han ligger bakom uttåget ur Afghanistan och tar nu täten i kvoteringsfrågan. Bröstpumpsutspelet var skarpt.

Lars Ohly kör sitt eget race och struntar i den rödgröna alliansen. Det har lönat sig i opinionsmätningarna. I takt med att Alliansens ledning befästs ökar chansen att Lars Ohly ser att loppet är kört och vill rädda sitt eget skinn.

Är det vad vi ser hända?

UPPDATERING: Vänstern har inte en jämn fördelning av sina platser i kommunstyrelserna i landet. Av någon anledning vägrar Ohly kommentera denna fråga, och när han konfronteras av SVTs reporter blir han riktigt sur:


Se även Politikerkollen.

2 kommentarer:

lasse sa...

Maktens arrogans tydligt avklädd in på bara skinnet men det värsta var nog ändå att han hela tiden log när han försökte snoppa av den unge och besvärlige journalisten.

Individen sa...

Även om man kan tycka att Ohly borde kunna säga något mer än att bara hänvisa till partisekreteraren så är ju den "unge och besvärlige" journalisten rätt så patetisk själv.
Även ett "icke-svar" är ju faktiskt talande.

Bara för att han sökt Ohly i "flera dagar" betyder ju inte att han kan kräva ett svar.
Detta argument visar att reportern saknar distans till sin egen roll. En inte helt ovanlig sjuka inom journalistiken.
Hoppas nu att han kontaktar partisekreteraren. Vem vet, kanske han får ett bra svar? Om inte så blir ju det hela än mer intressant.