26 sep. 2010

Hatbrott mot Sd:are

Issa Issa är kristen syrian och kandiderade för Sd i Göteborg. För detta blev han utsatt för livshotande våld och lämnar nu partiet. Från Aftonbladet
Strax efter 22 i torsdags kastade någon in stenar i hans lägenhet på första våningen i stadsdelen Angered i Göteborg. Fönstren i köket, vardagsrummet och ett sovrum krossades. Issa och hans familj fick kasta sig på golvet.

Utanför stod två personer.

– De skrek ”jävla kristen, jävla Sverigedemokrat, kom ner”, säger Issa. […]

Killarna nedanför fönstret sprang i väg när Issa och hans bror kom ut. Issa sprang efter dem.

– Det var en fälla. Runt hörnet väntade ett stort gäng, jag tror 40 personer. Jag försökte backa och ringde polisen medan jag sprang, säger Issa.

Någon i gänget avfyrade ett vapen.

– Jag fick ett slag mot ögat. En tog fram en kniv och höll den mot min hals. Sen högg han mig i axeln. Nu är jag förlamad i höger hand, säger Issa.

Knivhuggen tog i axeln, ryggen, handen och benet. Någon slog en flaska i huvudet på honom. Han blev sparkad och slagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var angriparna ungdomar i 15–20-årsåldern. Polisen rubricerar attacken som grov misshandel.

– Säpo var här i morse, säger Issa.

Det vi ser är alltså att en politiskt engagerad svensk angrips för sin religion och sitt politiska engagemang. För detta höll han på att få betala med sitt liv.

Tänk om detta hade handlat om en muslimsk man engagerad i Socialdemokraterna? Tidningarna hade toppat med detta. Nu blir det knappt en notis.

Attacken mot Issa Issa är ett politiskt motiverat hatbrott. Det är vidrigt, och tystnaden kring detta i media är skrämmande.

13 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

"Attacken mot Issa Issa är ett politiskt motiverat hatbrott. Det är vidrigt, och tystnaden kring detta i media är skrämmande."

Jag håller helt med och det hedrar dig att du tar upp detta.

Men tyvärr är detta inget nytt.
Om du är interesserad av ett historiskt perspektiv kan du börja med att läsa om valrörelsen 1998:

“1998 års val. Huliganer från AFA, Ung Vänster och liknande får ostörda sabotera i laga ordning utlysta valmöten för Det nya partiet. Med visselpipor, allmänt skrän, försök att överrösta talarna osv. kunde de härja ganska fritt”

http://www.newsmill.se/artikel/2010/09/03/mediernas-f-rf-ljelse-av-jimmie-kesson-h-r-inte-hemma-i-en-demokrati

Sen kan du ju läsa vad Brussels Journal, vars skribenter ofta återfinns i t.ex Wall Street Journal, hade att säga om valet 2006:

“The most remarkable part of the story is perhaps that the Antifascist Action (AFA, Antifascistisk Aktion) can document and brag about its sabotaging the election process at several places, while the police (or the press for that matter) doesn’t seem to do anything against them. Here’s a shortlist of some of their «heroic» deeds of the last weeks before the elections:

The party’s election posters were systematically removed from the streets;
The party’s election propaganda was systematically removed from the libraries;
The party’s election propaganda was taken out of people’s mail boxes;
Election candidates of the SD received (personal) threatening letters to withdraw from the elections, and as a result some actually did withdraw because they couldn’t take the pressure;”

Tyvärr verkar AFA länkarna inte längre fungera men under minst 3 år låg de uppe helt öppet på nätet. Riksdagspartierna i Sverige gjorde INGENTING och polisen struntade fullkommligt i saken.

http://www.brusselsjournal.com/node/1359

Angående det fallet du tar upp:

“En man i 30-årsåldern, som kandiderat för Sverigedemokraterna i kommunalvalet, fick föras till sjukhus efter att ha överfallits och knivskurits av ett tiotal män i Hjällbo på torsdagskvällen”

“Vi har kontakt med ordningspolisen och säkerhetspolisen här i Göteborg. Vi håller på och söker säkerhetspolisen just nu, säger Patrik Ehn (SD).

Enligt honom har valrörelsen trots allt varit något lugnare i år, lokalt sett. En kandidat har fått rutorna inslagna, men han ser händelsen på Kungsportsplatsen veckan före valet då ett möte stoppades av motdemonstranter som allvarligt.

Förra valrörelsen utsattes partiets kandidater för en målmedveten kampanj från vänsterextrema grupper för att få dem att lämna sina poster. Flera personer uppgav då att de lämnade sina poster som ett resultat av trakasserierna.”

Vänligen notera: Förra valrörelsen var VÄRRE.

Däremot är det något helt nytt att statsministern går ut publikt och säger att SD representanter får skylla sig själva om de drabbas av våld.

Jag har roat mig med att fråga ett antal ledande M bloggare vad de anser om Reinfeldts uttalande. Ingen tar avstånd och en anser att Reinfeldt har helt rätt.

Min fråga till dig, Erik:
Om Reinfeldt INTE backar från sin ståndpunkt angående våldet mot SD politiker, är det då möjligt att stödja honom som statsminister och samtidigt kalla sig demokrat?

Utlandssvensk sa...

För övrigt kan man notera att mediernas hets mot SD knappast minskar risken för nya våldsdåd. Från gårdagens GP:

”Sverigedemokraterna sårar mig djupt.

Inte för att de har en så tragisk världsbild.

Inte för att de knappt kan räkna till tio och lever på socialbidrag.

Det som gör mig upprörd är att de klär sig så fult.

Vad gör dom här egentligen? Kan vi inte bara köra ut dom ur landet eller skicka dom med godståg till koncentrationsläger i Dalsland? De tar våra jobb. Och våra kvinnor.

Och de klär sig i fritidsjackor som tillverkats i Kina och Indien.

Mänsklighetens fulaste gen bubblar upp till ytan ännu en gång som en förklädd böld. Men en böld klädd i fritidsjacka är också en böld.”

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.454910-sverigedemokraterna-sarar-mig-djupt

Finns det någon seriös tidning i västvärlden (utom Sverige) som skulle trycka något som ens låg i närheten av detta?

Håkan sa...

"Tänk om detta hade handlat om en muslimsk man engagerad i Sverigedemokraterna? "
Du menar väl ändå Socialdemokraterna?
Nåväl, att politiskt motiverade brott bedöms så olika är väl en av de företeelser som på sikt leder till det samhälle många säger sig vilja undvika.

Erik Svansbo sa...

Håkan, helt korrekt.
Man kan göra de mest häpnadsväckande felstavningar när man bloggar.
Har ändrat. Tack för kommentaren!

JohannaV sa...

Om alla partiaktiva i alliansen, Erik inkluderad, hade öppet demonstrerat mot sin ledares, statsmannen Fredrik Reinfeldt, carte blanche för politiska attacker mot sverigedemokrater, hade Issa Issa (och andra) inte blivit misshandlad.

Ja, Erik, jag ger inte mycket för ditt avståndstagande längst ner bland kommentarerna till ett inlägg som snabbt försvinner in i arkivet. Ett avståndstagande borde ha inburit demonstrationer på gatorna tills Reinfeldt offentligt bad SD om ursäkt.

(Jaha, så har jag kommenterat på Eriks blogg fast jag lovat mig själv att inte göra det mer. Som representant för ett sittande riksdagsparti är Erik en del av problemet, ej lösningen. Fast vem bryr sig om vad en sverigedemokrat som jag skriver? Och eftersom det finns en hotbild mot mig från AFA kan Erik och andra partiaktiva glädja sig åt att det är möjligt att jag inte kommer att vara fysiskt kapabel att skriva här om de får tag i mig. En sverigedemokrat mindre. Halleluja.

Erik Svansbo sa...

Johanna, du är också representant för ett sittande riksdagsparti!

JohannaV sa...

Om Erik är så j-vl- korkad att han tycker att SD med sina tre dagar i riksdagen är lika delaktig i landets fördärvelse som övriga riksdagpartier har jag intet mer att tillägga; mot ren och skär dumhet kämpar även sd förgäves.

Jag noterar att han också intet har att säga om sin passivitet inför Reinfeldts uttalande.

Erik Svansbo sa...

Johanna, jag lägger inget ansvar på Sd. Men partiet finns nu i riksdagen.
Det jag sagt tidigare om Reinfeldts uttalande gäller fortfarande, det var fel av Reinfeldt att säga så och det är mycket obehagligt att han antyder att Sd:are får skylla sig själva.

Utlandssvensk sa...

Erik,
Utan tvekan hedrar det dig att du utan reservationer tar avstånd från Reinfeldts uttalande.

Men det ställer också din intellektuella hederlighet på sin spets.

Min uppfattning är följande:
1. Du tog mycket klar ställning mot Repalu pga. hans uttalanden om judarna i Malmö. Du var väldigt klar med att kräva hans avgång.
2. Reinfeldts uttalande om SD sympatisörer är helt likvärdigt med det Repalu hade att säga om judarna.
3. Detta innebär att du rimligen måste kräva att Reinfeldt avgår eller sluta stödja ett parti som stöder honom som statsminister.

JohannaV sa...

Erik, varför ha en kommentarsfunktion om man ändå inte orkar läsa inläggen innan man svarar?

Din passivitet inför Reinfeldts uttalande väger tyngre än dina avståndstaganden från vad Issa fått utstå. Om du och andra i alliansen offentligt fördömt er ledare är chansen stor att Issa varit välbehållen idag.

(Och andra sverigedemokrater hade sluppit ett liv där vi ständigt ser oss om över axeln.)

Men det är ju tydligt att du inte bryr dig, vad du såg i mitt inlägg var en möjlighet att raljera över att jag inte räknade med sd bland riksdagspartierna trots att vi varit inne i flera dagar.

Tommy Funebo sa...

Varför ö.h.t. tala om hatbrott? Jag tror inte det sker så många kärleksbrott.

lubbe ferrysson sa...

Angående behandling av SD. Så mycket hets, demonisering och demagogi går bara att jämföra med behandling av dissidenterna i kommunistiska Östeuropa. Ingenting fattades och vissa svenska ”journalister” slog till och med sina gamla kollegor på Rude Pravo, Pravda och Neues Detchsland. Så blir det när demokratur ersätter demokrati.
Kanske den mest urspårade artikel angående valet kommer från en patologisk SD-hatare Nicklas Orrenius. Från början trodde jag att karl skämtade, eller sökte efter argument för att begränsa allmän rösträtt. Men till slut förstod jag att det var hans hyllning till den mångkulturella parodin på fria val.
Ingenting fattas, vilseledande politisk satir och alltför krångliga politiska namn så att stackars befolkning luras att ta felaktiga valkort. Som tur finns det Storebror i form av valarbetare som omedelbart upptäcker när en stackare tar valkortet som inte går ihop med hans hudfärg. Otroligt att en journalist kan var så dum och ändå skryta med det. Och han var inte ensam.

Mats Carlsson sa...

Det pågår en insamling till Issa Issa. Enligt bifogat inlägg från min inkorg för den som vill stödja honom och hans familj.

Jag ber er hjälpa till med detta utskick till förmån för Issa och hans familj. Kan Du se till att det kommer ut till relevanta epostadresser så att det sprids till så många som möjligt ? Om det kan läggas ut på bloggar och hemsidor är det förstås också bra.

Insamling till Issa Issa

Få har offrat så mycket för det Sverigedemokratiska partiet som Issa Issa som knivhöggs fyra dagar efter valet och var nära döden. Issa har rekryterat flera nya medlemmar, ställt upp vid utdelningar samt var uppsatt på partiets lista vid kommunvalet i Göteborg. Han säger bestämt att han inte avser att lämna partiet trots påståenden om motsatsen i media.

Issa och hans familj har haft och har fortfarande stora extra kostnader eftersom de måste flytta från Hjällbo och gömmas på annan ort. För att de skall hålls skadeslösa har vi ordnat en insamling. Det akuta problemet är räkningar på 25 000:- som förfaller vid årsskiftet. 2010.

Sverigedemokraterna Göteborgs pluskonto är 38 05 85-0. OBS: Skriv tydligt ISSA på talongen.

Låt oss visa att vi håller ihop och är solidariska med Issa och hans familj.

Sverigedemokraterna i Göteborg

-- - - - - - -
genom
Axel W Karlsson (Präst och aktiv Sverigedemokrat: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174153)

Kontaktperson för Issa inom SD
axelwkarlsson@gmail.com
Ni kan även kontakta Patrik Ehn (vice ordförande SD Göteborg) för att få detta verifierat.
Det är bekräftat vid telefonsamtal av mig med Patrik att kontot går till Sverigedemokraterna. Det står Sverigedemokraterna då ni betalar in till kontot via er internetbank och längst ner på SD Göteborgs hemsida ser ni att 38 05 85-0 är SD Göteborgs kontonummer.

Patrik Ehn goteborg@sverigedemokraterna.se

Read more: http://galaxybloggen.blogspot.com/#ixzz1B0q6Ib2e