3 juli 2010

Rödgröna sedelpressen rullar

Idag presenterade vänsterpartierna en ny uppgörelse som innebär att man alltid lovar att lägga mer pengar än alliansen på välfärd - 12 miljarder närmare bestämt.

Henrik Alexandersson kommenterar:
De rödgröna lovar i dag att alltid övertrumfa den borgerliga alliansens vallöften med 12 miljarder kronor.

Alltid. Det är inte klart exakt hur dessa pengar kommer att användas. Bara att vänstern alltid är beredda att sätta sprätt på 12.000.000.000 kronor mer än de borgerliga.

Är detta verkligen helt seriöst? Tja, för dem som vill se ett bidragssverige med en ständigt svällande, lättjefull byråkrati är det naturligtvis strålande nyheter.

För vänsterpartierna finns det alltid mer pengar att ta. Det här med ekonomi har inte helt gått hem hos Sahlin och hennes vänstervänner. Carl B Hamilton kommenterar:
Oppositionen förutsätter felaktigt att en lägre skattesats (=skattesänkning) innebär lägre totala intäkter för det offentliga. Men så behöver det inte vara. I Sveriges fall kan vi tvärtom se att lägre skattesatser under senare år har kunnat kombineras med en lägre statsskuld än när regeringen tillträdde.

Det är också intressant hur Mona Sahlin pratar om "jobben". Det enda konkreta vi har sett i jobbförslag är jobb i offentlig sektor. Dessa jobb kostar samhället mer än de genererar och tillför därför inget. I övrigt har man presenterat en fördyring för ungdomsjobb och skattehöjningar för vanligt folk.

Mats Odell kommenterar i SvD:
– Detta visar på oppositionens totala kollaps. De Rödgröna lovar utan analys och med förbundna ögon större satsningar än oss, säger Mats Odell.

Summa summarum, det här med ekonomi är inte vänsterpartiernas starka sida. Om man inte bryr sig så noga finns det alltid mer pengar att ta. Och de ska läggas på offentlig sektor, vare sig det behövs eller inte. Samtidigt som de höjer skatterna för vanligt folk.

5 kommentarer:

Anna sa...

Ja verkligen.

Det vore kanske en bättre satsning om de rödgröna lovade att lägga en miljon på att skicka samtliga riksdagsmän på en grundkurs i ekonomi om de vinner valet?

Magnus sa...

Hasse å Tages "Spik i foten"-scen alltså...

Magnus sa...

SIBA har prisgaranti, SVMP bidragsgaranti? Drar de detta på SVMP-plastkort?

(Men en jämförelse a'la Hasse å Tage visar att SD är värre och sprätt på minst 60 mrd kr som inte finns -- av de 78 mrd kronor som mestadels trollas fram. Har SD en smula IQ inser de att de söker grundlura en klick med lägst IQ. Svårt att veta med ett parti som SD om de är helkorkade eller helt ohederliga.)

Gunnar Arveheim sa...

Minst sagt häpnadsväckande desperat utspel av de rödgröna. Vänsterkantringen visar på att S idag påverkas kraftigt av V och kommunist-Ohly.
Ex.vis inom utrikespolitiken där först Urban Ahlin, vettig S-talesman, nu duckar och därefter ekonomipolitiken där Östros knappast kan ha varit involverad i ett sådant knäppt utspel eftersom jag fortfarande hoppas att han är mer kunnig och seriös. Däremot börjar jag nu att ifrågasätta Sahlins lämplighet som svensk statsminister. Finanskrisens offer i Europa, Grekland, Spanien, Portugal, Irland och England var alla de senaste åren de enda europeiska vänsterregeringarna. Nu får dem i dessa länder betala. Om de rödgröna skulle vinna höstens val väntar oss också detta elände?

benke sa...

Jag har hittat lösningen på problemet!!! Inte någon stor grej men man kan ju trumpeta när man kan.

Hur vore det att ge riksdagen och politikerna semester 11 månader om året? Dyrt? Jag betalar gärna deras eviga semester eftersom alternativet kommer att bli mångt mer kostsamt. Låt ärthjärnorna vara lediga. Mycket bättre för oss andra.