25 aug. 2010

Vänsterns kriminella vänner

Johan Ingerö har bloggat om vänsterns senaste utspel där de samarbetar med en grupp yrkeskriminella. Ingerö skriver om Ali Esbati:
I hans blogg kan man för närvarande avnjuta en låt med rapgruppen Kartellen. Låten innehåller förvånansvärt mycket statistik för att vara en hip hop-skapelse, vilket får mig att undra huruvida någon från Vänsterpartiet varit behjälplig med produktionen.Men värst är det taffliga försöket till socialt engagerad lyrik, för Kartellens medlemmar har hittills demonstrerat sitt engagemang på ett något särpräglat sett. Exempelvis är en medlemmarna dömd för anstiftan till mord. De engagerade gossarnas cv:n rymmer även en del grova rån och vapenbrott. Inget av detta är hemligare än att det framgått i Sveriges Radios dokumentär i tre (!) delar om bandet.

Det sätter onekligen frasen “Fuck Alliansen, Kartellen till attack!” i ett intressant perspektiv.

Han lägger också ut texten kring hur det belyser vad som är fel med vänstern:
Detta är vänsterns förtrupper. Ett gäng simpla kriminella som aldrig gjort något vettigt, aldrig bidragit med något till samhället, under hela sina liv. Med sina brott, sin livsstil och sin sannolikt begränsade arbetskapacitet har de tvärtom kostat samhället miljoner. […]

Ali Esbati innehar femteplatsen på Vänsterpartiets båda Stockholmslistor. Det ger honom en rätt god chans att komma in. Om de rödgröna vinner blir han garanterat åtminstone statsrådsersättare.

Så kompis, när han kommer och vill ha dina skattepengar är det nog bäst att du betalar. Han har jävligt hårda polare.

6 kommentarer:

Staffan sa...

En underbar sammanfattning av den borgerliga människosynen. Den som en gång gjort något dumt är stämplad för hela livet som "simpel yrkeskriminell" och ska fan inte ha en åsikt om politik inte.

Nu är det enligt min erfarenhet så att de flesta kriminella föredrar moderaterna eller ett rasistparti, hårdare tag såklart! (bara inte för dem själva...). Men en och annan kanske orkar tänka längre än dit näsan räcker och se att en bidragande anledning till varför vissa blir kriminella och andra lever flott pophögerliv i Stockholms innerstad är det klassamhälle som borgarna glatt snickrar vidare på.

lasse sa...

Staffan och hans partikamrater på vänsterflanken har haft 44 år på sig att avskaffa klassamhället. Det enda man gjort är att skapa den nya överklassen som gör karriär inom politiken utan att någonsin haft ett hederligt arbete.
Staffan bör vidga sina vyer och läsa "Den politiska adeln" av Anders Isaksson.

Johan Y sa...

@Staffan

Ja, till den borgerliga människosynen hör det att stämpla yrkeskriminella som sjunger hyllningssånger om sin tid som yrkeskriminella som just yrkeskriminella.

Vad är det som är svårt att förstå? Kartellen försörjer sig på att glorifiera sin kriminalitet. Borde vi acceptera det? Borde vi säga oss själva att de inte menar vad de säger?

Jag tycker till och med om musiken, eller åtminstone liknande artister, men nog sjutton är det rimligt att politiska partier tar avstånd från människor som glorifierar rån mot värdetransporter?

Staffan sa...

Jag är inte socialdemokrat, så mina partikamrater har aldrig haft en chans att avskaffa klassamhället i regeringsställning. Socialdemokraterna gjorde väl ett bra jobb i en internationell jämförelse, men inte tillräckligt. Hur högern lyckas med den saken vet vi ju, klassamhället har aldrig mått bättre än i Reinfeldts Sverige. Eller ska vi säga att överklassen aldrig mått bättre? Ute i förorterna, där "verklighetens folk" för att låna en populär fras lever, har de flesta fått det sämre. En del av dem kanske till och med lockas in i kriminalitet och annat dumt. Det vi vet med all säkerhet är att ju värre klassamälle, desto mer kriminalitet.

Men för att återgå till det Pophöger skrev om: skulle vi kolla hur yrkeskriminella röstar skulle nog moderaterna och extremhögern ligga bättre till än vänstern. Vad tycker pophögern att vi ska dra för slutsatser om högern av det?

lasse sa...

Trodde brott begicks på grund av fattigdom, arbetslöshet och utanförskap men nu påstår Staffan att dessa utstötta sympatiserar med Alliansen.
Kanske ligger det något i Staffans åsikt att de som befinner sig längst ner på samhällsstegen inte kan räkna med att vänstern skall hjälpa dem.

Johan Y sa...

@Staffan

Vänstern anlitar uttalat grovt kriminella som ansikte utåt och det behöver inte kommenteras.

Men dina fördomar om att yrkeskriminella röstar på moderater och extremhöger, det borde högern uttala sig om?

Nog för att vänstern alltid stöttat ansvarslöshet men det är ändå att gå långt att hävda att vänstern ska slippa ansvar för rena fakta om vad de gör medan högern ska behöva ta ansvar för dina ogrundade fantasier.