13 sep. 2010

Muslimsk friskola könssegregerar

I Norrköping har det nu öppnats en ny muslimsk friskola: Jasminskolan. Folkbladet rapporterar:
Nu ser Lars Stjernkvist öppningsdatumet som symboliskt.

- Att Jasminskolan invigs just den 11 september som är så starkt förknippat med sorg, smärta och konflikter är gör att vi i framtiden även kan minnas den här dagen då det invigdes en ny skola i Norrköping som ger ökad kunskap.

Så var det dags för lunch och männen och pojkarna går till sin matsal. Kvinnorna och flickorna till sin.

Lars Stjernkvist har alltså inga problem att hylla en skola där barnen könssegregars. Hur var det med jämställdheten, Lars?

Mathias Sundin har reagerat:
Jag har pratat med rektorn och han menar att det var tillfälligt för invigningen. Varför man ska dela upp män och kvinnor på invigningar förstår jag inte. Det är en mycket oroväckande signal och jag tycker man ska markera stenhårt. Därför har jag anmält Jasminskolan till Skolinspektionen, eftersom detta strider mot läroplanen.

Mycket oroväckande att Jasminskolan redan på invigningen gör ett så allvarligt snedtramp.

Utmärkt att Mathias Sundin har reagerat.

1 kommentar:

Hans sa...

Jag vete tusan.

Det finns mycket som det absolut bör vara förbjudet att barn utsätts för: aga, mobbning, usel undervisning, teorier om att kvinnor, invandrare eller Alliansröstare som grupp är underlägsna.

Men att sära på män och kvinnor? I England är det inte helt ovanligt med helt enkönade skolor. Nej, jag skulle inte sätta mina barn i en sådan skola. Samtidigt vill jag inte förbjuda allt jag själv ogillar. Dels är det inte särskilt liberalt, dels finns risken att andra då börjar förbjuda det jag gillar.